Kook

Relax Mama weekmenu 104: voor ieder wat wils

Vorige week maakte ik weer een keer een budgetmenu (aan de hand van het nieuwe boekje van Sylvia Witteman). Als je die gemist heb, kijk echt even hier (ik was nogal enthousiast). Deze week heb ik geen tijd om het van te voren uit te rekenen, maar eerlijk gezegd denk ik dat ik met deze gerechten ook niet zo heel hoog zou uitkomen. Het is in ieder geval weer een behoorlijk lekker weekmenu geworden. Ik heb het samengesteld met wat tips van mijn liefjes. Dus er zit voor ieder wat wils (binnen ons gezin) in.

Maandag: Roti kip

We beginnen de week weer eens met aardappels, maar dan wat exotischer, namelijk in de roti kip.  Nog steeds een van mijn favorieten die ik door dit weekmenu en een van jullie heb leren kennen. Je vindt het recept hier!

pasta-jamieDinsdag: Pasta met broccoli ansjovis

Nog een gerecht dat je waarschijnlijk wel van me kent. Een klassieker van Jamie Oliver. Ik heb het recept uit Happy Days met The Naked Chef, maar deze (of een variatie op deze) staat in een aantal van zijn boeken. Je vindt het recept ook hier op de site van Jamie Magazine. Ik doe er trouwens altijd ook nog stukjes olijf doorheen.

Woensdag: bifteki en Griekse salade

Dit is een nieuwkomer in ons huishouden en een blijvertje! Griekse hamburgers, oftewel bifteki. Henno maakte ze onlangs en we waren helemaal enthousiast. Wij gebruiken dit recept van de site Keukenliefde.nl. We eten ze met pitabroodjes. Maar gebakken aardappeltjes is ook lekker erbij. En een Griekse salade voor de vitaminen.

Donderdag: Bietenrisotto

Donderdag is het vega tijd en tijd voor de bietenrisotto van Fransesca kookt. De walnoten en feta maken hem wat mijn betreft helemaal lekker. Voor Teun maak ik nog steeds de iets kalere variant: mét bieten, maar zonder de feta en en de walnoten.

Vrijdag: Gegrild kippetje, ovenfrietjes en appelmoes

We sluiten de week lekker makkelijk af met een gegrild kippetje dat ik kant en klaar koop van de grill. Altijd als ik langs zo’n grill loop ga ik al bijna watertanden. We eten er ovenfrietjes bij, natuurlijk appelmoes en ik denk wat sperzieboontjes.

Dat was hem voor deze week. Ik hoop dat je er wat inspiratie kunnen uithalen! Fijne en lekkere week weer allemaal!

  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier!

RelaxMama_3D

Relax Mama in de Keuken

Vorig jaar verscheen mijn boek Relax Mama in de keuken. Een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter