Kook

Omelet pannenkoekjes met tonijn van Erik te Velthuis

Een paar jaar geleden ging ik met Keet naar een voedingsdeskundige gespecialiseerd in voeding voor sporters. Omdat Keet meer en meer ging sporten (inmiddels al dagelijks) en ze niet echt veel vet op haar lijf had (en heeft), vond ik het fijn om te checken of we wel goed bezig waren. Eén van de punten die ik daar leerde was dat we er goed op moesten letten dat ze wel voldoende eiwitten binnen krijgt. Die zijn belangrijk voor de groei en het herstel van haar spieren. Sindsdien eet het kind sowieso iedere avond een flinke bak kwark of yoghurt en letten we er goed op wat ze verder die dag binnen krijgt.

Sinds ik samenwerk met John West heb ik geleerd dat tonijn meer dan twee keer zoveel eiwit bevat ei: Eén ei van 50 gram bevat 6 gram eiwit, terwijl 100 gram tonijn wel 26 gram eiwit bevat. Dit gerecht dat ik van Erik te Velthuis (sportchefkok bij het Centrum voor Topsport en Onderwijs in Papendal) kreeg, bevat eieren én tonijn. Prima gerecht voor onze sportende kinderen dus.

Dit heb je nodig voor één persoon

  • 1 zakje John West Tuna with a Twist Ovengedroogde Tomaten en Kruidendressing 85 g
  • 2 eieren
  • 25 g bloem of zelfrijzend bakmeel
  • 25 g rozijnen
  • 5 g bakboter

Zo maak je het:

Neem een beslagkom, meng met een garde de eieren en bloem tot een glad beslag en voeg de rozijnen toe.

Verhit de boter in een koekenpan en verdeel  het beslag in de koekenpan.

Keer na circa 1 minuut de pannenkoek om en bak deze zachtjes in nog 1 minuut gaar.

Leg de pannenkoek op een bord en laat het afkoelen.

Verdeel het tonijnmengsel over de pannenkoek en rol deze vervolgens strak op.

Snij de pannenkoek in 5 of 6 stukken en de zoete pannenkoek met tonijn is klaar voor in de broodtrommel!

Weetje van Erik te Velthuis

Dit gerecht lijkt erg energierijk, maar als je het vergelijkt met 3 boterhammen belegt met boter en kaas, worst of pindakaas dan kom je uit op 578 kcal.

Voedingswaarde per persoon

514 kcal – 39 g eiwitten – 23 g  vet – 37 g koolhydraten – 2 g voedingsvezels

Dit blog schreef ik in samenwerking met John West.

 

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter