Lees, relatie

Rosie Tindert 2: De eerste match

Na mijn scheiding verhuisde ik samen met mijn kroost naar mijn nieuwe huis (zie hier). Toen ik dat op orde had, maakte ik een Tinder-account aan. In deze zomerserie kun je meegenieten van mijn verhalen.

Hallo Tinder. Hallo Linus! Bam. Match. Ojee, nu al? En nu? Berichtje maar. “Hallo Linus, wat een leuke match op deze zonnige zaterdag. Alles goed?” De pretogenmeneer reageert binnen een paar minuten.

We kletsen over eten (hij kan koken!!!), uitgaan en muziek en hoe heerlijk het is om in het gras op een festival te hangen. Dat dat vooral fijn is als de zon schijnt want in een regenponcho is niemand sexy. Hij laat weten dat ie even weg is om een glas wijn in te schenken. Goed idee jongen, ga ik ook doen. Breed grijnzend loop ik naar de koelkast en schenk een glas witte wijn in. Ik moet hardop lachen van al het gepingel dat uit mijn telefoon komt. Heb ik nou werkelijk iemand aan de haak geslagen die net zo snel reageert als ik?

De tijd vliegt. Voor ik het weet is de fles bijna leeg. Chatten met een vreemde met een fles wijn in de mik is meestal geen goed idee. Maar ik geniet ervan, deze meneer is zeer complimenteus en ik voel me gevleid. Hij laat me in niet mis te verstane bewoordingen weten wat ie allemaal met mij wil uitspoken. Dat een regenponcho in sommige situaties toch echt onderschat wordt. Tot mijn verbazing antwoord ik ook nog. Deze volslagen vreemdeling heeft een nieuwe Rosie in mij wakker gemaakt. Mijn hart bonst in mijn keel als ik hem antwoord dat ik best zin heb om een weekend in een hotelkamer met hem door te brengen. Met alleen een regenponcho aan.

Het is duidelijk. We matchen prima.

We wisselen telefoonnummers uit en de dagen erna houden we elkaar bezig met wellustige teksten. We willen afspreken maar moeten geduld hebben. Hij is eerst met zijn kinderen naar een camping in Bergen aan Zee, samen met een vriend en diens kinderen. Dagenlang sturen we spannende appjes over en weer. Continu. Steeds hetzelfde. Zinderend. Hitsend. Hij op een camping met kinderen en vrienden, ik thuis.

Nog vijf nachtjes slapen. Nog vier. Ik tel af tot vrijdag. D-Day. Onze afspraak in Den Haag. Mijn telefoon zit die dagen aan m’n hand vastgeplakt. Ineens zit er een code op die mijn kinderen absoluut niet mogen weten. Ik vertel ze dat ik een Whatsapp-groep zit met een heleboel mensen die constant appen. Herkenbaar, vinden ze. Hebben zij ook met de klas. “Word je soms helemaal gestoord van, hé mam?”

En dan is er ineens complete stilte.

En dan is er ineens complete stilte. Helemaal niks, noppes, nada. Waar is ie nou gebleven? De vinkjes van m’n laatste appjes blijven grijs. Ik check Tinder. Hij heeft de match niet opgeheven. Zou er iets zijn gebeurd? Of niet? Gewoon een eikel? Catfish? Ik voel me afgewezen en verdrietig. Wat een mindfuck. Was ik verliefd geworden? Waarom ben ik zo van slag? Vriendin A. komt knuffels en chocola brengen en ik vertel haar alles. “Wat een eikel,” roept ze verontwaardigd. “Ja, nogal. Maar misschien is er wel iets gebeurd,” mompel ik erachteraan.

De volgende avond zit ik samen met mijn telefoon op de bank. Om de paar minuten check ik of het geluid wel aanstaat en of ik iets gemist heb. ‘Pling! ’Terwijl ik een bericht op Facebook beantwoord krijg ik opeens achter elkaar berichten binnen. Een bericht op Messenger. Een melding op LinkedIn. Er plingt, trilt en piept opeens van alles. Mijn hart slaat een paar keer over. Zou het? Met bonzend hart open ik Messenger. Op LinkedIn lees ik hetzelfde verhaal. “Oh sorry schatje! Je dacht toch niet dat ik je in de steek gelaten had? Ik was mijn telefoon verloren! Verschikkelijk! Maar nu heb ik ‘m weer. En jou ook! Kom hier jij! Je bent toch niet boos?”

“Natuurlijk niet!” type ik dwars door mijn tranen van opluchting en blijdschap heen. “Ik vond het zo gek dat ik ineens niks meer hoorde. Blij dat er niks ergs is. Telefoon helemaal oké? Alle foto’s en appjes nog aanwezig?” Binnen een paar seconden lees ik: “Alles is er nog, en ik wou dat jij er ook was! Nog één nachtje mooie vrouw, ik kan niet wachten.” “Ik ook niet! Zoveel zin om jou in het echt te zien, morgen!”

Volgende week vertel ik hoe de date verliep!

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

1 Reactie

  • Reageer Rosie Tindert 3: De eerste date - Club van relaxte moeders 22 juli 2018 at 16:44

    […] Heb je deel 1 gemist? Lees die dan eerst hier. […]

  • Laat je reactie achter