Kook

Relax mama-weekmenu 27

Gisteren kwamen we terug uit Amerika. Het was een waanzinnig trip! (Hier meer daarover) Te gek op alle fronten, alleen culinair was het geen hoogstandje. Alhoewel onze camper een prima keukentje had, hadden we weinig kookinspiratie. Eenvoudige pasta was onze beste vriend. Verder hebben we heel wat friet en hamburgers gezien de afgelopen drie weken en best wat Mexicaans. Mijn menu voor deze week moet ons dus weer even op een gevarieerder en misschien wat gezonder spoor zetten. Hier mijn weekmenu dat ik vandaag met jetlaghoofd bedacht.

Maandag: Salade Niçoise

saladeWe beginnen redelijk licht, met een salade die ik al eerder op het weekmenu had staan. De salade Niçoise die wij als volgt maken: met gekookte krieltjes, haricots verts, ansjovis uit blik of potje en sardientjes of tonijn uit blik, sla, komkommer en wat tomaatjes. Voor ons alles mooi bij elkaar op het bord. Voor Teun leg ik alles apart op zijn bord, zonder de dressing (Keet is deze week op skatekamp, dus niet thuis). Voor ons met een dressing van yoghurt, mayonaise, mosterd, peper, zout en beetje citroensap. Ik meng de krieltjes gehalveerd door de dressing voordat ik alles op de borden leg.

Dinsdag: Tikka Massala met rijst, naanbrood en mango chutney

imageDit recept heb ik jaren geleden uit de Viva geknipt en hang al jaren op onze koelkast. Tijd om hem weer eens te maken. Ik zal hem even voor jullie uittypen:

Ingrediënten voor 4 personen:

 • stukje gemberwortel (3 cm) fijn gehakt
 • 3 tenen knoflook fijngehakt
 • 800 gram kipfilet in blokjes gesneden
 • 1 tl peper
 • 1 tl komijnpoeder
 • 1 tl garam massala mix (kruidenmix)
 • 1 tl rode chilipoeder
 • 1 pot Patak’s Tikka Massala
 • 1 citroen
 • 2,5 dl yoghurt
 • honing

Zo maak je het:
Maak een pasta van de knoflook en gember. Meng de kipfilet in een kom met de gember-knoflookpasta en de kruiden. In het recept staat nu dat je dit een nacht in de koelkast moet bewaren, maar dat vergeet ik altijd. En dan nog smaakt het lekker.
Bak de kipfilet 10 minuten in een voorverwarmde oven (180 graden). In de pan kan overigens ook gewoon.
Verwarm ondertussen de saus in een koekenpan. Voeg sap van citroen en yoghurt toe. Doe de kipfilet erbij en proef of je er nog honing en zou aan wilt toevoegen.

Wij eten hier rijst en naan bij (Inidaas brood) en mango chutney (ook van Patak). En als we iets uigebreider doen, dan maak ik er ook nog Indiaase spinazie bij. Dat doe ik zelf heel simpel door wat Inidaase kruiden en door spinazie te roeren. Een uitgebreider recept vind je hier.

Woensdag: Gebakken schol met krieltjes en sperzieboontjes

Woensdag visdag voor ons. Ik ga voor een gebakken scholletje. Tijd niet gegeten. Fransesca, van het foodblog Francesca kookt, schreef dit blog over de schol en legt daarin uit hoe je hem kunt bakken.

Wij eten er gekookte krieltjes bij en sperzieboontjes. Ik doe voor Henno en mij door de sperzieboontjes wat gefruite knoflook en gefruite ansjovis. Vind ik net wat lekkerder.

Donderdag: Gevulde paprika

Over vandaag moest ik wat langer nadenken. Ik kwam uit op iets wat ik nog nooit heb gemaakt: gevulde paprika. Vind ik wel leuk om eens uit te proberen. Na wat Googelen ga ik voor dit recept van Jamie Oliver.

Vrijdag: Pizza uit de pizzaoven

Keet is de hele week op skatekamp geweest en komt vrijdag weer thuis. We beloofden haar zelfgemaakt pizza’s. We hebben namelijk een nieuwe pizzaoven in de tuin en die hebben we nog helemaal niet uitgeprobeerd. Dat moet dus vrijdag gebeuren. Henno is bij ons thuis de pizzaman. Hij maakt meestal een paar verschillende soorten. Vrijdag komt daar in ieder geval Keets nieuwe favoriete pizza bij met: mozarella, tomaat, pesto en zwarte olijven.

Dat was het voor deze week! Ik ben benieuwd of hij ook zo gaat lopen als gepland….

 • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formuliertje op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
 • Benieuwd naar de vorige 26 weekmenu’s? Je vindt ze hier!

RelaxMama_3D

Relax Mama in de Keuken

Dit voorjaar verscheen mijn boek Relax Mama in de keuken. Een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes, inclusief de kanskaarten van dit blog. Het boek is nu verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter