Kook

Relax Mama Weekmenu 108: lekker gevarieerd!

‘Back to normal’ voor ons deze week. Na een vakantieweek alleen thuis met Teun, realiseer ik mij weer ten volle dat ik niet in de wieg ben gelegd voor het ‘fulltime’ moederschap en ben ik blij dat er weer een gewone week voor de deur staat waarin iedereen thuis is en zijn eigen ding doet! Ik heb geprobeerd een goed gevarieerd weekmenu in elkaar te draaien met Hollandse pot, een beetje Azië, wat vis, wat vega en een overheerlijk kippetje. Ik hoop dat het jullie kan inspireren!

Maandag: Gado gado (met kindervariant)

Nu Henno en Keet terug zijn van vakantie beginnen we de week maar eens met een gerecht dat Henno goed kan maken (en dat hopelijk dus ook gaat doen): gade gado! Ik gooide zijn recept al een keer eerder online. Je vindt het hier.

Dinsdag: bietjesstamppot (vega & Hollands)

Dit is een een recept uit boek Relax Mama in de Keuken, van Caroline (moeder van Rebecca en Hannah). Dit heb je nodig nodig voor 4 tot 6 personen:

 • 1 kg aardappels, geschild en in stukken
 • een klontje boter
 • 1 ui, gesnipperd
 • 500 g voorgekookte bietjes, in blokjes
 • ca. 75 g rozijnen
 • een scheutje melk
 • 125 g zure room
 • 200 g (extra) belegen of oude kaas, in blokjes

En zo maak je het (in 25-30 min)

Kook de aardappels in ca. 20 minuten gaar. Verwarm intussen de boter in een koeken- pan en fruit de ui ca. 3 minuten, voeg de bietjes en rozijnen toe en bak alles nog ca. 5 minuten, houd warm. Giet de aardappels af in een vergiet. Verwarm wat melk in de pan, voeg de aardappels weer toe en stamp met een pureestamper tot een gladde puree. Roer er de zure room door en schep er het bieten- mengsel door. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de blokjes kaas toe, schep goed om en serveer direct.

Woensdag: Gebraden kippetje met zoete aardappel- en pastinaakfrietjes

Woensdag is half zelf doen, half halen. Een gebraden kippetje van de poelier en ik maak er geroosterde zoete aardappel en pastinaak bij (in de vorm van frietjes). Zie hier hoe je dat kunt maken. Als extra groente doe ik er voor de kleur wat sperziebonen bij en natuurlijk appelmoes.

Donderdag: Pasta met tonijnsaus

Dinsdag ga ik voor een makkelijke pasta die ik in mijn studententijd regelmatig maakte (oftewel het begin van mijn culinaire carrière ;). Het kwam ongeveer neer op dit recept (alleen deed ik die roomkaas er niet door).

Vrijdag: broodjes shoarma (makkelijk)

In het kader van’ thank god it’s Friday’ eindigen we de week ultramakkelijk met broodjes shoarma. Geïnspireerd door iemand die deze week voor mij in de rij bij de kassa stond. IJsbergsla , komkommer en tomaatjes erbij. Klaar!

 • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
 • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
 • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier!

RelaxMama_3D

Relax Mama in de Keuken

Vorig jaar verscheen mijn boek Relax Mama in de keuken. Een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter