Relax

Samen spelen, samen gamen

Ik kijk vanuit onze keuken naar buiten de schemer in. Het is pas vier uur en we hebben nu al de lichten aan. Oké dit worden niet voor niks de donkere dagen voor Kerst genoemd. Teun hangt op de bank met zijn telefoon als mijn oog op de Nintendo Switch controllers valt. Ik denk aan een bericht dat ik kreeg over twee nieuwe Nintendo spellen. Spellen die vooral leuk zijn om sámen te doen. Dat kan wel eens hét perfecte cadeau zijn voor Kerst. Zodat we in de Kerstvakantie samen achter een scherm fanatiek kunnen zijn in plaats van ieder achter een eigen schermpje te zitten.

Ik check de site en zie dat je daar de game Big Brain Academy: Knappe Koppen gratis kunt uitproberen. Omdat ik werkelijk geen idee heb hoe die Nintendo Switch werkt roep ik Teun bij me die wat knoppen aanraakt en voor ik het weet staat het spel op het apparaat en proberen hij en zijn grote zus het uit. ‘Maar het kan toch ook op de tv?’ Ik voel me best een boomer als ik dat vraag, want ik heb ook geen idee hoe dat werkt. Maar goed, ook dat is gefixt voor ik het weet en zo gebeurt het dat ik voor ik het weet met de controller in mijn handen zit en Keet maar blijft roepen ‘druk op A! Druk op A!’ als ik niet weet hoe ik mijn avatar moet aanslingeren en het spel moet starten.

Big Brain Academy: Knappe Koppen
Zoals je uit bovenstaande al zou kunnen opmaken ben ik niet echt een gamer. Alhoewel ik wel elke zaterdag lekker tuttig de Sudokumix in de Volkskrant maak, maar dat telt niet echt als game hè?! Maar deze Big Brain Academy sluit helemaal aan bij mijn brein. Ik begin tegen Keet. Het gaat om figuren herkennen en reactiesnelheid. Waar ik het op sportvlak al een paar jaar niet meer van mijn dochter kan winnen, gaat dit toch lang niet slecht. Te grappig hoe we hier allebei fanatiek in worden en al snel de slappe lach krijgen van de kreten die ik erbij maak (ik ben overduidelijk een luidruchtigere gamer dan zij is). Als we spel twee, waarbij je zo snel mogelijk ballonnen moet doorprikken in de goede volgorde, met zijn vieren doen is de chaos compleet. Hier eindig ik steevast als laatste op de voet gevolgd door Henno die door Teun tussen neus en lippen door noob wordt genoemd. Spel drie speel ik tegen Teun: zo snel mogelijk de juiste schaduwen herkennen. We eindigen close. Ik ben toch niet heel teleurgesteld in dat ouwe brein van mij 😉
Big Brain Academy bestaat uit twintig verschillende spellen waarbij het allemaal draait om je brein trainen, snel dingen herkennen en snel reageren. Je kunt de spellen op verschillende niveaus spelen, met elkaar of alleen. Ik denk dat ik de komende week gewoon even stiekem alleen ga oefenen, om dat brein van mij nóg iets scherper te maken.

Mario Party Superstars
Alhoewel Teun ook nog wel behoorlijk fanatiek werd van de games in de Big Brain Academy wordt hij toch net even enthousiaster van het andere spel dat je samen kunt doen: Mario Party Superstars. Een game met vijf spelborden (en 100 minigames): Yoshi’s Tropical Island, Space Land, Peach’s Birthday Cake, Woody Woods en Horror Land. Alhoewel mijn Mario skills wel onder een laagje stof liggen, is dit zelfs voor mij bekend terrein. Want wie kent de karakters Mario, Yoshi, Peach, Luigi of Donkey Kong nou niet? Dit spel nemen we zéker mee naar ons vakantieadres in de Kerstvakantie waar ik met nog twee boomers en vier pubers ga cocoonen tussen Kerst en oud en nieuw. Beetje vechten om sterren op deze spelborden die nu helemaal Switch-proof zijn. Dat kan wel eens de hit van de Kerstvakantie worden. Zin in!

Dit blog is een betaalde samenwerking met Nintendo

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter