Kook

Een ‘die andere moeders doen ook maar wat’ weekmenu

Zo vlak voor de zomervakantie is het ook bij mij een hectische tijd. Er lagen deze week nogal wat deadlines op me te wachten. Gelukkig was ik aan begin van deze week zo helder om hulp te vragen en toen bood Hilde aan het weekmenu voor ons te maken.  Hilde Modderman-Blom is moeder van twee jongens (Loek van 2,5 & Moos van 10 weken). Ze is nu nog met zwangerschapsverlof maar na de zomervakantie gaat ze weer aan de slag als juf van groep 7.

Hilde: “Voor de komst van Moos keken we vaak de dag zelf wat we die avond zouden eten, maar dat is nu niet meer te doen. Sinds kort bestellen we onze boodschappen online en dan is het wel zo handig om vooraf te bedenken wat we gaan eten. Dat scheelt voor ons ook in de kosten, want op deze manier bestellen we alleen de noodzakelijke dingen en komen we niet in de verleiding om ongezonde, maar o zo lekkere dingen in het karretje te gooien. Omdat mijn vriend muzikant is en ‘s avonds vaak aan het werk is, eet ik regelmatig alleen met de jongens. Vaak eet ik dan wat makkelijks of schuif ik aan bij mijn ouders.”

Maandag: Turks brood met kip

Een (voorverpakt) Turks brood ligt hier vaak in de voorraadkast, lekker om tussen de middag te beleggen als je geen zin hebt in een saaie boterham of ‘s avonds te gebruiken voor het avondeten. Je kunt er ook makkelijk een belegde pizza mee maken. Vandaag beleggen we het brood met kippendijen uit de oven, een kruidige saus en sla & tomaat.

De kippendijen gaan op een bakplaat met Italiaanse kruiden en wat olie de oven in en de saus maak ik van mayonaise, crème fraîche, ui, augurk, paprikapoeder, Italiaanse en cajunkruiden en wat zout en peper. Voor Loek maak ik vaak een apart bordje. In dit geval met wat brood, wat stukjes kip en sla en tomaat.

Dinsdag: Roti van Ramon Beuk

Als Marco ‘s avonds niet hoeft op te treden staat hij vaak in de keuken. Roti is één van zijn succesgerechten. We eten bijna wekelijks samen met vrienden en als er een pan roti op het vuur staat, worden er bij voorbaat al extra borden op tafel gezet. In dit artikel vind je het recept voor de roti zoals wij die maken.

Woensdag: BLT Pastasalade van Pauline

Tijdens de warme dagen van afgelopen week had ik weinig trek en puf om lang in de keuken te staan. Ik ontdekte toen dit recept van ‘Uit Paulines Keuken’ en dat viel zo goed in de smaak dat we het deze week nog een keer eten. Je vindt het recept hier. Vaak is er nog flink wat over, dit eet ik de volgende dag op tijdens de lunch. Ik snoep ‘s avonds dan nog wel de stukjes spek eruit, want dat is de volgende dag niet meer krokant en niet meer zo lekker.

Donderdag: Visrolletjes met rösti rondjes

Vis en rösti rondjes hebben we vaak in de vriezer liggen. En op dagen dat we niet weten wat we moeten eten, komt dit recept vaak op tafel. Makkelijk en lekker!

Vrijdag: Tosti met geitenkaas en avocado

Sinds de geboorte van Loek gaan we regelmatig buiten de deur lunchen aangezien dat een stuk makkelijker gaat dan ‘s avonds uit eten gaan. Deze tosti ontdekte ik tijdens één van deze lunches en probeerde ik thuis na te maken. Ik maak hem met maaltijdpita’s Griekse stijl (te koop bij de Jumbo), plakjes geitenkaas en avocado. Oh ja chilisaus is er erg lekker bij!

  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier!

RelaxMama_3D

Relax Mama in de Keuken

Dit is mijn boek Relax Mama in de keuken. Een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter