Kook

Relax Mama verstand op nul-menu

Deze week maakte onze eigen Sanne het weekmenu voor ons!

Vorige week zat ik nog heerlijk in een idyllische boomhut spelletjes te spelen met m’n prachtige gezin. Deze week word ik door de juf aangesproken over vechtpartijen van m’n zoon, heeft m’n dochter haar zoveelste emotionele uitbarsting en wil ik het liefste zelf ook huilend naar m’n moeder. Dat vraagt om een week vol feel good food dat ik met m’n verstand op nul kan maken.

Maandag: pasta carbonara

M’n lievelings troostvoer: pasta carbonara. Je mag ‘m officieel niet met slagroom maken, maar met een scheutje kookvocht, maar ik doe iedere keer alsof ik dat niet weet. Beker snoeptomaten met mozzarella en basilicum (of een lepel pesto) erbij en klaar. Iedere keer hoop ik dat er een restje over is voor de volgende dag, maar alles gaat altijd op.

Dinsdag: spinaziecurry met naan

Iedereen vindt het lekker en ‘klaar in een kwartiertje’: mij heb je. Dit recept is snel, simpel en werd eerder al eens door het hele gezin goedgekeurd. Ondanks dat het een groene brij is met dingetjes. Als ik zin heb, maak ik zelf naan. Dat kan heel simpel met dit recept. Ik heb minstens tien keer ‘o, dit is echt lekker!’ gezegd.

Woensdag: tonijnwraps

Sommige recepten zijn vooral een succes omdat er geen gezeur over is. Dit recept met wraps, tonijn, gesmolten kaas en een frisse spitskoolsalade is een van de grootste succesnummers hier in huis. Naast de bekende p’s, natuurlijk. En oké, van de salade wordt iets minder opgeschept. Maar er is geen gezeur en ik ken het recept ondertussen uit m’n hoofd. Hoera!

Donderdag: spaghetti met rode saus

Spaghetti heb ik altijd in huis. Toch twijfel ik daar iedere keer in de supermarkt weer aan, neem voor de zekerheid weer een pak mee en dus kan ik hier ondertussen als ik alle spaghettisliertjes achter elkaar leg drie keer een baan rond de aarde maken. Altijd in huis dus. Net als een pot rode pastasaus, een zak Italiaanse groenten in de vriezer en vega-gehakt in diezelfde vriezer. Als ik een complete maaltijd kan maken van ingrediënten die ik allemaal gewoon in huis heb, voel ik me echt een geslaagde volwassene. Fijn gevoel wel.

Vrijdag: kanskaart

Vaak geeft het me rust om mijn weekmenu van tevoren helemaal te regelen. Dan weet ik zeker dat ik alles in huis heb, hoef ik niet meer na te denken en moet ik gewoon het lijstje volgen. Maar soms is het ook lekker om spontaan te mogen kiezen. Dat ga ik vandaag doen. Ik ga kiezen tussen de snackbar, de pizzeria of sushi. En misschien nodig ik m’n moeder ook wel uit. Zin in.

  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n nieuw Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier kopen. Nu in een blok van 50 stuks, mét afscheurbaar boodschappenlijstje (én op de achterkant vind je trouwens de kanskaarten!).

Meer succesrecepten van andere moeders? In het boek Relax Mama in de keuken vind je 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels en kost slechts €9,99 kosten.

Voor het échte relaxte gevoel in de keuken doe je natuurlijk zo’n tof schort van de club aan. Check de Shop van Relaxte Moeders voor deze leuke combi van schort en boek!

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter