Kleuter, Lees

Recept voor een mislukte middag

Zeg tegen je kind dat je gezellig samen koekjes gaat bakken. Zorg er vervolgens voor dat er eerst iets anders moet gebeuren, zoals de dekbedden verschonen of de was ophangen, zodat het kind om de minuut komt vragen wanneer het nou zover is.

Bedenk dat het saai is om steeds hetzelfde recept te maken, ga voor iets nieuws. Ga dan eerst boeken doorbladeren of scroll het hele internet af op zoek naar het ideale recept. Laat je kind twee recepten zien waar zij uit mag kiezen. Kom er daarna achter dat je van dat recept de helft aan ingrediënten niet in huis hebt. Zeg dat het toch het andere recept wordt. Troost je kind en zeg dat jij het ook heel vervelend vindt.

Ga een discussie met je kind aan

Zet de ingrediënten naast elkaar en besluit dan dat je best kunt improviseren door de bloem te vervangen door amandelmeel, want dat klinkt wel lekker. Vraag je daarna af waarom er in het recept staat ‘kneed tot een bal’ terwijl jouw deeg meer op een bak braaksel lijkt. Maak een foto en app die naar iemand die iets van bakken weet. Laat je kind dat al tijden ‘mag ik kneden?’ roept nu eindelijk haar gang gaan. Vraag je af of de vlek ei-meelmengsel op haar jurk er nog uitgaat. Ga een discussie met je kind aan over dat ze toch een schort om moet en dat je weet dat haar jurk al vies is, maar dat je niet wilt dat die nog viezer wordt en hè dit zou een gezellige middag worden.

Lees het verlossende appje van de bakdeskundige die zegt dat amandelmeel geen vocht opneemt en besluit dus om er alsnog een lading bloem in te flikkeren. Maak een prachtige bal deeg. Lees nu dat deze een uur in de koelkast moet liggen.

Zet je kind, dat er ondertussen niks meer aan vindt, achter een filmpje. Zoek de koekjessteker. Steek na lang zoeken in je eentje koekjes uit met behulp van een glas. Vraag jezelf af voor wie dit nog gezellig is.

Verwarm de oven voor en bedenk dat dit natuurlijk de eerste keer is dat je iets gaat bakken en dat het geen probleem is dat de oven nu nog voor moet warmen. Antwoord je kind dat ze nog een filmpje mag kijken en nee de koekjes zijn nog niet klaar.
Eet halfgare koekjes. Huil en neem jezelf voor de volgende keer weer gewoon naar de kinderboerderij te gaan.

Veel plezier!

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

2 Reacties

 • Reageer Eltje 20 april 2017 at 20:52

  ???
  Grinnik!

 • Reageer Lotte 21 april 2017 at 09:37

  ???
  Dit is waarom ik tegenwoordig die pakken koop waar je alleen maar water bij hoeft te doen: Kind in schilderschort met mouwen hullen. Bak met poeder en kan met water geven. Een uur laden kneden en vooral alle ‘OMG overal zit poeder’ opmerkingen inslikken. Balletjes laten rollen, plat laten slaan. 10 minuten in (voorverwarmde- maar-daar-heb-je-dan-dus-een-uur-de-tijd-voor) oven, klaar!
  O ja: Kind vochtig doekje geven en autootje laten spelen in de poeder en daarna zelf met schoon doekje navegen. schort binnenstebuiten afstropen en in de wasmand flikkeren ;-).

 • Laat je reactie achter