Lees, relatie

Balkon

“Hoe ziet…”
Mijn lief kan zijn vraag niet afmaken, want ik heb mijn hoofd al in mijn nek gegooid en stoot een hard, grommend ‘waaaaggghhh!’ uit.
De kinderen liggen net een kwartier op bed. De keuken is, afgezien van die paar rotmessen die niet in de vaatwasser mogen, op orde en het speelgoed zit weer in de daarvoor bestemde bakken. Ik lig onderuitgezakt op de bank en ik kan daar niet lang blijven liggen, want er ligt voor de rest van de avond nog werk dat gedaan moet worden. En daarom moet mijn lief gewoon Heel Even Zijn Mond Houden.
Want ik weet dat hij niet gaat vragen ‘Hoe ziet een zwanger zeepaardje er eigenlijk uit?’ Hij gaat vragen ‘Hoe ziet jouw dag er morgen uit?’
En ik heb genoeg van de agendagesprekken. Ik wil niet meer praten over weekmenu’s, wie de kinderen ophaalt, wie de boodschappen doet, wie er hoe laat thuis is en wie waar wanneer en met wie eet.

Ik wil aan de slag. Zodat ik ook nog op een beetje normaal tijdstip op bed kan liggen. Doorslaapnachten zijn nog steeds geen garantie. Ik werk de hele avond tot het tijd is om naar bed te gaan. Het is al laat en ik moet douchen. In huis is het benauwd en ik ben al de hele dag plakkerig. Mijn lief gooit de balkondeuren open en hij kijkt mij ondanks mijn eerdere gegrom lief aan terwijl hij een koud biertje voor mijn neus hangt: “Ga je al naar bed of doe je mee?”
Wat een goed idee. Geen chique wijnglazen, geen verantwoord kopje thee, maar gewoon een biertje. Vers uit de groentela van de koelkast. Geen gezeur met bijpassende bierglazen, maar op de vraag ‘wil jij een glas?’ met verlaagde stem tegelijk ‘het zit al een glas’ antwoorden. Hij zit op ons krakkemikkige bistroachtige terrasstoeltje, ik zit met opgetrokken benen in de deuropening. Alsof we tien jaar terug in de tijd gaan. We praten dik een uur. Mijmergesprekken. Over toen, over nu en over later. We gaan dik een uur later slapen dan normaal. Maar de volgende dag hebben we energie voor tien.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

4 Reacties

 • Reageer Net 9 juni 2016 at 19:48

  In verband met rugklachten van mijn man gaan wij regelmatig ’s avonds na het eten een blokje om samen. Dat is voor ons ook echt quality-time! We praten over van alles en nog wat, en komen helemaal ‘zen’ weer terug. Tip!

 • Reageer Marlies 9 juni 2016 at 20:16

  En waar laat je die kids dan ? elke avond oppas? Klinkt verder wel aanlokkelijk, daar niet van!

 • Reageer kim 9 juni 2016 at 20:39

  Gewoon met baby monitor op je telefoon. Of de babyfoon even bij de buren! Heerlijk dan een blokje om!

 • Reageer Lola 9 juni 2016 at 21:53

  Soms zou ik willen dat ze om 7 uur naar huis gaan mij man en kind gewoon weg. Ik me huis voor me zelf geen vragen een even niet hoeve luisteren of de kleinen wakker is.
  Dat voor 1 keer iets langer schoon blijf dan een uur of korten
  Maar beging nu te begrippen dat dit voorlopig niet gebeurd
  Stukje lopen zit er niet echt in oppas tekort

 • Laat je reactie achter