Relax

Peter Rabbit verzacht het leed dat school heet

Terwijl ik gisteren weemoedig thuis zat omdat onze roadtrip van zes weken er opzit en de Teun weer keurig in de schoolbanken zit (Keet heeft twee dagen extra!), liep ik door de stapel post die me nog aanstaarde. Tussen de saaie enveloppen en oude kranten vond ik ook een pakje van Sony Pictures Home Entertainment met daarin de dvd van de film Peter Rabbit én het aanbod voor een winactie.

Om mezelf én jullie een goed einde van deze zomer en een goede start van het schooljaar te geven doe ik daarom met veel plezier een winactie van deze film die leuk is voor je kind, maar eigenlijk gewoon leuk is om samen te kijken. Ik mag tien dvd-films weggeven! Kijk onderaan het blog hoe je kunt winnen.

Live action film Peter Rabbit

Pieter Konijn is de verfilming van de verhalen van Beatrix Potter over het konijn met blauwe jasje. Wij kennen het konijn van een Engels boekje dat ik ooit cadeau kreeg van een vriendin uit Londen. De film is van een andere orde, namelijk geen tekenfilm, maar een live-action animatiefilm. Het gaat over de strijd tussen Pieter en de norse meneer Verhoef over diens moestuin. Het gaat ook over de lieve buurvrouw Bea (met de stem van zangeres Do). Bea is gek op dieren, terwijl meneer Verhoef juist een hekel heeft aan het ‘ongedierte’ dat zijn tuin probeert te verwoesten. Tommie Christiaan spreekt de stem in van Pieter. Zussen Shelley Vol, Amy Vol en Lisa Vol (OG3NE) nemen de stemmen van de drieling Flopsie, Mopsie en Wipstaart voor hun rekening.

Win de film!

Ben jij de moeder die opgelucht ademhaalt nu die wekenlange vakantie voorbij is (zoals ik voorheen altijd had), of ben jij de moeder van wie de vakantie nog wel even had mogen duren (zoals ik sinds we wekenlang rondtrekken met de camper?). Geef hieronder aan wat de start van het schooljaar voor jou betekent en maak kans op de film!

Pieter Konijn is vanaf 27 juli verkrijgbaar op digital download en 8 augustus verkrijgbaar op dvd, Blu-ray, en on demand.

Dit blog schreef ik in samenwerking met Sony Pictures Home Entertainment.

 

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

164 Reacties

 • Reageer Janine 5 september 2018 at 08:32

  Ohw wat lijkt me dat ontzettend leuk. Even heerlijk ontspannen nu de schoolstress weer is begonnen. Twee keer per dag op tijd bij school staan. Ik vind het een opgave. De posters van haar tekeningen had ik aan de muur hangen in mijn kamer. Ik vind het nog steeds prachtig.

  • Reageer Martientje83 5 september 2018 at 14:49

   Ik hing de vlag uit maandag! Mijn oren tuiten nog na van 6 weken speelgedrag van mijn jongens! Gister nog de derde verjaardag van de jongste gevierd en nu weer in het gareel. Het lijkt mij heerlijk om zondag na de eerste schoolweek de pieter konijn film te kijken met mijn jongens (inclusief manlief) onder een kleedje op de bank!

  • Reageer Yvonne kempers 6 september 2018 at 08:12

   IK ben ontzettend blij dat de scholen weer zij. Begonnen, we hebben een zoontje van 7 met autisme en dan is 6 weken vakantie zo zwaar! Ook zijn we nog op vakantie geweest naar Frankrijk, voor hem en m’n andere zoontje van 5 was het heerlijk! Maar ikzelf?? Ik ben gebroken thuis gekomen, zo ontzettend moe, door alle onduidelijk is mijn Zoon echt onhandelbaar! En nu… pfff gelukkig naar school, alleen weer alle problemen met het naar bed brenge, in slaap krijgen, broertje pesten, in het busje krijgen in de ochtend alles is een strijd! Maar he… overdag kan ik eindelijk opladen! Wat zou deze leuke dvd heerlijk zijn om toch een gezellig momentje te hebben als gezin in het weekend! Ik wil hem heel graag winnen? groetjes Yvonne

  • Reageer Marjolijn 6 september 2018 at 08:22

   Normaal kunnen mij de vakanties niet lang genoeg duren! Ik vind het heerlijk om de kids om me heen te hebben, geen wekker, geen gehaast, geen zwemles…
   deze zomer liep heel anders. We gingen verhuizen wat uiteraard al de nodige stress voor het hele gezin met zich meebracht. Tot overmaat van ramp werd manlief ook nog erg ziek rond de verhuizing, is zelfs met de “tuu-taa” naar het ziekenhuis gebracht en is enige tijd opgenomen. Ik heb de verhuizing alleen gedaan, weliswaar met hulp, maar buitenom de momenten dat er hulp was, stond ik er alleen voor. Van gezin met 3 kinderen was ik ineens alleenstaande moeder van 4 kinderen. Ik was (en ben nog steeds) doodmoe, snel geprikkeld en lichamelijk sta ik krom van de kwaaltjes. Dit jaar was ik blij dat de school begon. De immense spanning die zich had opgebouwd, óók omdat de kids naar een nieuwe school moesten, mocht wel even downgraden. Inmiddels lijken we weer enigszins in een ritme te komen, maar een relaxte zondag met Pieter konijn en chipjes op de bank lijkt me heerlijk! Bovendien hebben de kids dat nog wel het meest verdient! Ik stond laatst al met de film in mijn handen, maar na een verhuizing is het spaarpotje van mama ook wel weer even leeg.

  • Reageer Suzan 6 september 2018 at 12:38

   Aan de ene kant heel erg blij dat de scholen weer begonnen zijn maar het hele relaxte lay-back-ritme is er dan ook wel weer meteen helemaal van af. “Moeder de militair” staat s ochtends weer instructies te roepen om dochterlief weer met frisse tegenzin op school te krijgen met tas, gymtas, twee dezelfde schoenen en oh ja ook nog op tijd…en jongste dochterlief weer op tijd uit het klaslokaal te trekken zodat wij door naar de peuterspeelzaal kunnen..
   Ontspannen een filmpje kijken zou best heerlijk zijn dan met elkaar ??

  • Reageer Joke mulleners 6 september 2018 at 22:05

   Terug naar school is boekentassen, boterhammen, drinkbussen, zwemzakken, huiswerk (zeuren, zagen, klagen), muziekschool, zwemles, mama die moe is, haasten, rennen, oei oei, hopelijk geen boete, helppp, morgen fruitjesdag en gisteren de laatste banaan opgegeten, ouderavond, geen babysit, mama dan maar alleen, schoolpoortmamas (oei tis al speeltijd, misschien dat we toch maar eens naar huis gaan), kapotte knietjes, versleten schoenen (ja mama, das van de glijbaan he), zandbakvoeten op de zetel (gesjellig zeker als je dat ontdekt op het moment dat je na een lange dag met een drankje in de zetel ploft), aftellen tot 10 voor kind 1 beneden staat met dorst, warm, bang, of koud, of een mengeling van alle hierboven vermelde symptomen. Maar terug naar school is ook: dolgelukkige kindjes die blij zijn je te zien als de bel gaat, lekker terug structuur en op tijd naar bed, met Tijs voor een verhaal, plakkerige zoenen, de beste knuffels en de mooiste verhalen. #boysmom

  • Reageer Eef 10 september 2018 at 10:22

   Ben ik slecht als ik zeg dat ik stiekem al blij was dat de school weer begon? Nu zo’n 4 weken geleden.
   Mijn man heeft de vakantie doorgewerkt ivm nieuw werk en de vakantie duurde behoorlijk lang kan ik zeggen. Aangezien ik geen rijbewijs heb was het toch wat beperkt. Nu de school weer begonnen is zijn de gezusters druktemaker weer even de deur uit.. alles begint weer opnieuw t sociale leven want vriendinnetjes waren op vakantie sportclubjes zodat ze weer beide de energie kwijt kunnen en… Mijn loopje naar school.. helpen als overblijf en kriebelmama.. ik zag dus uit naar de rust maar ook weer de dingetjes om te doen haha. Deze film staat trouwens opbhet verlanglijstje van de meisjes. De jongste is binnenkort ook jarig dus zou een leuk cadeautje zijn. En als ik m opzet zijn de dames ook weer even rustig ? duim maar!

 • Reageer Ilona Nesselaar de leer 5 september 2018 at 09:52

  Ik ben een beetje van allebei…
  Jammer dat de vakantie voorbij is, ik zag echt op tegen 6 weken vrij. Maar mede doordat onze kleuter in de vakantie aan zijn keel en neus amandelen is geopereerd en wij pas de laatste 2 weken op vakantie gingen is de vakantie echt voorbij gevlogen! Dus jammer dat ie alweer voorbij is.

  Maar aan de andere kant, was hij echt weer toe aan school en onder andere ik, weer toe aan structuur. Op de een of andere manier is die spoorloos tijdens de vakantie haha.

  Kleuter in groep 2, mama en papa weer aan het werk. Een nieuw schooljaar vol met nieuwe uitdagingen. Wij hebben er zin in!

 • Reageer SHaron 5 september 2018 at 10:59

  Na deze vakantie Is ook mijn jongste kind naar school. Daarom de laatste week van de vakantie een beetje een knoop in mijn maag gevoel gehad, maar hij vindt het heerlijk!

 • Reageer Simone 5 september 2018 at 11:03

  De start van het schooljaar betekend voor mij weer om 5.50 opstaan om te zorgen dat alles klaar is voordat ik om 7.10 de deur uit moet. De dames nu naar groep 2 en 4 gaan incl nu huiswerk voor de oudste. Weer een hele nieuwe fase die ze best pittig zal gaan vinden. Weer rennen vliegen tussen werk bso huis ophalen bij vriendinnen en de turnles. En bijna zwemles voor de jongste. Weekplanners maken optijd koken eten en naar bed. En ook dit jaar weer klassenmoeder zijn. Eigen tijd ? Die komt wel als ze groter zijn. Voor nu een drukke vliegende moeder die stiekem best wel met Pieter konijn en een bak popcorn op de bank wil zitten.

 • Reageer Vicky 5 september 2018 at 11:03

  Bij ons is de jongste nu ook begonnen op de kleuterschool. In tegenstelling tot zijn broer,die na 2 weken vakantie al aan groep 3 wou beginnen, heeft hij er nog een beetje moeite mee. En dat maakt het voor mij niet makkelijk om hem ’s ochtends achter te laten. Nu denk ik,hadden we nog maar een paar weekjes vakantie. ….

 • Reageer Marlene 5 september 2018 at 11:03

  We hebben een leuke vakantie gehad, maar nu de school weer is begonnen is het ook goed. Ik merkte aan mijn jongste dat ze echt wel weer behoefte aan het ritme van de schooldagen had.
  Stiekem zijn ze aan het eind van de schoolweek best een beetje moe, dus zo’n leuke film om dan lekker te kijken is heel welkom!

 • Reageer Inge Linders 5 september 2018 at 11:05

  Ik ben blij dat de vakantie weer voorbij is. Mijn zoon heeft autisme en vakantie doet hem geen goed. Ik zou graag de film winnen zodat hij hem thuis in zijn veilige plek kan kijken ipv in de bioscoop waar veel prikkels zijn voor hem.

 • Reageer Alice Ermes 5 september 2018 at 11:06

  Blij, omdat ik eindelijk weer een beetje meer kan slapen (ik altijd nachtdienst, dochter wilde niet logeren bij opa en oma. En uitslapen is niet leuk natuurlijk ?). En jammer, want we hadden nog zoveel dingen willen doen (pretpark, speeltuin, dierentuin etc).
  Wij hebben de film in de bios gezien, wil de DVD al kopen. Maar nu wacht ik nog even ?

 • Reageer Paula 5 september 2018 at 11:07

  Oh echt ik was zo bang dat ik een empty nest gevoel zou krijgen nu onze jongste zoon naar de basisschool gaat.. maar tot nu toe (2 weken verder) valt het mee! Geniet ff van de rust om mij heen! Al mis ik het geklets en rumoer wel hoor en wat is het fijn beide jongens weer in mijn armen te sluiten als ze uit school komen. Juist om weer even de drukke dag te laten rusten komt Pieter Konijn hier wel heel erg goed van pas!

 • Reageer Laura 5 september 2018 at 11:08

  Zeker fijn dat school weer is begonnen! Ik ben bijna de hele vakantie alleen geweest met 3 kinderen. Dan is het fijn om ook weer eigen tijd te hebben en het huis weer eens fatsoenlijk onder handen te nemen. Maar dan op chippies dag samen met mn kids Pieter konijn te kunnen kijken als start van het weekend

 • Reageer Marjolein 5 september 2018 at 11:10

  Helaas weer terug in het gareel. Een heerlijke vakantie gehad in playa del achtertuinos. We zijn in januari van een flatje op 3 hoog, verhuisd naar een écht huis mét een heerlijke tuin. We hebben het kamperen daarom dit jaar een keertje overgeslagen.
  Maar aan het zalig niksdoen kwam helaas een eind en nu hebben we 1 bovenbouwer en een groep 3-er erbij. De een een middag extra naar school en de ander leren lezen en vooral schrijven (dat laatste kost nogal wat energie). Alles en iedereen weer op tijd en uur, alle sportclubs etc beginnen weer, we moeten weer van hot naar her, op de fiets.
  De jongste wordt in maart pas 4, dus die loopt nu af en toe echt met haar ziel onder haar arm, “gaan we Sarah en Tom al ophalen?”, die moet weer helemaal wennen aan het alleen-zijn.

 • Reageer Elly Rappange 5 september 2018 at 11:11

  Het is hier voor iedereen beter dat school weer bezig is. Dat brengt rust omdat het in de vakantie rennen en vliegen is naar en van oppas, werk, papa halen. Heb wel heel erg genoten van de tijd samen in de vakantie en de leuke dingen en natuurlijk 2 weken samen vrij en naar de camping. Nu genieten we in het weekend extra met gezellige spelletjes avonden en film middagen.

 • Reageer Rienke van Roekel 5 september 2018 at 11:12

  Zo blij! Voor onze zoon die autisme heeft eindelijk weer wat ritme!! Voor hem zijn vakanties niet altijd een feest. En nu naar groep 3 vond hij erg spannend! Hoe leuk zou het zijn als hij uit school samen met zn zusje die in groep 2 zit even bij kan komen met deze film!!

 • Reageer Daisy Koenraadt 5 september 2018 at 11:16

  Heerlijk! Ritme, vrolijk kind dat zo blij is dat hij eindelijk leert lezen.
  Vakantie was heerlijk en het naar schoolgaan is ook weer fijn. Blije kinderen, blije moeder.
  Na een schooldag met alle nieuwe indrukken is t toch wel heel fijn om even te relaxen op de bank en Pieter konijn te kijken! Mijn zoon zou het in ieder geval fantastisch vinden.

 • Reageer Petra 5 september 2018 at 11:23

  Jammer dat we niet meer rustig aan kunnen doen, luieren in pyjama en dat ook gelijk alle clubjes weer beginnen. Afkicken van het relaxte gebeuren. En heel erg wennen aan het nieuwe continue rooster.
  Maar, weer meer tijd voor mezelf 🙂

 • Reageer Marlo 5 september 2018 at 11:24

  Quinn heeft hier de dagen afgeteld tot hij weer naar school mocht hij had zin iedereen weer te zien. Helaas na 1 week school via eerste hulp op kinderafdeling beland met buikpijn. En nu thuis verder aan het opknappen. Dus hier worden nog steeds de dagen afgeteld tot hij weer naar school kan! Pieter Konijn zou een leuke afleiding zijn hier thuis??

 • Reageer Elske Overbosch 5 september 2018 at 11:25

  Vakantie met de kids is heerlijk, al is het ook zo goed voor iedereen als ze weer naar school kunnen gaan. Helaas zit ik op schooldag 3 na de vakantie alweer thuis met een ziek kind. Als dit het vooruitzicht voor aankomend seizoen is kunnen we een leuke dvd goed gebruiken.

 • Reageer Bernadet 5 september 2018 at 11:36

  Rennen vliegen springen opstaan en weer doorgaan helaas. Wanneer school begint starten alle verplichtingen weer en dat is jammer. Dat de jongens weer uit elkaar zijn 3 en 5 is zeker goed want ze waren klaar met elkaar maar de ochtend knuffels in bed en lekker doen wat we willen is een gemis. Ja ik mis ze nu alles weer is gestart dus samen een film kijken van Pieter konijn lekker knus op de bank of in bed HEERLIJK hij is welkom!

 • Reageer Laura 5 september 2018 at 11:36

  Het begin van dit schooljaar… weer ritme en regelmaat, maar ook zoooo jammer dat we niet meer rustig kunnen aan tutten. En DIT schooljaar zal mijn jongste mannetje, die echt dol is op Pieter konijn (hij heeft alle seizoenen op Netflix al zeker 10x gezien) ook naar de basisschool gaat. Nog 2,5 mnd is hij met mama thuis (op woensdag en vrijdag) en dan gaat ook hij een grote stap maken. Misschien dat hij nu nog iets te klein in voor deze film, maar dat komt snel genoeg goed ?

 • Reageer Jennifer 5 september 2018 at 11:41

  Ik dacht dat ik er weer helemaal aan toe was om mijn kleuter van 5 weer naar school te sturen. Eenmaal halvewege de eerste week zag ik hoe zijn toch al overvolle koppie een beetje wanhopig werd. Het eerste rustige weekend weer gehad en deze week weer proberen om goed je weg te vinden in groep 2. Wat zou een film na schooltijd daar heerlijk bij passen. Hij zal er dolgelukkig van worden. En eerlijk is eerlijk, kind blij mama blij!

 • Reageer Christa 5 september 2018 at 11:42

  Ik vind de vakantie te snel voorbij gegaan! Het was dus een fijne vakantie 🙂
  De dagen en weken vliegen sowieso al, maar tijdens de vakanties nog meer. Ook al hebben we een paar dagen gehad waarop ik behang met extra sterke lijm nodig had…. 😉

 • Reageer Tineke Hansen 5 september 2018 at 11:42

  Wat een superactie! Nu onze dochter van 5 weer naar school gaat is het overdag wel wat rustiger met alleen mn 2 jongens van 3 en 1 thuis, maar mis ik ook de gezelligheid. En over 2 maandjes gaat onze middelste ook… Dat zal best wel even wennen zijn, dus des te leuker om dan na school lekker bij te komen met een leuke film en iets lekkers!

 • Reageer Charissa 5 september 2018 at 11:46

  De kinderen gaan weer met plezier naar school dus ik vind het dan ook goed. Al is dat op de ochtend haasten altijd wel een dingetje. Wat is het dan lekker om op zaterdagochtend lekker lui op de bank te lummelen met een konijn waar iedereen hier in huis van houdt.

 • Reageer Nathalie 5 september 2018 at 11:51

  Voor mij vooral weemoed. Ik vind het heerlijk om mijn twee meiden om mij heen te hebben. En om gewoon maar te zien hoe een dag zich ontvouwt zonder alle ‘haasten want we zijn bijna te laat stress’. En Pieter Konijn is hier trouwens favoriet! We hebben zelfs de vakantie afgetrapt met een groot verjaardagsfeest en de jongste had een Pieter taart. Zo leuk!

 • Reageer Heleen Fikse 5 september 2018 at 12:04

  Ik vond het wel jammer dat de vakantie voorbij was. Heerlijk lang luibuizen. Buiten wezen en spelen. Het kon mij niet lang genoeg duren. De kinderen trouwens ook niet. Maar nu weer al een week naar school is ook niet verkeerd. Mijn huis is weer op orde, mijn dochter zeurt niet meer om de iPad en ik heb weer alle tijd voor de jongste. En als school uit is ben ik blij dat ze er weer is. Deze loedermoeder had haar beloofd om naar Pieter konijn in de bios te gaan maar helaas draaide hij al niet meer. Resultaat een boze kleuter. Pieter konijn is hier wel welkom!

 • Reageer Emmeline 5 september 2018 at 12:05

  De start van het schooljaar betekent voor mij dat je ineens ziet dat ze ineens weer groter zijn geworden. Groep 4 en groep 2 zitten ze nu! Gymschoenen zijn te klein, in groep 4 heb je een laadje in je tafel (!), Mn zoon in groep 2 kan ineens lezen…. Maar ik vind het ook weer fijn dat ik weer wat eigen tijd heb op mijn vrije dag…! Voor het huishouden maar ook voor mijn kopje koffie….! Oja en Pieter Konijn vinden mijn kinderen heel leuk dus die film willen we nog wel eens zien.

 • Reageer Bianca 5 september 2018 at 12:08

  Vlak voor de vakantie kreeg kleuterdochter de diagnose coeliakie. Begin van dit schooljaar stond dus in het teken van zorgen dat ze zo min mogelijk een uitzondering gaat zijn maar ook gezond door het leven gaat voortaan! Ik was/ben er nog niet aan toe om die verantwoordelijkheid uit handen te geven, zij wel gelukkig! Peuter ook, eindelijk weer even het huis voor haarzelf!

 • Reageer Marieke 5 september 2018 at 12:10

  Voor de oudste van 10 is het fijn dat school weer is begonnen, de regelmaat, de vriendinnen op school. Onze jongste van 8, speelt, frobelt, knutselt, de hele dag door en kijkt ook nog heel graag even een filmpje. Voor haar is het schoolse ritme weer even wennen. Pieter Konijn is favoriet, ze speelt zelfs Pieter Konijn met buurkinderen in de speeltuin. Dus Pieter is van harte welkom hier!!

 • Reageer Jessica 5 september 2018 at 12:14

  Deze keer ben ik wel heel blij dat de vakantie over is. Met een burn-put is een vakantie van 6 weken niet ideaal. Maar filmpjes kijken samen doen we heel erg graag. En volgend jaar zal ik het wel weer erg jammer vinden dat de vakantie over is. Maar voor nu op naar de structuur en regelmaat

 • Reageer Marianne 5 september 2018 at 12:14

  Hier overheerst toch de weemoed.. We hebben zo’n heerlijke vakantie gehad in Frankrijk dat we alle 5 niet naar huis wilden. Helaas moest het dan toch want de school is hier gisteren ook weer begonnen. We genieten hier allemaal erg van de familiemomenten waar we met z’n allen thuis zijn. Want met school, werk en sport zijn die niet alle weken evenveel aanwezig. Een avondje film kijken met wat lekkers zou wel super in de smaak vallen hier.

 • Reageer Vanessa 5 september 2018 at 12:15

  Normaal gesproken mag een vakantie wel wat langer duren, maar deze keer is het best fijn dat hij weer naar school gaat. Onze zoon zit in groep 1 en heeft het daar erg naar zijn zin. Onze dochter kan elk moment worden geboren en dan is het wel lekker om straks de tijd te kunnen verdelen. En nu met zwangerschapsverlof komt het goed uit om de laatste dingetjes te kunnen afronden. Met een kleuter thuis komt het er vaak niet van.

 • Reageer Mcvdk 5 september 2018 at 12:20

  Ook hier werd de vakantie volledig uitgepuurd; van extra lange ochtendknuffels, ontbijt met banaan-pannenkoeken, smoezelige kampdagen, luieren aan de strandcabines, dobberen op de zee tot de tikkeltjes langer opblijven met zaklampen omdat het zo gezellig was. Gewoon omdat het kon. Zachtjes slopen meneer Routine en mevrouw Moetjes onze week weer binnen. Die mogen er ook wel bij, zoals mijn zoontje zegt ‘maar heel eventjes en dan mogen ze weer weg’. Zo startte bij ons de school en om dat warme vakantiegevoel nog even vast te houden, mag de kleine man komend weekend iets kiezen uit de afgelopen weken. Voorlopig twijfelt hij tussen gekke potjes picknick en een tochtje met de boot. Wie weet komt er volgende keer een filmpjesmoment bij met dat mooie verhaal van Pieter Konijn..

 • Reageer Karin Moes 5 september 2018 at 12:21

  Heerlijk weer de structuur terug, maar wat was de vakantie genieten. Niets fijner dan samen hele gezellige en relaxte dagen te hebben. Dus buiten dat het me een erg leuke film lijkt, vinden wij het natuurlijk geweldig om samen bioscoopje te spelen en te ontspannen ?

 • Reageer Janne 5 september 2018 at 12:22

  De vakantie had wat mij betreft nog heel lang mogen duren. Mijn dochter van 5 wilde niet naar huis na een rondreis van 6(!) weken. Ik vertelde haar dat ze weer terug naar school moest. Haar antwoord was stampvoetend:” Stomme, stomme juffrouw! Mocht ik maar hier blijven”. Ik stampvoette met haar mee!

 • Reageer Daphne 5 september 2018 at 12:32

  De vakantie had van mij langer mogen duren, of liever gezegd de dagen mogen langer duren van mij. Nu we weer in een vast ritme aan het komen zijn breken die donkere ochtende soms wel op. Gelukkig kan ik mijn kinderen na den drukke schooldag nog even lekker buiten laten spelen maar nu het buiten kouder en natter gaat worden zou het natuurlijk ook erg leuk zijn om ze met een bak popcorn en een dekentje op de bank te installeren om Pieter Konijn te kijken!

 • Reageer Geerralde van Amen 5 september 2018 at 12:35

  6 weken zonder wekker, zonder strijd vanwege het haasten.
  Dit schreef ik vorige week maandag op mijn Facebook.
  Beschrijft nog steeds mijn gevoel.

  Ik kan haar helemaal niet missen,
  we waren nog lang niet klaar.
  Het lijkt net of we in de vakantie
  nog meer houden van elkaar!
  #groep2
  #loslaten

 • Reageer Gerie 5 september 2018 at 12:42

  Op maandagochtend dacht ik tot half negen “ zo meteen zijn ze weg, halliehallee, heb ik t huis voor mezelf alleen” , om om kwart voor negen om me heen te staren en te beseffen dat t wel erg stil en leeg was (en nu echt echt geen kleuter meer, nog meer een ding dan de eerste schooldag van jongste)

 • Reageer Annemiek 5 september 2018 at 12:47

  De start van het schooljaar (regio zuid) hebben we hier even overgeslagen. 10 september wordt onze oudste 4 jaar.. dus moest hij helaas 3 weken wachten voor hij zijn start mocht maken. Hij is tot nu toe 2x wezen oefenen (1x korte dag, 1x lange dag) en ondanks dat ik er nog 1tje thuis heb (6 maanden) vind ik die hele start van het schooljaar maar niks. Ik zou mn maatje, ondanks dat ik zie dat hij toe is aan de uitdaging en super goed gaat op structuur, het liefste tot zijn 30e bij moeders houden. Waarschijnlijk denk ik er volgende week, als hij gestart is en nummer 2 op bed ligt, ik tijd heb voor warme koffie, heel anders over 😉

 • Reageer Mattanja 5 september 2018 at 12:53

  De start van het nieuwe schooljaar voelt voor mij altijd een beetje als oud & nieuw. We hebben goede voornemens en willen sommige dingen nu echt eens anders gaan aanpakken (haha ja voor twee weken dus) ook is het een tijd waarin we echt uitkijken en extra genieten van de weekenden. Na zo’n tijd veel tijd samen te hebben doorgebracht missen we elkaar best weer even als we op school en aan het werk zijn.
  Heerlijk de zaterdagavond met z’n allen op de bank en filmpjes kijken is favoriet!

 • Reageer Stephanie 5 september 2018 at 13:00

  Wat een leuke actie! Hier 2 grote pieter konijn fans. Het einde van de vakantie betekend voor mij dat ik niet de hele dag “haasje repje” of “dat is konijnen wijsheid ” meer hoor?

 • Reageer Van den ende 5 september 2018 at 13:01

  Start van nieuwe schooljaar betekend voor ons gezin rust en regelmaat. Structuur opbouwen voor onze autistische zoon. Onze dochter van bijna 5 die vaak ‘ vergeten’ wordt en graag naar pieter konijn wilde maar door omstandigheden niet van gekomen is. Gun haar graag deze film .

 • Reageer Angela Brand 5 september 2018 at 13:10

  Het einde van de vakantie geeft mij altijd een verdrietig gevoel. Ik hou er zo van om de kinderen de hele dag om mij heen te hebben. Geen gehaast en alles gaat liefdevoller omdat we minder geleefd worden door de moet-jes van het leven. Ik zou deze film super graag winnen om met mijn kinderen even te ontsnappen van de dagelijkse moetjes en in ons eigen coconnetje te kruipen. Mijn dochtertje van 6 jaar houdt zo erg van pieter maar vindt het nog erg spannend in de bioscoop dus kijken hem dan graag in ons vertrouwde huis.

 • Reageer Annelies 5 september 2018 at 13:19

  De start van het nieuwe schooljaar….
  Onze dochter zou naar groep 7 gaan, maar helaas voor ons geen nieuw schooljaar, geen nieuwe klas, nieuwe vriendinnetjes maken en oude weer zien na 6 lange weken.
  Nee het betekent dat ze nog steeds thuis zit en er nog steeds geen “passend” plekje voor haar is gevonden. Dus wij komen de dag door met heel veel schermtijd en een leuke film tussendoor die ook kleine zus fantastisch zou vinden is wel een welkome afleiding.

 • Reageer Mariska 5 september 2018 at 13:24

  School is een beetje stressen: op tijd de deur uit en zorgen dat ‘s middags weer goed en lekker eten staat. Maar het zorgt ook voor ritme en dat is ook fijn. En met z’n allen Peter Konijn kijken is even lekker relaxen

 • Reageer Debby 5 september 2018 at 13:26

  Balen dat de 6 weken al weer om zijn. Ik heb genoten vd momentjes thuis. Vandaag filmpjes gekeken van Pieter Konijn want meneertje is meteen op dag 3 al ziek. Hopelijk dus snel weer naar school en dan na schooltijd of in het weekend genieten van de film van Pieter Konijn

 • Reageer Maaike 5 september 2018 at 13:31

  De start van het schooljaar betekent voor mijn man en mij dat wij ook weer aan de bak moeten (na 7!!! weken vakantie). Vanaf nu dus weer “haasje repje” naar werk, sport en clubjes! Maar ook weer het fijne van structuur en regelmaat. De serie van Pieter Konijn op Netflix is inmiddels begonnen aan rondje nummer 100 (ik kan gewoon hele zinnen mee praten, waar ging het mis?) dus voor de afwisseling zouden ik, maar mijn lieftallige monstertjes ook, deze film heel graag willen winnen!!!

 • Reageer Marieke 5 september 2018 at 13:33

  Beetje dubbel. Vind het gewone ritme wel lekker en de jongste gaat pas 2 ochtenden naar psz. Maar mis het lekker aan rommelen en leuke dingen ondernemen ook wel. Krijg nu wel een beetje rust die io met mijn zwangere buik wel kan gebruiken.

 • Reageer Esther 5 september 2018 at 13:37

  Ik ben zo’n moeder die het verschrikkelijk jammer vindt. Vind het altijd zo gezellig als ze thuis zijn. Het geklets en gegiechel en geknuffel de hele dag. Heerlijk!! De 6 weken vlogen voorbij. Gelukkig is de eerste studiedag deze maand al dan kunnen we weer lekker rustig aan doen en filmpjes kijken!!

 • Reageer Donja 5 september 2018 at 13:41

  Ja jeetje…. en toen gingen de kids weer naar school. Ik had zo graag nog een weekje extra met elkaar in die vakantie “bubbel” gezeten. Dat heerlijke onthaasten, warrige haren en slaperige lijfjes ’s ochtends in ons bed, croissantjes als ontbijt, zwoele zomeravonden op het strand in Zeeland…. ik mis het zo… Maar dan is daar ineens weer de school met haar ritme, sport en muziekclubjes, schoolplein geklets, ouderavonden etc. En stiekem is ook dat weer fijn, geeft mij ook weer wat meer ruimte voor mijzelf. Op naar de herfstvakantie! Kom maar door met die prachtige kleuren in het bos, paddenstoelen, baardje aan en dan…. met elkaar in pyjama op de bank Pieter Konijn kijken…. ik kan niet wachten!

 • Reageer Monica 5 september 2018 at 13:59

  Nou mijn kleine man (Rick 6) had nog wel even gezellig om me heen mogen hangen hoor. 6 weken gingen best snel. Nu hadden we ook wel even een lastige tijd achter de rug omdat zijn oma overleden is in mei. Maar nu zit ie in groep 3, wat worden ze snel groot. En wat doet ie het goed. ?

 • Reageer Demelza van den Heuvel 5 september 2018 at 14:19

  Op tijd opstaan is bij ons nooit een probleem, want om 07.00 uur s ochtends zaten we ook in de zomervakantie aan het ontbijt. Lang leve onze vroege vogels! Nu de zomervakantie weer voorbij is, geeft dat vooral weer rust en ritme. Mijn dochter gaat naar groep 2 en was er echt weer aan toe; lekker bezig zijn, niet de hele dag bedenken wat je moet gaan doenen vooral: nog vaker haar beste vriendin zien!
  Wij hebben nu weer een vrolijker kind, maar af en toe samen een filmavondje doen we nog steeds, net als in de vakantie. De film van Pieter Konijn zou daarom helemaal goed terecht komen, want die kennen we nog niet!

 • Reageer Olga 5 september 2018 at 14:20

  De vakantie was precies goed. Heerlijk genoten. Nu naar school is ook weer prima. Onderweg naar Italië hebben de jongens (7 en 9) samen steeds leuke films gezien gekeken in de auto. Sommige films wel 4x 🙂 Deze leuke film zou heel welkom zijn, voor een heerlijke zaterdagavondopblijfavond met een bakje chips op de bank, om nog even dat vakantiegevoel terug te krijgen.!

 • Reageer Janneke 5 september 2018 at 14:21

  Mijn zoontje is bijna 4 en gaat eind oktober voor het eerst naar school. Hij vindt het ontzettend spannend, dus dat wordt nog wat 🙂 Hij is groot fan van Pieter Konijn en kijkt regelmatig de serie op Netflix. Het zou geweldig leuk zijn als hij de film zou winnen om na schooltijd even te ontspannen.

 • Reageer Nienke 5 september 2018 at 14:24

  Hoi! Beide! Superfijn om bij ze te zijn en meer tijd samen te hebben. Aan de andere kant voor de meiden weer tijd om te leren, vriendjes te maken en een stuk meer regelmaat! Maar altijd een blije mama als ze weer bij me zijn! De film past goed bij m’n twee meiden van 2 en 5 jaar zijn net zulke boefjes, maar wel super lief!

 • Reageer Jacquelind 5 september 2018 at 14:47

  Voor ons betekend het een nieuw leven. Regelmaat….ons meisje is voor het eerst naar school gegaan. Wat was ze daar aan toe….veel nieuwe uitdagingen. Ze is weg van Pieter konijn, ze heeft het er nog regelmatig over dat wij deze film in de bioscoop hebben gezien.

 • Reageer Jennifer Mulder 5 september 2018 at 14:48

  Oh wat een leuke winactie! Mijn dochter was zo’n fan van Pieter Konijn dat haar jongere broertje Benjamin genoemd is ? Na zes weken een kleuter entertainen die meer uitdaging nodige heeft dan mama (zonder veel andere kids in de buurt) bieden kan, vind ik school wel fijn! Alleen dat halen en brengen door zo’n stortbui al vanochtend is weer even wennen…

 • Reageer Saar 5 september 2018 at 14:48

  Felix is groot fan van films, vraagt dan ook regelmatig om naar de “biloscoop” te gaan.
  Thuis kijkt hij ’s avonds graag een film, wij hebben in de vakantie dan ook vaak met z’n 3en op de bank gezeten, film kijken, popcorn eten.
  Nu de scholen weer begonnen zijn,(Felix gaat naar de psz), moeten wij dit soort filmavonden beperken tot het weekend, en daar zou deze film prima in passen!

 • Reageer Loes 5 september 2018 at 14:48

  Eerste zomervakantie achter de rug. Dacht dat het laaang zou duren, maar vloog eigenlijk voorbij! Schoolritme is ook wel weer fijn. Pieter konijn zou top zijn om even te ontstressen na een drukke dag in groep 2. Alle afleveringen op Netflix kennen we inmiddels wel…

 • Reageer Laura 5 september 2018 at 14:52

  Als docent heb ik zelf ook 6 weken vakantie achter de kiezen. Ik heb dit jaar leren genieten van de vakantie. De jongste uit de luiers en allebei zonder middagslaapje. De vrijheid om te gaan en staan waar het ons uitkwam was heerlijk! En ondanks dat is een vakantie soms vermoeiender dan een werkweek.
  De oudste heeft 6 weken gezeurd (elke dag) of de school alweer was begonnen en de jongste vraagt al 7 maanden wanneer zij eindelijk vier wordt (ze heeft er nog 3 te gaan) en naar school mag.
  Op de laatste vakantieavond begon de oudste vervolgens te huilen dat de vakantie om was terwijl de jongste aanbood om in zijn plaats te gaan.
  Voor mij keert de structuur weer terug, heb ik de eer om weer tientallen puberbreintjes vol te stoppen met kennis en geniet ik elke dag van mijn oudste die nu in groep 3 leert lezen en schrijven.
  Aan het eind van een schooldag zijn we alledrie zó moe dat Pieter Konijn een heerlijk ontspanningsmoment is!

 • Reageer Carolien Schutte 5 september 2018 at 14:58

  Mijn zoon ging maandag voor het eerst na groep 3 we moesten beiden erg wennen aan het op staan en heen en weer fietsen en deze film lijkt ons erg leuk kwa ontspanning na schooltijd even een moment samen ontspannen is altijd wel fijn

 • Reageer Heidi 5 september 2018 at 14:58

  De start van het schooljaar betekent voor mij weer terug naar de structuur en vooral rust in huis die ik zo broodnodig heb. Mijn inmiddels zeventienjarige zoon is al vanaf zijn geboorte groot fan van Pieter Konijn, er staan nog steeds vier knuffels van op de rand van zijn (tweepersoons)bed. Hij wilde afgelopen vakantie met míj naar de bios: ‘Eindelijk naar de Pieter-Film, mam, daar heb ik al zolang op gewacht!’. Als herinnering hieraan zou ik hem graag met de dvd verrassen!

 • Reageer Lisette Rodenburg 5 september 2018 at 15:00

  Van mij had het nog wel even mogen duren. ‘S morgens niet vroeg op, relaxt aan doen, tijd voor elkaar en leuke dingen. Inmiddels zitten we weer vol in de rat race met afspraken, school, sporten etc etc. Ook weer leuk maar kijk al uit naar de herfstvakantie. Dus de film komt goed van pas voor de nodige ontspanning.

 • Reageer Elke 5 september 2018 at 15:02

  Van mij mag het altijd vakantie zijn. Mijn zoontje Sid had ook he-le-maal geen zin om weer naar school te gaan. Hij zit nu in groep 2, maar zou het liefst thuis met mama gezellige dingen doen. Geen haast, rustige ochtenden, niks moet… heerlijk!

 • Reageer Fiona 5 september 2018 at 15:02

  Het eind van de vakantie betekend minder tijd met de oudste twee, rennen, vliegen van school naar bso, clubjes, vriendjes en vriendinnetjes, niet meer uitslapen en rustig ontbijten, maar ook qualitytime met mijn baby, huppelende kinderen naar school brengen, structuur en ritme en beseffen hoe groot en wijs ze ineens over de zomer heen zijn geworden❤️

 • Reageer Saskia 5 september 2018 at 15:02

  3 van de 4 gaan weer naar school… Dit scheelt een hoop geruzie en geschreeuw, omdat ze simpelweg minder bij elkaar zijn. Helaas komt er óók weer geruzie en gehuil, omdat vermoeidheid en nieuwe klassen erg veel energie kosten. Onze jongste is echter de koningin van het land, wat vindt ze het geweldig om mams overdag voor zichzelf te hebben, afgezien van de ochtend vóór 0845, de middag tussen 1200 en 1300 en in de middag van 1515 tot slaap…. Ze is snel tevreden ???
  Ik hou van ze allemaal het meest, maar soms ?????

 • Reageer José 5 september 2018 at 15:07

  De start van het nieuwe jaar betekende dat ik welgeteld 3,5 uur dacht wat heerlijk die rust..toen haalde ik ze op voor de lunch. De jongste “mag N een broodje komen eten?” de oudste “F vroeg of ik kon spelen, maar ik zei dat ik naar hiphop moest vanmiddag, dus kan ze morgen komen spelen? En donderdag wil J afspreken!”
  De mail van school met het bericht dat er luis geconstateerd was en er donderdag luizenouders nodig zijn maakte het compleet. We zijn weer begonnen! Nog 6 weken tot de herfstvakantie :-))

 • Reageer Ramona 5 september 2018 at 15:10

  Aan de ene kant jammer dat het uitslapen en gezellig lang samen ontbijten voorbij is. Aan de andere kant wilden mijn kinderen ook graag weer naar school ( vooral de jongste die pas net een paar maanden 4 jaar is) dus vind het niet erg. ook het ritme vind ik wel weer prettig.

 • Reageer Mariska 5 september 2018 at 15:10

  Nu mijn dochter van 5 weer naar school gaat en mijn zoon van 3 vaker alleen met mij zou pieter echt een oplossing zijn. Hij is dol op pieter.

  Alleen hebben we geen dvd speler……

  Ok doei!

 • Reageer Eline 5 september 2018 at 15:10

  Voor ons in school nog niet aan de orde, maar wil wel graag mee doen om deze leuke film te winnen! Wij houden van stormy weather en films kijken met onze dreumes peuter!!

 • Reageer Annette 5 september 2018 at 15:15

  De vakantie had best nog wat langer mogen duren. Gezellig met z’n allen thuis. Film kijken met zelfgemaakte popcorn. Lekker lange potjes monopoly en andere spelletjes. Op de camping lekker lang buiten spelen met vriendjes. Lang leve de vakantie! ?

 • Reageer Tamara 5 september 2018 at 15:22

  Hier betekend de start van nieuwe schooljaar dat de vakantie echt weer is afgelopen. 3 weken lekker vakantie gehad met een weekje Duitsland en een weekje Limburg.

  Maar wel weer tijd voor nieuwe vriendjes en vriendinnetjes maken. Nieuwe dingen leren en hopelijk voor mij dat er snel wat veranderd op het werk en doelen zijn waar we naar toe werken.

 • Reageer Petra Stroop 5 september 2018 at 15:22

  Een beetje een dubbel gevoel. Lekker weer in het ritme allemaal. Maar die wekker smorgens…. Dan maar elk weekend doen alsof t vakantie is? Dus lekker de dag beginnen met een filmpje!

 • Reageer Judith Berkelmans 5 september 2018 at 15:23

  Eerlijk is eerlijk met mijn terorpeuter en twee grotere kids vind ik het ritme wel weer fijn! Maar ook omdat ik dit jaar wel in een heel leuke nieuwe klas mocht starten als juf had ik veel zin in het nieuwe schooljaar!

  Maar Pieter konijn kijken met popcorn van de maïskorrels uit het maisdoolhof (nog over van de vakantie) lijkt me heerlijk! Vooral omdat alle drie de kinderen dat ook leuk vinden en de paps en mams van het stel dat ook weer leuk vinden…. laat dan de regen maar komen!

 • Reageer Anita Schuurman 5 september 2018 at 15:25

  Dit jaar voor het eerst RUST voor het meisje wat ik 3 dgn per week begeleid! Ze is nu net 12 jaar en hoeft niet meer naar school, gewoon omdat het voor te zwaar is… alle jaren ging zij wel naar het speciaal onderwijs maar met haar lichte verst. beperking, epilepsie en prikkelverwerkingsprobleem was het altijd al erg pittig om naar school te gaan.. sinds een jaar krijgt ze 5 dgn p. w. begeleiding, wat maakt dat we haar geheel kunnen volgen in wat goed voelt. De heftige periode met epilepsie maakt dat school er voor haar nu niet in zit.. het brengt heel veel rust en maakt dat wij vaker een film kijken dus deze film daar zou ik haar heeel blij mee kunnen maken!

 • Reageer Kim 5 september 2018 at 15:26

  Hier een beetje dubbel gevoel nu school weer is begonnen. Rustig opstarten en geen haast was heerlijk maar structuur en regelmaat is vooral voor mijn middelste heel fijn. Die werd van zoveel vrije tijd best wel opstandig, en dat in combinatie met zijn temperamentvolle karakter zorgden af en toe voor flinke explosies. En nu school weer begonnen is, hebben ze alledrie echt hun rustmomenten nodig. En ik ook, want 3 stuiterballen trek ik soms niet. En ze houden van film kijken, mama ook! Dit zou een heerlijk rustmomentje zijn. Deze mama houdt zich aanbevolen om een dvd te winnen!

 • Reageer Ebru 5 september 2018 at 15:31

  Vakantie was heerlijk, maar ik vond het stiekem vorige week wel weer lekker dat de scholen weer begonnen waar. Geen oppas meer hoeven te regelen, op tijd naar bed en niet meer hoeven aan te horen dat hij zich verveelt. Lijkt me onwijs gaaf om de dvd te winnen mijn jongste is helemaal gek van pieter de konijn.

 • Reageer Annette van Vondel 5 september 2018 at 15:34

  Het is zo stil in huis na al die weken samen en Thijsje blijft maar vragen wanneer we haar broer weer gaan halen haha!
  Altijd een heimwee gevoel na vakantie, helemaal na 3 weken toeren in onze camper door Europa!
  Maar deze regenachtige dagen thuis zijn dan wel weer ideaal om relaxt met zn allen Pieter en zn vriendjes te kijken! Dus we liggen te wachten onder de brievenbus! ?

 • Reageer Froukje 5 september 2018 at 15:38

  Jankend bracht ik ze naar school. Groep 3 en groep 5. Nu, 1,5 week later ben ik blij voor ze. Thom heeft het voor het eerst sinds hij op school zit naar zijn zin. Hij leert namelijk iets. Mike is ook ziels gelukkig, eindelijk krijgt hij zijn lievelingsvak op school: Geschiedenis.
  Maar die eerste week was een hel voor mij, ik probeerde zo lang mogelijk op school te blijven zodat ik ze stiekem kon bespieden ?

 • Reageer Chris Nieuwstraten 5 september 2018 at 15:42

  De start van het schooljaar valt voor mij samen met de sleutel van een nieuw huis. Voor de kids vanaf nu dus 2 huizen. Ik verheug me op onze eigen tradities te maken, o.a. lekkere broodjes ochtend en filmavond. Tussen alle chaos ook tijd voor gezelligheid. Lijkt me heerlijk om te starten met een nieuw huis, nieuwe traditie en nieuwe film ?

 • Reageer Laura 5 september 2018 at 15:48

  Met tranen in m’n ogen de eerste schoolweek begonnen aangezien onze oudste voor het eerst naar school is gegaan. Het is erg wennen en vermoeiend dus het zou heerlijk zijn om haar na school te kunnen verrassen met deze leuke film van Pieter Konijn! Even samen gezellig bijkomen na een drukke schooldag!

 • Reageer Karen 5 september 2018 at 15:49

  Mijn boefjes van 7 en 4 hadden er weer heel veel zin in! 6 weken geen vriendjes en vriendinnen gezien, dus daar keken ze weer naar uit. Maar voor mij mag de vakantie nog wel 6 weken langer duren!

 • Reageer Quirien Tijssen 5 september 2018 at 15:54

  Ik hoef niet meer opgelucht adem te halen, heb ik eigenlijk nooit gedaan, nu we 3 pubers in huis hebben. Ik ben gezond, het lukt mij als moeder zelf om door deze periodes heen te komen omdat we altijd een heerlijke vakantie hebben en we uitgerust weer er tegen aan gaan. Bovendien doen we de zorg met zijn tweeen zodat we allebei onze rustmomenten hebben. Helaas is dat niet iedereen gegeven en is dat nu ook heel dichtbij in onze familie aan de hand. Mijn schoonzusje met chronisch hartfalen die samen met mijn broertje 2 kinderen hebben, waarvan er een met Down, gun ik kleine momentjes om ook even aan zichzelf toe te komen en op te laden. Iets wat helaas niet luke in de zomer omdat vakantie er bijna niet in zat omdat dit teveel energie kostte. Ik denk dat mijn neefjes blij zullen zijn met de film!

 • Reageer Leen 5 september 2018 at 15:57

  Die vakantie mag van mij langer duren. Zelfs als ik zelf moest werken was het heerlijk om de kinderen te laten uitslapen, want met dat heerlijke weer was het ritme helemaal kwijt. En moet eerlijk zeggen dat nu ze al 3de week weer bezig zijn we nog steeds moeten wennen ?

 • Reageer Maaike Dam 5 september 2018 at 15:59

  Ik was blij toen het einde van de heerlijke vakantie in zicht kwam. Weer wat regelmaat…..
  Helaas is onze oudste vorige week op de laatste campingdag erg ziek geworden. En nu ligt die lieverd gestrekt met ziekte van Pfeiffer op de bank / in bed. Ze is zo verdrietig, eerste schooldag gemist, eerste feestje gemist, eerste voetbaltraining gemist en de eerste wedstrijd gemist. Ze mist haar vriendinnetjes. Ik voel met haar mee en geef haar extra veel knuffels. Maar oh wat zouden we beide graag willen dat ze naar school kon….. Want dit zijn toch verschrikkelijk lange dagen vol van ellendig voelen. Mijn arme meiske.

 • Reageer Tamara 5 september 2018 at 16:06

  Een beetje van allebei.
  Vakantie en er met zn 4 op uit gaan staat bij ons op nummer 1.
  Toch werd het tijd want de oudste mocht naar groep 3,…..spannemd voor zowel zoonlief als voor mama. En binnenkort vliegt ook de jongste zoon uit,….hij wordt 4 en mag naar groep 1. Wat zal ik hem thuis missen,………hoe leuk zou het zijn om dan met zn 4 op zondag in pyama een leuke film te kijken!

 • Reageer Maureen 5 september 2018 at 16:07

  Die start van dat schooljaar… tja. Ik werk zelf in het onderwijs, en waar iedereen altijd goede voornemens maakt in januari doe ik dat op de een of andere manier dus in september…

  Mijn lijstje bestaat intussen steevast uit een aantal weemoedige voornemens die vooral vanuit dat heerlijke vakantiegevoel komen.

  Echte aandacht voor onze meiden, dus weg met de telefoon, meer samen tijd nemen voor spelletjes spelen, meer samen aan de lego, eerder opstaan… zodat we geen tranen meer hebben voor schooltijd, want haast en onze Keet werken niet. Meer naar buiten! Bos in, strand op! Samen films kijken ipv kids Netflix en mama chill.. ?. En ga zo maar door…

  Voor mij is dat begin van het schooljaar een combi tussen frisse moed en weemoed. Maar vooral goede moed! We gaan er weer voor.

 • Reageer Cindy 5 september 2018 at 16:08

  Leuk Pieter Nijn zeggen mijn kids altijd. Mika is net 4 geworden dus had heel veel zin in school. Liv is voor het eerst naar groep 3 dus had ook veel zin. En mama had ook veel zin omdat hun alleen maar vroegen wanneer ze weer naar school mochten hihi ?
  Vakantie is heerlijk en kan mij niet lang genoeg duren maar voor kinderen is het altijd weer fijn als ze naar hun vriendjes en ook hun vertrouwde omgeving mogen. Dus voor mij is het een top begin van dit schooljaar. Al is het thuis nu wel erg stil zonder de kindjes ???‍♀️

 • Reageer Anika Mesman 5 september 2018 at 16:13

  Wat hebben wij genóten van onze vakantie, niet eens zo zeer het op vakantie zijn maar gewoon het heerlijk rommelen. Geen wekker voor de kinderen en daardoor zoveel minder stress. Het waren heerlijke weken en we waren gewoon boos en chagrijnig toen de laatste zondag aangebroken was…. lekker coconnen met je kinderen is toch het fijnste wat er is?
  Zelf had ik geen zes weken vrij van mijn werk maar doordat alle dagen daarom heen zo veel relaxter verliepen heb ik ook het gevoel dat ik zes weken heb kunnen bijtanken… inmiddels tellen we al weer 1,5 week af naar de herfstvakantie!

 • Reageer Agnes Nederhoff 5 september 2018 at 16:50

  Een beetje dubbel gevoel hier. Fijn dat we weer in het normale ritme komen maar ook jammer dat we weer zoveel minder tijd voor elkaar hebben. Er is weer bijna elke dag haast, haast om op tijd op school te staan, haast om op tijd op mijn werk te zijn, haast om het eten weer op tijd op tafel te krijgen. Dus zo’n mooie film is hiring wel welkom, om in het weekend weer even lekker te ontharen. Daarbij zijn we deze vakantie alle dvd’s kwijt geraakt, onderweg boven op de auto laten liggen op de parkeerplaats en toen weggereden?Dus we kunnen wel een nieuwe gebruiken, hahaha.

 • Reageer Kim de Vries 5 september 2018 at 16:53

  Het betekenden hier vooral dat we alles wat een schooldag praktisch maakt kwijt waren en op de dag (lees: ochtend) zelf nog moesten zoeken, waardoor de dag niet helemáál stressloos verliep. Ach, we waren nog in vakantie modus zal ik maar zeggen.

 • Reageer Marjan van t Hul 5 september 2018 at 17:10

  Ik vind het super jammer dat de vakantie weer voorbij is! Het was heerlijk om uit te kunnen slapen en niet te hoeven rennen om op tijd op school te zijn… Onze jongste dochter is vorige week voor het eerst naar school gegaan dus hier is het nu heel stil in huis. Ik hoop dat ik rond de herfstvakantie gewend ben…

 • Reageer Patricia 5 september 2018 at 17:15

  Oeh in de bios genoten van deze film, zoonlief houd tegenwoordig dan ook erg van films kijken met iets lekkers erbij. Opnieuw deze film beleven lekker thuis, in een vrij weekend waarin we fijn met zn 3tjes op de bank kunnen genieten zou top zijn!
  Om zo het niks moet alles mag vakantie gevoel weer even terug te krijgen, love it!

 • Reageer Yvonne van Houwelingen 5 september 2018 at 17:16

  Onze kinderen hebben genoten van deze film in de bioscoop! Ik ben een moeder die de afgelopen 2 jaar blij was dat de vakantie voorbij was, maar dit jaar had hij veel langer mogen duren. We hebben genoten van het mooie weer en ons nieuwe huis waar we sinds 1 juli in wonen.
  De kinderen hadden wel heel veel zin in school en hebben de laatste week afgeteld. Dus voor deze mama een dubbel gevoel, maar de blije gezichten als ze uit school komen maakt alles goed!

 • Reageer Marion Roelfs 5 september 2018 at 17:25

  Erg dubbel dat school weer is begonnen. Weg relaxte start van de dag, doch heerlijk weer genoeg uitdaging waarvan ik mijn kind ontzettend zie groeien. Heel anders genieten dus. Er komen weer genoeg regenachtige dagen aan, tijd om het binnen weer eens gezellig te maken. Nu ik weer aardig herstelt ben van er een burnout, is mijn doel om dagelijks meer van mijn gezin te genieten.

 • Reageer Simone 5 september 2018 at 17:27

  Wat leuk. Hier is de 3de week school inmiddels begonnen. Mijn zoon is gestart op een nieuwe school in een ander dorp. Dit was in het begin heel spannend, en ook wennen ( ook voor mij) maar nu gaat hij met veel plezier naar groep 5.
  Een leuke film is hier altijd welkom voor de vrije woensdag middag.

 • Reageer Manon 5 september 2018 at 17:45

  Voor mij betekend dit school jaar het laatste jaar dat mijn mini nog thuis is. Grote broer zit in groep 2 en wat zou hij toch graag al gaan en ook in die mooie kring plaats nemen. Verdrietig mee naar huis en dan samen op de bank met een kopje thee, Pieter kijken. Maakt gelukkig heel wat goed. Wat zou Mn schatje blij worden van die film want hier in huis is het Pieter voor en Pieter na. En dan geniet ik dus nog een jaar van Mn mannetje thuis want voor je het weet gaat hij zo zijn grote broer achter na…

 • Reageer Fiet 5 september 2018 at 17:57

  Hier is de derde schoolweek al weer aan de gang en ik ben nog steeds weemoedig ?? Gelukkig kon ik in de eerste schoolweken nog genieten van jullie camper avonturen. En dan is het nu tijd om te gaan genieten van een film, hopelijk nog als buiten bios, maar waarschijnlijk wordt het met een dekentje op de bank.

 • Reageer Sarah 5 september 2018 at 18:01

  Een huilend en een lachend oog nu de vakantie weer voorbij is…
  een leuke Nederlandse film zou heel erg welkom zijn, aangezien we vooral Duitstalige kindertelevisie hebben hier!

 • Reageer Familie van Hoof 5 september 2018 at 18:09

  Ik zal eerlijk zijn. Ik ben zo’n muts die het ontzettend jammer vind dat mijn meiden naar groep 3 en 1 gaan. Ik mis het stoeien ’s ochtends op bed. Ik mis het eten op de bank in onze pyjama’s. Ik mis het onverwachts picknicken in de speeltuin of in de achtertuin. (Dit schooljaar start het continurooster)Ik mis de hutten in de woonkamer die nu toch echt opgeruimd moest worden.
  Maarja, nu moeten we weer rekening houden met het klokje. En ook dat heeft weer zijn charmes. We kijken uit naar de volgende vakantie?. En we kijken uit naar de dvd van Pieter Konijn.

 • Reageer Saskia 5 september 2018 at 18:25

  De avond voor de 1e schooldag is het spannend en is er wat verdriet, in de ochtend is het moeilijk en niet leuk als de wekker gaat, voelt het al minder erg als ze eenmaal de klas binnen stappen en natuurlijk was het toch best wel weer heel leuk en komen ze enthousiast thuis! Zonder school geen vakanties…. ?

 • Reageer Viv 5 september 2018 at 18:54

  Onze jongste gaat nu ook naar de basisschool. Het gaat boven verwachting goed maar ik ga hem het liefst gewoon een half dagje thuis houden. Kijken we meteen lekker saampjes naar Pieter Konijn.

 • Reageer Suzanne van Noort-Vreeken 5 september 2018 at 18:55

  Oh die film lijkt me zo leuk om met dochterlief te kijken! Het nieuwe schooljaar voor ons is voor ons allemaal beginnen aan iets nieuws. Dochterlief voor het eerst naar de basisschool, zoonlief voor het eerst naar de crèche, en mijn man en ik zijn beide begonnen bij een nieuwe werkgever! De vakantie was heerlijk! En had best langer mogen duren, dan hadden we onze roadtrip door Spanje ook langer gemaakt maar dat we allemaal met een nieuwe uitdaging begonnen zijn is ook best wel bijzonder en fijn! Deze film zou goed van pas komen in de weekenden met elkaar op de bank bijkomen!

 • Reageer Margriet 5 september 2018 at 19:06

  Whhhaaaaa ik ga alle kanten op in de vakantie… van tot achter het behang plakken tot alleen maar knuffelen! Van de meiden uit de knoop halen of genieten van het samen spelen. De bios is een uitje waar we met z’n 3en echt van genieten! Deze film was voor beide dames geweldig ?

 • Reageer Karolien 5 september 2018 at 19:24

  Hier in België duurt de vakantie maar liefst 2 maanden! Dus was stiekem een beetje aan het aftellen naar de eerste schooldag… Maar toen het maandag was, was het toch weer effe slikken toen dochterlief met haar boekentasje de speelplaats opliep. Gelukkig was het weer hier goed genoeg voor een zonnebril 😉

 • Reageer Fanny 5 september 2018 at 19:42

  De start van hectiek! De kinderen waren wel weer aan school toe. Vooral de oudste die zin had in leren in groep 3. En toen het weer binnenweer werd begonnen ze zich wat meer te vervelen en moest ik weer even schakelen naar meedenken en leuks van zolder halen. Maar mams is verder nog niet toe aan de hectiek en de omschakeling naar een continuerooster met vijf gelijke dagenmodel. Maandag opeens om 8.05 uur al de deur uit naar school, werken, en om 13.45 uur alweer naar school toe, vervolgens nog ergens sporttassen vandaan toveren om 16.45 uur naar taekwondo en tussendoor de nodige vakantieopruimklusjes. Tijd voor vakantie! Of een filmpje op de bank!

 • Reageer Silke Frolich 5 september 2018 at 20:03

  Ik wil nog heel graag 6 weken vakantie er achter aan. Wat vind ik het toch fijn om de ochtend lekker rustig te beginnen. Geen geschreeuw “trek je kleren eens aan, ga je tanden poetsen, we komen te laat”
  Ik vind het heerlijk om s’morgensvroeg een filmpje te kijken, pyjama lekker aan, broodjes eten op de bank, heerlijk!!!!

 • Reageer Ilona 5 september 2018 at 20:12

  Het begin van het schooljaar betekend voor ons dat dit de eerste zomervakantie ooit is geweest zonder dat we op vakantie zijn geweest. Gelukkig hebben we daarvoor in de plaats een prachtige dochter gekregen. Helaas betekend het wel dat we nu nog meer moeten haasten dan anders,omdat we nu 2 kinderen klaar moeten krijgen

 • Reageer Judith 5 september 2018 at 20:33

  Poeh, van oudste kleuter naar eerste klasser! Wat was ons kleine grote meisje trots. De eerste schooldag, bij het afscheid zei ze, “mam als ik vanmiddag thuis kom ga ik brieven aan jou en mama Fam schrijven!” Na een weekje al 3 woorden, Haha, ik dik kip,
  Peter konijn lijkt me een heerlijke film om even te relaxen na een lange schooldag!

 • Reageer Marleen ‘t Hart 5 september 2018 at 20:45

  Hmm, ik vond het altijd wel fijn als de vakantie weer voorbij was.. weer wat ritme en regelmaat.
  Nu was ik er nog niet aan toe, had best nog wat weekjes eraan willen plakken. Misschien omdat de kinderen wat ouder zijn en zich grotendeels zelf goed kunnen vermaken, op straat met buurtkinderen, alleen met Lego of broer en zus samen in de meest fantastische verhalen.
  Ik zei zondag nog: het voelt alsof we lekker aan een rivier zitten op een mooi plekje en er morgen weer in moeten springen. Na drie dagen ‘in de stroom’ ben ik nog best relaxed gelukkig. Hoop dit nog even vast te kunnen houden..

 • Reageer Daniëlle Notenboom 5 september 2018 at 21:41

  Dit was onze eerste “zomervakantie”. De oudste is in juli 4 geworden en gaat nu voor het eerst naar de basisschool. We hebben er allemaal zowel tegenop gezien als naar uitgekeken. Hij is nu 2,5e week bezig en heeft het reuze naar zin zijn, maar kan tegelijkertijd amper wakker blijven tot het avondeten.
  De Pieter Konijn film zou een fijn rustmomentje voor hem bieden, want dat heeft hij elke middag heel hard nodig.

 • Reageer Maaike 5 september 2018 at 21:44

  Eerste schoolweek achter de rug. Was wel weer goed om alles weer in het ritme te krijgen (op tijd naar bed en alles). Maar nu komt het… volgende week hebben we weer een minivakantie:
  Maandag studiedag, dinsdag schoolreis, woensdag schoolstaking. Kom maar op met die dvd, dan hebben we wat te doen. ?

 • Reageer Maaike 5 september 2018 at 22:41

  Ik had net als jij een weemoedig gevoel! Ons dochtertje had zes weken vakantie, ik drie. Het gevoel van in de spagaat zitten probeerde ik los te laten, zodat we ook die andere drie weken voor haar relaxt konden maken. Het was heerlijk! Waar ik vorig jaar (met een nieuwe baby en ontslag vanwege een reorganisatie) een alles behalve relaxte zomer had, waarbij ik niet kon wachten totdat school weer begon, had het dit jaar nog wel zes weken mogen duren. Wat hebben we het heerlijk gehad!

  Wat me nog meer weemoedig maakte, was het feit dat onze dochter de grote overstap van groep 2, naar groep 3 maakte. Dus niet meer rondhangen op het kleuterplein, geen 10 knutsels per week meer mee naar huis, niet meer net iets langer rondhangen in de klas, niet meer erbij blijven bij het trakteren voor een verjaardag. Gewoon ‘keihard’ het echte schoolleven in terwijl je nog maar vijf jaar bent. Maar wat is ze er aantoe. Wat doet ze het goed in deze eerste drie weken, wat ben ik trots. Voor wie hoorde dit ook alweer lastig te zijn?!

  • Reageer Maaike 5 september 2018 at 22:44

   Oh ja… 🙂 een gezellig meidenmiddagje met deze superfilm zou dus heel welkom zijn, om toch nog even lekker met mijn grote, kleine meisje samen het vakantiegevoel vast te houden!

 • Reageer Joyce 6 september 2018 at 05:59

  Ik heb van allebei iets:
  Jammer dat het voorbij is, want het rustig aan doen beviel me wel. Ook omdat alle buurkinderen weer naar school zijn en mijn meisje van 3 dat nog niet helemaal snapt en wel graag met ze wil spelen.
  Maar aan de andere kant ook blij dat het over is, omdat zo de regelmaat terugkomt. Mijn meisje gaat naar de peuterspeelzaal en ze heeft dat ritme echt nodig.

 • Reageer Colette 6 september 2018 at 08:17

  Na heel wat moeilijke jaren vol pesterijen op school mag mijn dochter nu groep 8 in de andere klas doen. Een klas waar de kinderen wel respectvol met elkaar omgaan. Uiteraard was de 1e dag spannend want om haar zo blanco mogelijk te laten beginnen mocht niemand er van weten zodat haar pesters geen kans hadden haar via bijv.social media weer de volle laag te geven. Ik werd om 12.00 door haar lieve juf gebeld (die ik nog niet eens kende!) dat ze het fantastisch had en straalde aan alle kanten! Toen ze thuis kwam zei ze dat ze eindelijk zichzelf kon zijn. Een mooier cadeau kan je niet krijgen als moeder. Natuurlijk zal het fijn zijn ook nog een leuke baan te vinden nadat ik na 17 jaar de mijne kwijtraakte omdat de afdeling prompt werd opgeheven….desalniettemin staat dit geluk van mijn dochter voor op en geeft mij dit wel weer heel veel energie om elke dag ook om 6.30 uur op te staan en lekker in dat ritme te blijven en op zoek te gaan naar iets nieuws, wat dat dan ook mag zijn! Een leuk filmpje om de zinnen af en toe te verzetten is uiteraard nooit weg!

 • Reageer Marjolijn 6 september 2018 at 08:26

  Normaal kunnen mij de vakanties niet lang genoeg duren! Ik vind het heerlijk om de kids om me heen te hebben, geen wekker, geen gehaast, geen zwemles…
  deze zomer liep heel anders. We gingen verhuizen wat uiteraard al de nodige stress voor het hele gezin met zich meebracht. Tot overmaat van ramp werd manlief ook nog erg ziek rond de verhuizing, is zelfs met de “tuu-taa” naar het ziekenhuis gebracht en is enige tijd opgenomen. Ik heb de verhuizing alleen gedaan, weliswaar met hulp, maar buitenom de momenten dat er hulp was, stond ik er alleen voor. Van gezin met 3 kinderen was ik ineens alleenstaande moeder van 4 kinderen. Ik was (en ben nog steeds) doodmoe, snel geprikkeld en lichamelijk sta ik krom van de kwaaltjes. Dit jaar was ik blij dat de school begon. De immense spanning die zich had opgebouwd, óók omdat de kids naar een nieuwe school moesten, mocht wel even downgraden. Inmiddels lijken we weer enigszins in een ritme te komen, maar een relaxte zondag met Pieter konijn en chipjes op de bank lijkt me heerlijk! Bovendien hebben de kids dat nog wel het meest verdient! Ik stond laatst al met de film in mijn handen, maar na een verhuizing is het spaarpotje van mama ook wel weer even leeg.

 • Reageer Stephanie 6 september 2018 at 09:29

  Een beetje van beide! Ik werk zelf ook in het onderwijs en was blij terug te kunnen gaan werken! De jongens (tweeling van 4 jaar) raakte ook wat oo elkaar uitgekeken en waren zeer blij hun vriendjes terug te zien!
  Maar het niet moeten zetten van een wekker, uitstapjes doen, de quality time missen we natuurlijk wel!
  Tijdens het schooljaar hebben we elke vrijdagavond of zaterdagavond de traditie om met zn 4 in de zetel een film te kijken, de jongens verlangen hier elke week naar! Deze film staat nog op het lijstje dus het zou super zijn mochten we hem winnen!

 • Reageer Miranda 6 september 2018 at 10:45

  Hier zitten ze alweer in hun derde schoolweek, maar ik ben er nog steeds niet aan gewend en vind het overdag maar akelig stil thuis, ook omdat de jongste nu begonnen is in groep 1. Ik heb deze film met mijn 3 kids in de bioscoop gezien, hij is echt geweldig! Zou hem heel graag voor ze willen winnen!

 • Reageer Ruth 6 september 2018 at 10:57

  Dubbel dubbel dubbel.. Tijdens die laatste vakantieweek dacht ik inderdaad al geregeld hoopvol aan het ritme en de structuur die weer zouden gaan komen. Eenmaal gestart op school merk ik dat het voor mijn 4-jarige drieling meiden toch ook weer echt wennen is en stapelen de driftbuien, tranen en vermoeidheid zich hier alweer regelmatig op. Ik ben dus meer een moeder die enorm geniet van het echt met z’n allen vrij zijn en lekker weg gaan, maar eenmaal naar school mag het van mij eigenlijk nog een aantal weken verder zijn! Wat zou ik ze graag binnenkort voor zo’n heerlijke film zetten om zelf ook weer even bewust te kunnen genieten met mijn meiden rustig op de bank!

 • Reageer Judith 6 september 2018 at 14:44

  Met gemengde gevoelens bracht ik mijn dochter weer naar school. Nu 30 weken zwanger. Dus laatste zomer vakantie met zijn 3 en. Blij dat ik met mijn dikke buik wat meer rust krijg (en hopelijk minder warm!) maar wel beetje melancholisch dus.

 • Reageer Mayke 6 september 2018 at 15:09

  Mijn kleine grote meisje (net 4) gaat met heel veel plezier naar school maar oh wat is ze moe als ze thuis komt. Vol schuldgevoel moet ik haar ook nog 2 dagen naar de Bso laten gaan. Op de dagen dat we samen thuis zijn lijkt het me heerlijk om samen met haar en haar broertje van 2 deze film te kijken.
  Ik mis de vakantie waarbij we veel tijd hadden om dingen samen te doen…

 • Reageer Mamavantwee 6 september 2018 at 18:49

  Eerste keer dat we nog niet toe waren aan school. Alles ging zo lekker ontspannen. Samen rustig opstarten. Geen boze buien van de jongste. Gewoon relaxed. De jongste kan niet altijd goed alle prikkels verwerken. Kan na schooltijd vaak ontploffen. Op school gaat het perfect. Maar thuis is hij net een tikkende klok die ineens afgaat. Lijkt mij zo heerlijk als lekker in zijn hoekje op de bank deze film kan kijken.

 • Reageer Anita Hendriks 6 september 2018 at 19:25

  Wij hebben de derde week school er alweer bijna op zitten. Aan de ene kant vind ik het niet fijn omdat de veel te leuke vakantie weer voorbij is, aan de andere kant hoef ik geen activiteiten meer te verzinnen en ben ik erg blij met de regelmaat van school en kijk ik uit naar alle sprongen die onze zoon weer gaat maken. Als we deze film zouden winnen, zou ik die lekker op een woensdag (vrije dag) of zaterdag aan zetten om even een fijn gezinsmoment te kunnen hebben en even terug kunnen denken aan de oh zo leuke zomervakantie.

 • Reageer San 6 september 2018 at 21:11

  Het leven in de tent was zo relaxed en vrij, man dat mis ik! Offline en schermloos, heerlijk. Maar nu in het gewone leven onze vrijdag-film-familieavond weer van start, ultiem!:)

 • Reageer Melanie van Leusden 6 september 2018 at 21:55

  Van mij had de vakantie nog 6 weken mogen duren. Ik vind het Heerlijk om Lola (dochter van 10) bij me te hebben. Wij zijn alweer 2 weken begonnen met school en het “op tijd naar bed gaan”ritme komt er weer bijna in.
  Deze Film zou het prima doen op een vrijdagavond want dat is onze vaste filmavond. Manlief is dat gitaarspelen met vrienden en wij zoeken ons dan altijd een film uit. Gezellig met zn 2❤

 • Reageer Sanne 6 september 2018 at 22:08

  Ritme en afwisseling, daar worden we hier in huis allemaal blij van. Weer naar school gaan we met plezier. En ze komen elke dag blij terug. Op vakantie gaan vinden we ook leuk, maar met z’n allen thuis vrij zijn niet zo.

 • Reageer Marjoke Mulders 6 september 2018 at 22:18

  Einde van zes heerlijke weken genieten van elkaar.. zes weken spelletjes spelen, op avontuur in de bergen van Frankrijk, zwemmen, van rotsen springen, van kleine fijne dingen genieten.. echt tijd voor mijn drie kanjers!
  Maar ook het begin van nieuwe avonturen in groep 4, groep 2 en de peuterpubertijd.. spannend! Maar ook weer prachtig en bijzonder om mee te mogen maken.. en Pieter konijn, tja…. we zijn gewoon FAN!!

 • Reageer Tessa 6 september 2018 at 22:19

  Ontzettend genoten van de kinderen om mij heen!! 2 weken in Zweden en daarna nog 4 weken thuis!! Genieten van de vrijheid, leuke dingen doen maar ook normale dingen met extra aandacht te kunnen doen. Een beetje ritme is wel weer fijn maar zo vroeg…….dat is wel een puntje van teleurstelling….kunnen we iets latwr beginnen? Gewoon om in te komen?
  Een film om weer lekker bij te relaxen lijkt me een welkome afleiding zo na de start voor mij en mijn 3 dochters en….vooruit; papa mag ook meekijken 😉

 • Reageer Wen 6 september 2018 at 22:20

  BSO te laat afgemeld, check. TSO vergeten af te melden, check. Derde donderdag meteen studiemiddag, check.. uhhmm omaaa?? Zwemles vergeten in week 3, check! Ik ben moe maar ik kan niet slapen, check. Ik ben toe aan vakantie 🙂 lekker dicht op elkaar filmpje pakken met de kindjes dan maar?

 • Reageer Debby 7 september 2018 at 02:02

  De eerste school weken zijn voor vooral mijn dochter een ramp. Ze is moe van alle indrukken en moe vsn hele dagen in de school banken. Nu is ze ook nog eens in groep 3 begonnen en onze perfectionist(ik herken het) maakt hett haar zelf dan ook niet makkelijk. Met deze dvd kan ze dan even relaxen;)

 • Reageer Hester 7 september 2018 at 05:54

  Chronische vermoeidheid brengt het hele schoolritme mij en mijn gezin.
  Een constante race tegen de klok.
  Vroeg opstaan, op tijd halen. Wel bso geen bso jongste naar het kdv. Wil niet moet toch. Wat voor weer wordt het. Ben je niet te warm, koud voor de hele dag school. Shit nog geen pantoffels, gymschoenen. Wel plantje mee? Huh hoeft dat niet meer? Etc.

 • Reageer Bianca van Houte 7 september 2018 at 06:22

  Jeetje al zoveel reacties zie daar nog maar is uit te springen haha maar ik ga mijn best doen voor onze 2 boys die allebei mega fan zijn van Pieter konijn maar ook echte jongens zijn en niet lang stil kunnen zitten dus ik ze nog niet mee heb genomen naar de film in de bioscoop!

  Voor mij betekent het einde van de zomervakantie : gemengde gevoelens.. aan de ene kant heerlijk ritme en regelmaat en aan de andere kant mis ik ze ontzettend en ben ik het stressen ‘s ochtends vroeg nu al weer beu haha

  Dus wij gaan duimen

 • Reageer Karin 7 september 2018 at 06:43

  O ja, heerlijk samen met mijn schatjes ontspannen op de bank. Voor mij had de vakantie ook zeker nog langer mogen duren. Komt natuurlijk ook door de heerlijke zomer die we hebben gehad. Zo lekker ontspannen elke ochtend. Ik heb er nog eentje thuis van 3. Ik zeg nu elke keer tegen hem dat hij weer 3 wordt. Daar is hij en zus het helaas niet mee eens.
  Ik duim

  Groetjes Karin

 • Reageer Ichelle Rustad Hauger 7 september 2018 at 08:00

  Geen spannende verhalen hier, maar kids naar school betekent voor mij… eindelijk weer tijd om alleen te Netflixen! Jihaaa

 • Reageer Yvanka Peters 7 september 2018 at 08:14

  Wiehaaaa! Na 6 lange weken vakantie (die in het begin best lekker waren omdat we ons eens niet hoefden te haasten en ellenlange discussies hoefden te voeren over wel/niet aankleden en wat wel/niet aan), was ik er na een heerlijke vakantie in Frankrijk op de camping volledig klaar mee! En toen hadden we nog twee weken te gaan.. Een dochter van 5 die zich kapot verveelde, alle regels en ritme compleet kwijt was en blijkbaar in Frankrijk op de camping bepaalde ‘nieuwe woorden’ had geleerd die ze de hele dag door te pas en te onpas riep zonder de betekenis te kennen. Nadat we de laatste week dus de nachtjes aftelden tot de eerste schooldag heb ik op maandagochtend nog even geprobeerd om onze zoon van 2,5 ook onopgemerkt in de klas van zijn grote zus achter te laten.. Dat feest ging helaas niet door maar een kleuter die dolgelukkig was dat ze weer naar school mocht en een mama die alle aandacht weer op haar peuterpuber en zichzelf kon richten.. Wat wil je nog meer.. Kind blij en mama blij 🙂 De juf misschien iets minder 😉

 • Reageer Lisanne Franse 7 september 2018 at 08:23

  Hier zijn de kinderen al bijna 3 weken weer naar school, met zelfs al een studiedag achter de rug! Maar ik mis de vakantie nog steeds…
  Geen spannende avonturen, geen verre reizen, geen nieuwe ervaringen. Gewoon heerlijk samen zijn!

 • Reageer Gemma 7 september 2018 at 08:47

  Hier geen weemoed naar vakantie eerder stiekem behoefte aan vakantie. De oudste is vlak voor de zomervakantie 4 geworden en dat betekend dat hij nu voor het eerst echt naar school gaat. Dus heel veel spanning en heel veel vermoeidheid. Film kijken op de bank is dan ook zijn favoriete bezigheid als hij thuis komt. En van mama stiekem ook want die zit (lekkere timing) in een ontzettend drukke, spannende, leuke maar vermoeidende periode op mijn werk. De film van Pieter Konijn zie ik dus als beste activiteit voor de aankomende studiedag waarop oudste en ik samen thuis zijn. Dekentje, zelf gebakken koekjes en Pieter Konijn!

 • Reageer Joyce 7 september 2018 at 08:49

  Is het al bijna weer vakantie?!? Wij zijn er nu alweer aan toe !!!

  ?????

 • Reageer Sjoeke 7 september 2018 at 09:35

  In het zuiden zijn we helaas alweer een paar weken bezig. Alweer helemaal in het ritme. Of nou ja ritme? Ik heb zo’n hekel aan ochtendstress. Vind de vakantie met z’n vijven heerlijk. Kan me niet lang genoeg duren. Vanochtend vroeg mijn oudste nog wanneer we weer een thuisbioscoopavondje gaan houden net als in de vakantie. De film van Pieter Konijn zou daarom heel welkom zijn.

  Succes op school allemaal!

 • Reageer Sanne 7 september 2018 at 10:00

  Onze vakantie had niet lang genoeg kunnen duren. Eind maart is na 2 jongens ons cadeautje Eef geboren. Omdat ik in het onderwijs werk had ik na mijn verlof nog heerlijk 6 weken vakantie. Deze waren zo fijn samen. De vakantie had van mij nog veel langer mogen duren om nog langer te kunnen genieten van onze wondertjes thuis. Maar helaas back to reality en terug het schoolritme in. Wat lijkt het mij fijn om de kids op de bank deze film te kijken onder een dekentje

 • Reageer Annoeska 7 september 2018 at 10:25

  Ik vind het altijd dubbel, ik mis het relaxte van niet zo op de klok te hoeven letten en de drukte in huis. Maar het ritme is voor de kinderen ook weer fijn, weer met hun vriendjes en vriendinnetjes op school kunnen spelen en ik hoef niet iedere dag te bedenken wat we gaan doen. Onze peuter moet er wel erg aan wennen dat zn grote broer en zus weer naar school zijn. Wat zou er dan leuker zijn dan samen op de bank onder een dekentje deze film te kijken. En in het weekend kijken we gewoon nog een keer met zn allen. Wij gaan duimen!

 • Reageer Irma Pijpers 7 september 2018 at 12:24

  De nieuwe start van het schooljaar betekent voor mij de structuur weer terug en (iets meer) tijd voor mezelf. Voor de boeven betekende het vooral de vriendjes weer zien, veel zin in nieuwe dingen leren en een beetje spanning of het allemaal wel leuk is.
  En natuurlijk lopen we met zn allen nog even extra lang op slippers, zijn we blij met het korte broekenweer en lummelen we de vrije middagen door om her vakantiegevoel niet helemaal los te hoeven laten en relaxed te blijven!

 • Reageer Marjolijn 7 september 2018 at 12:41

  Terug in de structuur voor de kids.. de laatste 2 weken Vd vakantie had de oudste weer veel
  Zin in school. maar ook loslaten, de jongste naar de psz en dit schooljaar naar groep1, Met een opbouwplan..
  Dus op naar het nieuwe schooljaar

 • Reageer Evelien van Spelden 7 september 2018 at 12:44

  De start van onze school week is een week uitgesteld door de verbouwing van de school van onze dochter.
  We zouden deze week leuke uitstapjes gaan maken als moeder en dochter omdat onze zoon op school zit. Helaas kon dat niet doorgaan omdat er een plekje vrij kwam voor haar oor correctie. En dit wilde ze al zo langs Dus hebben we de hele week spelletjes gespeeld en films gekeken.

 • Reageer Marina van Zal 7 september 2018 at 18:24

  Hoi hoi Elsbeth! Wat leuk een mama die vakanties net zo leuk vindt! Ik werk in het onderwijs en nu begint mijn zwangerschapsverlof. Dus extra, extra lang met mijn zoon leuke dingen doen! Daar zou pieter konijn goed bij passen:) in ieder geval wens ik je succes met het lezen van alle berichtjes van potentiele winnaars! Ik geniet in ieder geval enorm van je blog! Fijne avond

 • Reageer Janneke 7 september 2018 at 20:35

  De vakantie had nog wel even mogen duren, zeker met dat mooie weer! En toch is het schoolritme ook weer fijn. Vriendjes/vriendinnetjes die weer komen spelen. Kids die met enthousiaste verhalen thuis komen over wat er allemaal op school gebeurd. ’s Avonds weer wat tijd voor jezelf, want ze liggen lekker op tijd op bed?.
  Niet te vaak (om het een beetje speciaal te houden), maar met enige regelmaat, omdat het zo gezellig is, hebben we een ‘filmavondje’. Heerlijk met de kids op de bank, tafel vol lekkers en een leuke, mooie film. Wat zou het dan super zijn om deze de volgende keer te kunnen bekijken!

 • Reageer Marloes T. 7 september 2018 at 21:45

  Hier in het zuiden zal we alweer eventjes opgestart en ik was erg best blij mee. Onze kids (3 en 5) zaten elkaar best in de weg tegen het einde van de vakantie. Ze konden niet veel meer hebben van elkaar. Nu zijn ze weer vlij als ze elkaar zien, want ze hebben elkaar gemist.

  Filmmiddagjes (en dan all the way met schaaltjes chips en snoepjes en een beker met een rietje) hielpen trouwens best goed om te voorkomen dat ze elkaar in de haren vlogen.

 • Reageer Marloes T 7 september 2018 at 21:47

  Hier in het zuiden zal we alweer eventjes opgestart en ik was erg best blij mee. Onze kids (3 en 5) zaten elkaar best in de weg tegen het einde van de vakantie. Ze konden niet veel meer hebben van elkaar. Nu zijn ze weer vlij als ze elkaar zien, want ze hebben elkaar gemist.

  Filmmiddagjes (en dan all the way met schaaltjes chips en snoepjes en een beker met een rietje) hielpen trouwens best goed om te voorkomen dat ze elkaar in de haren vlogen.

 • Reageer Chantal Oosterhuis 8 september 2018 at 04:09

  De start van het schooljaar betekent vooral weer duidelijkheid, structuur en regelmaat voor mijn lieve kids. Niet dat we daar nu veel van afweken in de vakantie, maar mama 6 weken thuis was toch wel een beetje gek.
  Nu denk ik met weemoed terug aan alle momenten waarvan ik ze tijdens de afgelopen vakantie achter het behang kon plakken, (ze zijn verder heel lief hoor), want de start van dit schooljaar betekent ook dat oudste bijna naar de basisschool gaat. Het lijkt me heerlijk om hem straks, na zijn eerste schoolweek, lekker te verwennen met een toffe film op de bank met een schaaltje popcorn erbij

 • Reageer heidi 8 september 2018 at 06:01

  Ik zag op tegen die zes weken, maar wat was het relaxt! We hadden het heerlijk samen. De schoolstart bleek ineens een beetje wennen. Gelukkig is het af en toe weekend, en dan zegt mijn dochter: ‘Wat een korte vakantie is dit!’ ?

 • Reageer Renée van Broekhoven - de Jong 8 september 2018 at 06:24

  Na 6 weken ben ik blij dat ze weer naar school mogen. Ik zie aan mijn meiden dat ze er weer volop zin in hebben ook al zeggen ze van niet. Nu 3 weken in het schooljaar denk ik wel weer was het maar weer herfstvakantie haha!

 • Reageer Kim janssen 8 september 2018 at 07:13

  Ze was zo blij weer naar school te gaan, de vakantie voorbij, maar gister was ze weer thuis, ziek. Dus nu filmpjes kijken onder dr dekentje op de bank

 • Reageer Jikke 8 september 2018 at 08:02

  Ik was blij dat de vakantie weer voorbij was. Omdat ik zelf in het onderwijs werk en zin had om weer aan de slag te gaan.

 • Reageer Emmelie 8 september 2018 at 13:20

  Vakantie vind ik heerlijk….. werk zelf ook in het onderwijs dus heerlijk samen vakantie met de kids. Nu moet ik wel zeggen dat de weken dat mijn man ook thuis is pas echt relaxed zijn, omdat je dan zelf ook een stapje terug kan doen. Het rustig opstaan, lekker lang in pyjama rondhangen, niet kijken op de klok en zelfs vergeten welke dag het is…..heerlijk… nu we weer aan het werk zijn is het ook weer goed en kijken we gewoon weer uit naar de volgende vakantie 😉

 • Reageer Gwen 8 september 2018 at 21:40

  Ik mis het vrolijke gezicht aan mijn bed ’s morgens, nu ik haar om 7 uur wakker moet maken. Ik mis het bouwen met LEGO nu ze uitgeput op de bank ploft na een vermoeiende schooldag. Ik mis het samen boodschappen doen nu ik snel na mijn werk langs de supermarkt fiets, voordat ik mijn dochter van school haal. Ik mis het spelen van spelletjes na het avondeten nu de sport en de club weer begonnen is.
  Ik kijk ongelooflijk uit naar de herfstvakantie.

 • Reageer Martine Backx 9 september 2018 at 08:11

  We hebben allemaal moeite om weer in het ritme te komen. Vroeg uit bed, alle tassen klaar maken etc etc. Weer op de klok leven. Aan het einde van de week merk je echt de moeheid van mijn 2 meiden. Maar wat hebben ze het naar hun zin op school. Elke dag gaan ze met een lach op pad en komen zo ook uit school gerent.
  Het zou leuk zijn om met deze geweldig leuke film te kunnen ontspannen na school.

 • Reageer Susan 9 september 2018 at 08:55

  Wat een reacties… en alle mama’s hebben hun eigen verhaal waarom wel of juist niet blij dat de scholen weer zijn begonnen.
  Ik vind het dubbel aan de ene kant fijn weer regelmaat wat zo belangrijk en beter is maar ook weer alle verplichtingen… en niet zomaar lekker doen en die zon ☀️ Die mis ik nu al… klaarmaken voor de herfst en winter, korte dagen dus dan is het wel lekker om samen met de kids op de bank onder een dekentje die leuke film te gaan kijken dus ??Hopelijk win ik een keer iets…. ??????

 • Reageer Susan 10 september 2018 at 08:19

  Mijn dochter van 5jaar gaat als jongste vab haar klas ook naar groep 3. Ze heeft er super zin maar soms was de spanning van een nieuwe juf en andere kinderen in de klas wel wat teveel. Dan was ze ineens erg boos of verdrietig. De eerste schooldag kwam ze met een big smile de klas uit. Groep 3 is echt leuk! Wel erg vermoeiend waardoor de film waar ze zo vreselijk om moest lachen haar goed doet. Even rust en even lol. We zouden hem graag vaker willen zien!

 • Laat je reactie achter