Lees

powervrouwen

Ik ben heel blij om te vertellen dat we een nieuwe gastblogger hebben. Haar naam is Lisa en ze is een moeder die het in haar eentje doet. Ik probeer hier de term ‘alleenstaand’ te omzeilen, want daar gaat precies haar blog over. Welkom Lisa!

Alleenstaande moeder. Single mom. Geef het beestje maar een naam. Maar, ik ben er nu zo eentje. Zo’n alleenstaande moeder. En dat is confronterend. Want nú pas merk ik wat voor een beeld er bestaat rondom alleenstaande moeders. Mensen stralen een soort medelijden naar me uit en kijken me aan alsof ze echt met me te doen hebben. Alsof ik elke maandagmorgen in mijn joggingpak, met mijn bijstandsbudget, blikken bonen bij de Aldi insla. Want, tja, die kinderen moeten toch eten.

Er wordt me (heel lief) allerhande huisraad aangeboden, van soeplepels tot lampenkappen. ‘Ik eet geen soep’ stamel ik. ‘Ik eet alleen maar blikbonen.’

Als ik dan zelf lach om mijn zojuist gemaakte grap, wekt dat nog meer verbaasdheid op. Want hoe kun je überhaupt nog lachen als je een alleenstaande moeder bent?

Alleenstaande moeders, hoewel, zo wil ik het niet noemen. Powervrouwen, ja. Dat klinkt beter. Powervrouwen maken een keuze. Een keuze om alleen gelukkig te zijn. Powervrouwen zijn krachtig. Stoer. Mooi! Powervrouwen werken om hun doelen te behalen. En of het doel nou het vangen van een muis, het behangen van een muur, het vervangen van een autolamp, of het rennen van een marathon is, wij kunnen dat. Gas erop. Zo. En dat heb ik toch maar mooi gezegd.

Alleen zijn geeft mij kracht. Alleen zijn geeft me een gevoel van onafhankelijkheid, een gevoel van alleen ook gelukkig te kunnen zijn. Als een leeuwin bij mijn nest. Want echt alleen ben ik nooit. Ik heb tenslotte altijd mijn gebroed om me heen. Er is altijd wel een snotvirus in de buurt en er vliegt altijd wel het nodige aan ingrediënten van de schijf van vijf om je oren. En dat zet me dan weer, met mijn beide powerbenen, stevig op de grond. Want alleen ‘staan’ we nooit. En óók dat gevoel is toch wel heel erg fijn.

IMG_20170331_074756_309Wie is Lisa?

Lisa is 27 jaar oud en moeder van zoon, Mats (3 jaar) en dochter Wiep (1,5 jaar). Na een studie in de zorg, werkt ze inmiddels al negen jaar met veel passie, plezier, liefde en vrolijkheid op dezelfde plek in de zorg.

Daarnaast heeft Lisa ook haar eigen blog: mamakakelbont. Het idee voor haar blog ontstond, nadat ze besefte dat haar auto haar kantoor geworden was. Zo keurig als ze jaren geleden begon met schrijven (in een notitieboek gekregen van haar beste vriendin) eindigde het opschrijven van haar inspiraties op Facebook, in haar telefoon, laptop, én in dat notitieboek. ‘Maar ik betrapte mezelf ook vaker met schrijven op lege kauwgompakjes en bananenschillen,’ voegt Lisa toe.

In Lisa’s blogs zul je herkenbare, dagelijkse strubbelingen in het leven van een hardwerkende, jonge moeder lezen. Maar wel met de nodige humor, zelfspot, relaxed-heid, pedagogische inzichten, een schepje overdrevenheid, en vooral de (niet altijd makkelijke) realiteit.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

4 Reacties

 • Reageer Nathalie 6 april 2017 at 09:53

  Lisa…fantastisch geschreven. Ook ik ben zo’n powervrouw. En of we nou werken, hele interieurs aanpassen, spinnen en spoken vangen, boodschappen doen, naar de speeltuin of kinderboerderij gaan…’ze’ blijven me vertederen…de mensen die denken dat we zielig zijn en ‘het’ niet alleen kunnen. Blij dat er gestemde zielen rondlopen die lachen en gelukkig zijn als powermamma! Ik ga je zeker volgen op je blog!

 • Reageer richard 6 april 2017 at 15:17

  ik ben er ook 1, maar dan van de mannelijke variant. ik doe het in mijn eentje. heerlijk. geen moeilijke scheidings opvoedkundige discussies of andere kwesties (geld). voordeel alom. alleen een oppas vinden op bepaslde momenten en kwesties als, ‘ help superfile kom ik wel op tyd’ maar ook dat komt goed. ?

 • Reageer Red de relatie – Club van relaxte moeders 12 april 2017 at 10:25

  […] jullie kennismaken met onze nieuwe blogger Lisa. Alleenstaande moeder van Mats en Wiep, oftewel powervrouw. Ze was niet altijd alleen. In het blog van deze week schrijft ze over een laatste poging haar […]

 • Reageer Jij wilde toch weg! – Club van relaxte moeders 7 juni 2017 at 20:50

  […] is alleenstaande moeder (oftewel powervrouw) van Mats en Wiep. Daar koos ze zelf voor. Maar dat wil niet zeggen dat het ook altijd ven leuk of […]

 • Laat je reactie achter