Baby, Lees

Te laat

Marloes is moeder van Willem (6 jaar) en Guusje (3 jaar) en blogt over haar rommelige en drukke leven.

‘Acht dagen te laat’, staat er op het scherm in de app die altijd zeer nauwkeurig mijn cyclus voorspelt. ‘Dat kan maar één ding betekenen’, zegt een stemmetje in mijn hoofd, ‘je bent zwanger!’ Een golf van paniek zorgt ervoor dat mijn maag zich omdraait. Zie je wel? Nu ben ik nog misselijk ook! Met een grom van frustratie trek ik mijn onderbroek en legging omhoog en ik stampvoet de trap af.

Beneden struikel ik over een parcours van blokken en stukken treinbaan die de kinderen hebben gebouwd vlak voordat ze naar school en de opvang vertrokken. Nog een kind erbij met nóg meer zooi gaat echt niet passen. Niet in dit huis en niet in mijn hoofd.

Ik wil echt geen baby

Nadat ik het laatste stukje treinbaan in de bak heb gesmeten, plof ik op de bank en vraag ik google hoe groot de kans is om zwanger te worden nadat je partner succesvol gesteriliseerd is. 1 op 2000 blijkbaar. Nu ben ik nooit het type geweest dat een loterij wint of geluk heeft in het casino, maar zal je net zien dat ik nu wél die ene op 2000 ben. Weer die golf van misselijkheid en paniek.

In mijn hoofd buitelen de gedachten over elkaar. Ik wil echt geen baby. Moet ik het houden als ik zwanger blijk te zijn? Ik heb zó geen zin in een derde. De timing kan ook niet slechter, over twee weken gaan we trouwen en wil gewoon champagne kunnen drinken!

‘Waar zit je met je hoofd?’, vraagt mijn aanstaande die avond als hij voor de derde keer geen antwoord krijgt op zijn vraag. Als ik hem uitleg dat ik vast en zeker zwanger ben, schiet hij in de lach. ‘Welnee joh, dat kan echt niet! Komt het niet gewoon van de stress, of omdat je zo afgevallen bent?’

Ik voel de tranen branden

Boos vanwege zijn nonchalante houding loop ik naar de wc. ‘Jij hebt makkelijk praten, jij hoeft straks geen kind te baren!’ Woest trek ik mijn legging en onderbroek weer naar beneden als ik tranen voel branden. En dan opeens trekt er weer een golf door mijn lijf. Een golf van blijdschap dit keer omdat ik wat roods zie als ik afveeg. Hoera, geen baby!

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter