Kook

Relax Mama-weekmenu 12

De ene week heb ik wat meer inspiratie dan de andere. En ja, vandaag moet hij uit mijn tenen komen, het weekmenu. En dat terwijl de maandag en donderdag al voor me zijn ingevuld. Op dinsdag en woensdag zijn het daarom twee gouwe ouwe geworden.  Op vrijdag een nieuw soep-experiment.

Maandag sushitime!

Voor maandag heb ik Keet en onze oppas/vriendin/buur Mariska kunnen verleiden om sushi voor ons te maken (whoop whoop). Benieuwd of Teun ook een keer wil meerollen en mee-eten. Voorheen wilde hij nog niets van sushi weten, maar op de een of andere manier heeft hij nu in zijn hoofd dat hij het toch lekker vindt. Ben benieuwd!

imageDinsdag: good old spinazie.

Geen uitleg nodig. Spinazie, gekookte aardappels, vissticks en appelmoes. #foodporn

Woensdag: pasta met champignons, spek en room

Nog een oude bekende van ons. Pasta met champignonsroomsaus. Ik fruit wat knoflook, bak de champignons aan samen met spekblokjes. Peper en zout erover. Als alles een mooi kleurtje heeft wat kookroom of slagroom erbij en nog even laten doorwarmen. Door de pasta scheppen en op de borden Parmezaanse kaas er over. Lekker snel, lekker makkelijk en lekker.

Donderdag: uit eten!

Henno en ik kregen in september voor ons trouwen een bon cadeau voor een etentje in een heel fijn restaurant in Utrecht. Omdat we niet uitblinken in onze eigen dates plannen gaan we die bon deze week eindelijk een keer inzetten. De kinderen eten thuis. Dat wordt voor hun een pastaatje of nasi uit de vriezer.

imageVrijdag: wortelsoep met koriander

Dan gaan we vrijdag nog maar even voor flink wat vitaminen. Ik ben op zoek gegaan naar iets nieuws. In een soepkookboek dat ik op mijn vrijgezellendag van mijn vriendin Sylvia kreeg. Het is de wortelsoep met koriander geworden. Alhoewel ik niet weet of ik de kinderen nou heel blij maak met die koriander. Nou ja. Dat zien we vrijdag dan wel weer. Het recept op de foto!

Wil je ook zo’n formuliertje op je koelkast? Die kun je hier downloaden.

 

RelaxMama_3DRelax Mama in de Keuken

Afgelopen maand verscheen mijn boek Relax Mama in de keuken. Een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes! Het boek is nu verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter