Relax

Run. Move. Shake. Shuffle. Fly.

Vorige week had ik nog ernstige last van ‘cold feet’. Met heel veel moeite perste ik er afgelopen woensdag 4,5 kilometer uit in een slakkentempo. Stemmen in mijn hoofd riepen dat ik de afgesproken afstand van tien kilometer voor de Marikenloop ook nog wel kon omzetten naar 7,5 kilometer. Dat niemand me tenslotte dwong om tien te doen. Dat 7,5 kilometer ook een mooie afstand was. Andere stemmen riepen juist dat ik het heus wel zou redden met al die supporters langs de kant. Dat het zondag een stuk minder benauwd zou zijn. Dat het niet uit maakt hoe lang ik er over zou doen.

Ik besloot mijn twijfels in onze Club van Relaxte Moeders Optimel-team te gooien en de ene na de andere lieve reactie kwam binnen. Van ‘Het gaat je lukken, je kunt het’ tot ‘Take it easy, haal het moeten er af en loop de afstand die nu bij je past.’

De koude voeten bleken in ieder geval herkenbaar want meerdere dames bleken inmiddels te twijfelen over het omzetten van hun afstand.

En toen was het gisteren zo ver. Ik had niet omgezet. Maakte me op voor de tien kilometer. Vanuit het hele land kwamen de dames uit ons team richting Nijmegen. Na elkaar maandenlang online harten onder de riem, tips en oppeppers te hebben gegeven ging het nu echt gebeuren. Sommigen reisden daar wel 2,5 uur heen en terug voor. En eerlijk is eerlijk, dat was het waard. Aangekomen op het Marikenloop terrein spatte de positieve energie je tegemoet. We hezen ons in het Run. Move. Shake. Shuffle. Fly.-Optimel-shirt, maakten selfies en groepsfoto’s, trotseerden de 600 meter-lange rij voor de wc en vetrokken in delen naar de start. De vijf kilometer ploeg was als eerste aan de beurt, daarna de 7,5. En toen de vijf-kilometer-dames al opgelucht waren gefinisht mocht ik ook een keer vetrekken.

IMG_1686Vol adrenaline stond ik samen met teamgenoten Nienke en Anneke aan de start: to run, move, shake, shuffle en fly dan maar. En in hun kielzog vloog ik dan ook de eerste drie kilometer. Ik haalde zelfs heel wat dames in. Langs de kant drumbands en mensen die je met naam en toenaam toejuichte. Op mijn telefoon zag ik dat ik behoorlijk op schema liep. Na een kilometer of drie liet ik mijn loopmaatjes gaan en zakte ik wat af in tempo, werd weer wat vaker ingehaald en telde af. Maar man, wat liep ik trots en met een brok in mijn keel over die finish een uur en 3 minuten nadat ik was gestart.

Lieve lieve hardloopmaatjes van het Club van Relaxte Moeders-Optimel hardloopteam, wat ben ik blij dat we ooit online met elkaar zijn gestart en dat daar zoiets moois uit kan komen. Dank daarvoor. Lief team van Optimel, dank dat jullie dit voor ons mogelijk hebben gemaakt. Lieve organisatie van de Marikenloop wat hebben jullie dit jaar weer een enorm leuk event neergezet. Lieve mensen langs de kant van de weg, dank voor de vrolijke support. Dank drumbands voor de muzikale omlijsting en dank adrenaline dat je er op het juiste moment was.

Ik kijk nu al uit naar volgend jaar!

En dan nu nog 2 ps-en:IMG_1684

Ps1: Heb je ook een stok achter de deur of wat morele support nodig bij het hardlopen en zit je nog niet bij onze besloten Facebook-groep? Je kunt gewoon inhaken hoor, ons team blijft bestaan. Het werkt écht motiverend. Klik hier!

Ps2: Ik heb een paar van de hardloop-shirts die over waren mee naar huis mogen nemen en kan er vier verloten (ik heb maat S en M in de aanbieding). Wil je kans maken? Laat een berichtje hieronder achter.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

36 Reacties

 • Reageer Bianca 22 mei 2017 at 14:29

  Ik heb aan jullie gedacht, meegekeken via Insta maar ook gebaald dat ik niet mee kon lopen.
  Wat had ik me erop verheugd na de super leuke training met de relaxte moeders in Utrecht.

  Volgend jaar ben ik van de partij, die belofte heb ik mezelf gedaan….

  Gr. Bianca

  • Reageer I. 22 mei 2017 at 17:42

   Heerlijke blog weer! Zou graag een shirt maat M winnen. Duimen maar!! ??

  • Reageer Wendie van der Sluis 26 mei 2017 at 15:52

   Mijn slepende knie blessure houd mij nog steeds aan de kant anders was ik zeker weer van de partij geweest. Ik loot graag mee voor een S!! Hopelijk vlieg ik dan snel weer rond

 • Reageer au3 22 mei 2017 at 14:36

  Wat een ongelooflijk mooi feest hebben we gisteren gehad in nijmegen.
  Zelfs als geblesseerde supporter was het geen straf om mee te mogen..
  Runnen gaat helaas nog niet, maar ik move shake en shuffle mijn benen zodat ze me volgend jaar over t marikenloop parcours laten vliegen 🙂
  I <3 that shirt

 • Reageer Saskia 22 mei 2017 at 14:54

  Wat tof! Ik liep 10 in leiden! Zo’n mooi shirt maat M zou ik graag willen winnen!

 • Reageer Esther 22 mei 2017 at 15:10

  Ik zou heel graag een S willen winnen. Kan net dat extra steuntje zijn om door te blijven zetten met hardlopen. Samen natuurlijk met de FB pagina. Groetjes en voor iedereen nog veel loopplezier Esther

 • Reageer Jennienke Boersma 22 mei 2017 at 15:22

  Gaaf om te lezen! Heerlijk he, als het toch lukt, die finish! Top gedaan!

  En ik was gisteren stiekem een beetje jaloers op die mooie shirts die ik voorbij zag komen 😉
  Ik loot heel graag mee voor maat S. (Ok, omdat ik vandaag 6.5 km rende in 25 graden? Nog nooit was mn hoofd zo lang rood! )

  Groetjes, Jennienke

 • Reageer Mira 22 mei 2017 at 15:23

  Wat was het jammer dat ik dit jaar niet mee kon. Relaxte hardloop-mama van het eerste uur 🙂
  Ik zou het tof vinden om een shirt te winnen! Loop ik wel weer in stijl als we weer een ander loopje hebben met de relaxte mama’s!

  Volgend jaar met zijn allen!

  Groet Mira

 • Reageer Annelies 22 mei 2017 at 15:54

  Ja… ik wil er ook eentje!!! Mijn baas wilde mij geen vrij geven. Zo ontzettend balen ? maatje M graag!!!

 • Reageer Janet Adham 22 mei 2017 at 16:00

  Mooi on te lezen en tsja die cold feet zijn herkenbaar. Bij mij zo erg dat ik niet heb meegedaan. Bang voor een falende bekkenbodem.
  In gedachten erbij en thuis 7 km gelopen. Volgend jaar maar echt meedoen.

  Misschien er voor trainen in maatje S.?
  In oktober de 4mijl van Groningen.??

 • Reageer Hanna 22 mei 2017 at 16:03

  Mooi verhaal! En goed gedaan!!!
  Ik ben al jaren een fanatiek hardloopster en sinds een paar maandjes lid van de optimel-facebookgroep. Het inspireert me enorm!
  De Marikenloop vond ik eigenlijk stiekem te ver vanuit mijn woonplaats Gouda, maar er kwam gisteren zoveel superleuke energie langs dat ik volgend jaar denk ik wel mee wil doen!
  Ik loot graag mee voor een shirt in maat m.
  Dan doe ik die aan als ik meedoe met 10km-loopjes hier in (de buurt van) Gouda, want hier zijn óók leuke loopjes… 😉
  Bedankt in ieder geval voor deze leuke Facebook groep en alle leuke berichten gisteren!

 • Reageer Jakelien 22 mei 2017 at 16:26

  Wat een leuke blog! En wat een doorzettingsvermogen, petje af hoor…
  Ik ben al 2 jaar lid van de facebookgroep, maar pas sindskort dan ook echt begonnen met lopen, de stok achter de deur ontbrak.
  Nu heb ik 23 juni dan mijn eerste echte 5k loop en die loop ik graag ik graag in zo’n gaaf shirt maat M 🙂

 • Reageer Liedeke 22 mei 2017 at 16:27

  Wat heb ik meegeleefd. Door een blessure geveld zat mee doen er niet in. Komen op bij fb herinneringen ook nog de gave foto’s van vorig jaar terug. Vrijf het er maar in. Fijn om al die moeders te zien die trots zijn op zichzelf én elkaar. Thats the spirit!
  Ik loot graag mee, maat S.

 • Reageer Marloes 22 mei 2017 at 16:40

  Wat goed gedaan van je!! En oh wat heb ik spijt dat ik er niet bij was, maar het is goed zo.. volgend jaar zeker! En wat mag jij trots zijn op jezelf dat je zoveel moeders in beweging krijgt en zon mooie fbgroep hebt gecreëerd die elkaar met lopen maar ook vele andere zaken steunen. Je bent echt een held ?
  Maar wat zou ik graag zon shirtje hebben, helemaal te gek ding!

  • Reageer Marloes 22 mei 2017 at 16:40

   Maatje m trouwens!

 • Reageer Petra 22 mei 2017 at 16:55

  Helemaal super dat shirt! Ik zou graag zo’n t-shirt winnen. Dan hoor ik er ook een beetje bij vanuit Friesland. Ik denk een m -etje. Trots op jullie prestatie!!!

 • Reageer I. 22 mei 2017 at 17:43

  Heerlijke blog weer!! Zou graag een shirt maat M winnen. Duimen maar ??!!

 • Reageer Janneke 22 mei 2017 at 17:48

  Ik wou meelopen. Heb me nooit ingeschreven. Was al goed bezig met 5 km lopen op gegeven moment zelfs 10. En nu zaterdag door een rot misstap enkel op 3 plekken gebroken. Dat word straks weer helemaal van nul of aan beginnen vrees ik :(. Zo niet grappig! Hopenlijk geeft het t-shirt me tegen die tijd weer wat vleugels. In M graag 😉

 • Reageer Marloes 22 mei 2017 at 19:49

  ? gaaf shirt!!! Heb nog een aantal wedstrijden voor de boeg ? En ik kan aldaar zeker zo’n shirt bij gebruiken. (Maat M)

 • Reageer Esther 22 mei 2017 at 20:59

  Tof shirt! Ik ben na een zwangerschap en blessure weer aan het lopen begonnen, ik ben bij lange na nog niet waar ik geweest en of wil zijn, maar het begin is er weer! ?
  Mocht ik winnen, maat m graag.

 • Reageer Helen van der Heijden 22 mei 2017 at 21:39

  Ik ben een vriendin aan het trainen voor de bubble run in Amersfoort op 11 juni. Ik heb al gezegd dat we volgend jaar de Marikenloop gaan doen 7,5 km het zou gaaf zijn als ik het t-shirt maat m win voor haar als aanmoediging! Ze kan het en ik coach haar tot het eind!

 • Reageer Ciska Feberwee Versteegh 22 mei 2017 at 21:41

  Mooie blog !!!Omdat mijn man ook graag wilde lopen gekozen voorde 10 km in Leiden dit keer! Was ook gaaf naar toch heel anders lopen tussen mannen en vrouwen. Was zonder de club van relaxte moeders nooit zover gekomen. Zo fijn af en toe die schop onder mijn kont of de herkenning van ander moeders. Zou nog heel graag een M willen want wat een tof shirt dit jaar. Nu hopen dat de spierpijn snel weg trekt en op naar de volgende club van relaxte moeders run.

 • Reageer Linda Morsing 22 mei 2017 at 21:43

  Ik heb gisteren de 10 km gelopen tijdens de Marikenloop. Voor mijn verjaardag had ik de inschrijving gekregen van mijn buurvrouw/loopmaatje, maar daardoor heb ik me niet meer bij jullie relaxte moedersgroep aan kunnen sluiten en dus ook niet zo’n leuk shirt bemachtigd. Ik zou zo’n shirt erg leuk vinden als aandenken van mijn eerste run! Maat M zal wel passen. ?

 • Reageer Marlies 22 mei 2017 at 22:14

  Ooh ik wilde zo graag meelopen! Ik had vorig jaar niet meegelopen en wilde dit jaar zo graag, vooral omdat het zon leuke sfeer was op de fb groep. Helaas heb ik een ongeluk gehad en ben ik nog steeds bezig met herstellen… shirt motiveert natuurlijk wel om meer te lopen dan de 4 km die ik nu wandel. Maar ook zonder ga ik weer ‘wedstrijden’ rennen! Als je nog een maat S heb wil ik graaaag in aanmerking komen <3

 • Reageer Elvira 22 mei 2017 at 22:17

  Graag maatje M voor de Eiberrun aanstaande zo dag; 14 km:/)

 • Reageer Nienke 22 mei 2017 at 22:23

  Ik ben beroemd!!!!

 • Reageer Irene van Iersel 22 mei 2017 at 23:07

  Wat een mooie blog en wat super knap 1uur wn 3minuten. Voor ik lid werd van de Facebookgroep had ik met mijn vader afgesproken de vestingloop in den bosch te lopen; helaas viel die ook op 21mei en kon ik niet met mijn zus de marikenloop meelopen.
  Begin maart begonnen met hardlopen en gisteren 5km in 33:51 gelopen, ik ben al apetrots op mezelf. Maar zo’n mooi shirt zou een leuke beloning zijn?Maatje M graag.

 • Reageer Margriet 23 mei 2017 at 06:04

  Wat goed! En wat een herkenbare twijfels 🙂
  Ik zou graag zo’n shirt willen hebben, misschien helpt het 😉 Maat S!

 • Reageer Marieke Westerlaken 23 mei 2017 at 09:00

  Wow Elsbeth!! Ik ben supertrots op je dat je tóch voor de 10k bent gegaan! Je bent een topper!

  Volgend jaar ben ik er weer bij, for sure!

  Enne… en M zou me best leuk staan denk ik 😉

 • Reageer Marit 23 mei 2017 at 10:51

  Ik kan wel een steuntje gebruiken bij mijn opbouw naar 5 km☺ Dit keer moet het gaan lukken. Zo’n fijn shirtje maat S gaat vast helpen!

 • Reageer Inge 23 mei 2017 at 16:29

  Goed gedaan!! En leuk shirt ook. Maatje M graag ?

 • Reageer Jean 23 mei 2017 at 19:04

  Can this shirt handle some mud?! 7 April bevallen van een prachtdochter en dankzij een facebook actie mag ik 1 Juli meedoen aan de Kardingerun (Groningen) van 8km, daarbij kan ik wel een motiverend shirt gebruiken (maatje M)…. It’s all in the mind!

 • Reageer Erika 23 mei 2017 at 20:19

  Ik rende afgelopen zondag ook… maar dan achter mijn kinderen aan… had graag weer meegedaan, net als vorig jaar met het optimelteam! Heb aan jullie gedacht!

 • Reageer Ilse 24 mei 2017 at 05:54

  Alsof ik er toch een klein beetje bij ben geweest!
  Ik heb aan jullie gedacht zondag lieve dames, en ben trots op jullie allemaal!
  x

 • Reageer Serena 27 mei 2017 at 19:05

  Leuke blog! Lijkt me stoer om met maatje m te gaan rennen?

 • Reageer Johanna 27 mei 2017 at 22:01

  Heerlijke blog! Lijkt mij leuk om in een shirt van jullie rond te rennen! Ik pas beide maten wel

 • Laat je reactie achter