Ik kreeg voor het weekmenu van vorige week zoveel goeie input, dat ik er makkelijk nog een weekmenu van kon maken. Hierbij dus weer een weekmenu met gerechten die het bij andere gezinnen goed deden.
Maandag: Roti kip
Het lekkers wat Annemieke vorige week at was roti kip massala. Ik weet niet of dat hetzelfde is als de roti zoals wij hem altijd maken, maar het inspireert mij in ieder geval deze weer een keer op het menu te zetten. Zie hier ons recept.
Dinsdag: Parelcouscoussalade
Michelle en haar negenjarige dochter zijn helemaal enthousiast over parelcouscoussalade (haar dertienjarige zoon dan weer wat minder). Ze tipt deze parelcouscoussalade met tonijn bijvoorbeeld. Deze vegetarische parelcouscoussalade met avocado en pestodressing lijkt me ook lekker.
Woensdag: Quiche a la mama
Nog eentje van Michelle: de quich a la mama. ‘Met andere woorden, met alles wat er in de koelkast ligt,’ voegt Michelle toe. Ook geen favoriet van haar zoon, maar misschien kan ze hem wel blij maken met de gekke taart van zijn leeftijdsgenoot Teun. Dat recept vind je hier.
Donderdag: taco’s met garnalen
Femke tipte deze taco’s met garnalen. ‘Zalig! volgens haar.
Vrijdag: Plaattaart met rode pesto
Barbara en haar kinderen zijn enthousiast over deze plaattaart. Een fijn gerecht voor op vrijdag. Barbara: ‘Ik vervang een deel van de courgettes door paprika, want die groente is hier meer geliefd.’ En ze geeft als extra tip: ‘de tomaatjes goed met open kant omhoog anders wordt het te snel nat.’ In het recept staat dat hij ongeveer 45 minuten de oven in moet. Barbara geeft aan dat dat in haar oven wel sneller gaat. even in de gaten houden dus.
Zaterdag: Jambalaya met kip
Het lekkers wat wij deze week aten was paella (volgens dit recept), maar omdat die al regelmatig in het weekmenu heeft gestaan, neem ik nu de tip van Sandra op: jambalaya met kip. Een rijstgerecht dat veel weg heeft van paella, maar kruidiger is en zijn oorsprong kent in Louisiana. Je vindt het recept dat Sandra volgt hier.
Zondag: Melanzane alla Parmigiana
Op zondag weer een recept waar je iets langer de tijd voor nodig hebt. Ik volg hier de tip van Ellen. Die erbij zegt: ‘de aubergines zijn echt top nu!’ Ik haal het recept uit het kookboek Bistro Manon. En je vindt het recept ook hier.
- Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier!
- Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
- Wil je ook zo’n nieuw Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier kopen. Nu in een blok van 50 stuks, mét afscheurbaar boodschappenlijstje (én op de achterkant vind je trouwens de kanskaarten!).
Aanbieding schort en boek
Het Relax mama kookboek kun je in alle winkels kopen voor €12,50. Maar in de Shop van relaxte moeders heb je er voor slechts €2,45 extra hét keukenschort bij! Check hier deze speciale moederdagaanbieding, die ik gewoon lekker door laat lopen ;).
Geen reacties