Kleuter, Lees

Pauzeknop

Onze single mom Lisa is moeder van een zoon van 8 en dochter van 5.

~ Ik ben Abi en ik woon in een flat. En samen met mijn ouders heb ik heel veel pret. Want ik ben Abi. Abi. A B I. ~

De vijfjarige huiskleuter heeft zich weer eens volledig onttrokken aan alle activiteiten in huis. Dankzij het intro-deuntje van de serie Abi. Die ene, die in een flat woont. Je weet wel. De kleuter in kwestie heeft nog liever dat ik uitdroog, dan dat ik het in mijn kop haal het keukenkastje open te doen en een glas water te vullen in verband met geluidsoverlast. Abi it is.

Tijdens deze ronde van de reeks aan afleveringen gaat de kleine Surinaamse Abi op bezoek bij haar vriendje Mahmut. Mahmut woont ook in een flat. Mahmut heeft tientalle tantes in witte gewaden die onder het genot van een magisch muziekje de deur voor Abi openen. Abi kijkt alsof ze een appel ziet praten en wordt hartelijk ontvangen door de meters witte stof waarin de tantes gewikkeld zijn.

We moeten eerst nog even bidden

Mahmut noemt de menukaart van die dag op, en Abi snapt er niks van. De vijfjarige hierzo snapt er waarschijnlijk nóg minder van maar ze blijft aandachtig kijken naar het schermpje.

“We moeten eerst nog even bidden,” zegt Mahmut.

En dán breekt het punt aan waarop de vijfjarige ineens toch haar moeder nodig lijkt te hebben. “Mama, wat is bidden?” vraagt ze.

Ik hoopte dat als ik deze vraag zou negeren, ze weer helemaal into Abi zou verzinken maar ze heeft met haar kleine vingertje op de welbekende twee streepjes getikt, waardoor de hoofdactiviteit wordt onderbroken. Of wel: pauze. Maar dat kennen ze hier thuis niet, dacht ik altijd.

Toch wel. Want voor prangende vragen over bidden, is er ineens wel een pauze mogelijk. “Ik moet even nadenken over het antwoord,” zeg ik terwijl ik gauw mijn kans zie en een glas water pak.
“Is dat hetzelfde als een wens doen?” vraagt het pauzerende kind.
“Ja! Soort van,” antwoord ik.

Ze neemt er genoegen mee, want enkele seconden later hoor ik het deuntje van Abi weer in vol ornaat uit de Ipad komen. Mahmut zit te bidden en Abi heeft alle Baghrir pannenkoeken aan de kat van de buren gevoerd.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter