Lees

Surprise

Sanne is moeder van Lieve en Pepijn. En ze is er maar druk mee.

Hè gezellig! Je eerste surprise! Wat gaan we maken?

Ja, kun je mij wel aankijken, maar jij kent je klasgenoot het beste. Ik weet dat de juf heeft gezegd dat ouders mogen helpen, maar ik ga niet alles bedenken. Wat vindt je klasgenoot leuk? Hoezo, dat weet je niet? Staat er dan niks op het lootje? Hobby’s? Sport?

Weet je wat, maken we gewoon een stoomboot of schoorsteen, dat kan altijd. Dat is ook niet zo moeilijk, laten we zo’n eerste surprise ook niet al te moei… O, niet goed? Wat dan? Ja, ik weet het ook niet.

Wat papier-maché is?

Wil je niet iets leuks met papier-maché? Wat papier-maché is? Eh, dat is met behangplaksel. Nee, niet met echt behang, maar met lijm en stroken krant. Die plak je dan bijvoorbeeld op een ballon en dan maak je er een voetbal mee. Nee, het hoeft niet per se een voetbal te zijn, kan ook iets anders.

Ja, daar worden je handen wel vies van. Dat mocht niet? O, maar daarmee bedoelt de juf bij het uitpakken. Dat je geen vieze handen krijgt bij het uitpakken. Vroeger deden we dat wel eens. Dan maakte je een drol van ontbijtkoek en dan moest je met je handen in de drol om je cadeautje te pakken. Nou, niet zo vies kijken, het was gewoon ontbijtkoek. Kijk, je broertje vindt het wel grappig. Maar je handen mogen tijdens het maken best vies worden, hoor. Je kan toch niet knutselen zonder je handen vies te maken? Nee, als je ze in je zakken laat zitten blijven ze wel schoon, ja.

Nou, dan verzinnen we iets met karton. Hebben we nog dozen? Die zouden we toch bewaren? O, die zijn toch nog met het oud papier meegegeven. Ja, nee, tuurlijk, heel handig. Kunnen we de muesli even in een plastic bakje gieten ofzo? Gebruiken we die doos wel. Zo.

En wat gaan we met die doos doen? Beplakken? We hebben toch laatst gekleurd papier gekocht? Die zijn op? Dat zouden we voor de surprise gebruiken! Nou ja, kleuren we wel wat A4’tjes, maakt het uit? Ja, ik vind dat ook minder mooi, maar dat kan niet anders.

Waarom komt er geen lijm uit? Opgedroogd?

Waarom komt er geen lijm uit? Opgedroogd? En die? Ook? Met plakband dan? Ook op? Tape? Hebben we nog ergens tape liggen? Nee, dat ziet er inderdaad niet uit. Maar heb je een ander idee? Ik plak ‘m wel helemaal dicht met tape.

Waarom ga je nu ineens op dat blaadje zitten schrijven? Een gedicht? Moest je ook een gedicht? Dat wordt ook lekker makkelijk dan, als je niks weet over Mare. Even denken, lieve Mare, hier heb je nieuwe scharen. Nee, ik weet dat het kleurpotloden zijn, maar dat rijmt niet. Nou, niet huilen, er rijmt vast iets anders op potloden.

Kijk, ik heb een soort mijter van de doos gemaakt. Met zwart tape. En een kruis. Ja, het lijkt inderdaad een beetje op een doodskist. En als je ‘m zo houdt? Is het dan niet een stoomboot? Nee?
Waarom houd jij het cadeautje nog vast trouwens? Dat moest erin! Dat heb ik wel gezegd!
Lieve Mare, deze surprise wordt mijn dood, hier is een nieuw kleurpotlood.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter