Kook

Relax Mama weekmenu 53: gevarieerd, gezond en makkelijk

Deze week een ‘gewoon’ weekmenu. Ik heb niet op prijs of  koolhydraten gelet en het is ook niet allemaal binnen twintig minuten te maken. Het is wel: gevarieerd, best gezond en makkelijk. Ik hoop dat het jullie inspireert!

Maandag: Zuurkoolstamppot met worst

We beginnen de week lekker Hollands: zuurkoolstamppot. Ik doe er uitgebakken spekjes doorheen en we eten er rookworst en appelmoes bij.

pasta-jamieDinsdag: Pasta met broccoli ansjovis en olijven

Een pastagerecht dat ik vaker maak, omdat het hier in huis goed bevalt en nog gezond is ook. Het is van Jamie Oliver en ik schreef het al eerder op in weekmenu 43.

Woensdag: Turkse pizza met tomatensoep

Op verzoek van dochter Keet: Turkse pizza vandaag. Omdat ik iets gezonds erbij wil, eten we ook tomatensoep uit de vriezer. Dé  geroosterde tomatensoep uit mijn boek Relax Mama in de Keuken. Ik heb het recept ook voor jullie op de site gezet, dat vind je hier.

Op de site van UitPaulinesKeuken vond ik een recept voor Turkse Pizza, zie hier. Omdat wij in een buurt wonen met heel veel Turkse winkels haal ik de bodems kant en klaar bij de Turkse bakker. En beleg ik ze zelf met rauwkost en saus.

Donderdag: Thaise gehaktballetjes met pindasaus & zoetzure komkommersalade

Ik heb voor de inspiratie van donderdag gespiekt op de site van Smulpaapje en werd wel blij van de Thaise gehaktballetjes. Het recept daarvoor vind je hier. Als extra groente maak ik er denk ik sperzieboontjes bij.

Vrijdag: een kanskaart voor de thuisblijvers

Ik ga vrijdag naar het festival Grasnapolsky op de Veluwe met vriendinnen. Dus de thuisblijvers mogen het zelf uitzoeken. Ik geef ze denk ik een kanskaart  uit mijn boek 😉

Kanskaarten uit mijn boek Relax Mama in de Keuken

Kanskaarten uit mijn boek Relax Mama in de Keuken

 

  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formuliertje op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
  • Benieuwd naar de vorige 52 weekmenu’s? Je vindt ze hier!

RelaxMama_3D

Relax Mama in de Keuken

Vorig jaar verscheen mijn boek Relax Mama in de keuken. Een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes, inclusief de kanskaarten van dit blog. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter