Kook

Relax Mama-weekmenu 40

bonZes weken geleden maakte ik een weekmenu voor €30,- (zie hier). Dat wilde ik deze keer weer proberen, dus toog ik gisteren met mijn lijstje voor de hele week naar de supermarkt. Deze keer kwam ik uit op €40,-. Iets hoger dan ik had verwacht, maar… ook best goed voor vijf dagen eten toch? De woensdag is het duurst uitgepakt (€10,-). Verder gerechten tussen de €5,90 en €8,- per dag. Mocht je het weekmenu willen overnemen, onderaan de pagina vind je mijn boodschappenlijstje!

Maandag: Rodekool en rundervink €6,35

We beginnen de week lekker Hollands. Ik was van plan om verse rodekool te maken, maar ben toch gezwicht voor een pot. Want makkelijker, ook heel lekker en ook goedkoop. Wij eten er een rundervink bij, gekookte aardappels en appelmoes.

smulpaapjeDinsdag: Mac & Cheese-Gorgonzola uit de oven €8,-

Dinsdag eten we een vegetarische pasta uit het kookboek (Wat eten we vandaag?) van Susan Aretz, oftewel Smulpaapje. Volgens haar boek is het een familiefavoriet, dus ik ben benieuwd. Het recept staat ook op haar site en vind je hier.

Woensdag: Kipstoof met tomaten en chorizo €10,00

Dit gerecht is eigenlijk net te duur voor een budgetmenu, omdat er kip én chorizo in zit. Maar ik had er al een tijdje zin in en het is hier in huis ook een succesrecept. Het heeft al eens eerder op het weekmenu gestaan en je vindt het recept hier.

Donderdag: aardappeltortilla en boontjes met knoflook en ansjovis €6,70

Nog een gerecht met aardappels omdat ik tenslotte voor de maandag een hele zak aardappels had gekocht. Ik maak een aardappeltortilla naar dit recept van Pauline van ‘Uit Paulines Keuken’. Daarbij maak ik sperzieboontjes. Omdat ik sperzieboontjes op zich best saai vind, pimp ik hem voor ons op met knoflook en ansjovis. Heel makkelijk: Kook de boontjes gewoon zoals je normaal doet. Fruit ondertussen één of twee tenen knoflook en een paar ansjovisjes uit blik (klein gemaakt). Als de boontjes klaar zijn roer je dit knoflook-ansjovis-mengsel er doorheen.

Vrijdag: pannenkoeken en rucola-courgette-soep €5,90

Geen bijzonder origineel recept, want in het vorige budgetmenu waren het ook al pannenkoeken met soep. Dit keer onze huisfavoriet die velen van jullie al zullen kennen. De rucolasoep uit mijn boek Relax Mama in de Keuken. Het recept vind je in dit weekmenu. Dit keer gemaakt met rucola én courgette. Overigens speel ik hier een beetje vals. Wij eten zelf vrijdag helemaal niet thuis; Keet en Henno zijn naar Zweden voor een skateboardwedstrijd van Keet, ik ben Relax Mama workshops aan het geven in het NAC stadion en Teun is bij opa en oma. Maar omdat ik echt voor vijf dagen boodschappen wilde doen, hebben wij dit gisteren al gegeten.

  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formuliertje op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
  • Benieuwd naar de vorige 39 weekmenu’s? Je vindt ze hier!

RelaxMama_3D

Relax Mama in de Keuken

Dit jaar verscheen mijn boek Relax Mama in de keuken. Een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes, inclusief de kanskaarten van dit blog. Het boek is nu verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

Mijn boodschappenlijst voor dit weekmenu

Mijn boodschappenlijst voor dit weekmenu

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter