Relax

De Toverfluit: ook tof als je kind geen Mozart in de dop is

Miloe ging met haar niet bijzonder muzikale dochter en een vriendinnetje naar de familievoorstelling De Toverfluit. Hoe ze dat vonden lees je in haar blog. En hoe je kans maakt op twee kaarten voor deze voorstelling lees je daaronder!

‘Mozart?! Zo heet je toch niet?’ Mijn achtjarige dochter proest het uit als ik haar vertel dat de voorstelling De Toverfluit, waar we heen gaan is geschreven door iemand die zo heet. ‘Zijn voornaam was Wolfgang Amadeus,’ voeg ik er aan toe. ‘Haha, dat geloof ik echt niet!’

‘Toch is het zo. Hij was een soort wonderkind en kon als klein jongetje al heel veel instrumenten bespelen. Later is hij muziek gaan schrijven, opera’s bijvoorbeeld, weet je wat dat zijn?’ Ze knikt. ‘Dat is met zingen. En dat is saai.’ ‘Nou,’ sputter ik en toets ‘Zauberflöte’ in op Spotify. ‘Die ken ik!’ roept ze als ze de beroemde aria hoort, om vervolgens de rest van de dag de hoge noten na te bootsen.

Mijn man en ik hebben nooit muziekles gehad, en ik heb me altijd voorgenomen om mijn kinderen dat wel mee te geven. Ik geloof dat muziek maken en ernaar luisteren goed is voor hun brein, hun motoriek en gehoor. En dus zetten we naast Kinderen voor Kinderen en Lil Kleine ook Queen, U2, de Beatles, Vivaldi en Mozart op. Toen mijn oudste op zijn achtste een muziekinstrument mocht kiezen leek het hem wel cool om gitaar te spelen, maar na drie jaar wekelijks strijd over oefenen (‘saaaaaai’) stopten we met de lessen.

Mieke heeft een Lammetje

Dochter wilde op haar zesde per se blokfluit leren spelen, ik bestelde enthousiast een fluit met glitters en gaf haar op voor les. Het eerste half jaar blies ze vol overgave op het ding en haalde met koningsdag veertig euro op door een uur non-stop ‘Mieke heeft een Lammetje’ te fluiten. Maar toen sloeg de verveling toe en werd het instrument ingezet als wapen tijdens hoog oplopende broer-zus ruzies. Ze switchte naar piano toen we dat instrument van onze buren konden overnemen. Laten we zeggen haar docent niet heel erg onder de indruk is van de hoeveelheid tijd die ze wekelijks achter het instrument doorbrengt.

Het muziekvuurtje laten branden

Mijn kinderen zijn dus geen Mozarts in de dop, maar ik geef niet op. Om het muziekvuurtje te laten branden sleep ik ze regelmatig mee naar (kinder)concerten in het Concertgebouw en naar de Holland Opera. Soms vinden ze het saai, soms genieten ze. Toen ik de familievoorstelling De Toverfluit kon bezoeken, aarzelde ik geen moment. Ik zag de versie voor volwassenen een jaar geleden, het was de tweede opera die ik in mijn leven bezocht en ik huilde tranen met tuiten, zo mooi vond ik het.

Foto © Sanne Peper

Toverfluit in modern jasje

Operagezelschap Silbersee en De Toneelmakerij staken het verhaal uit 1791 in een modern jasje, en ik nam behalve dochter Nina ook vriendin Linda en haar 11-jarige dochter Fiep mee. De meiden keken en luisterden een uur en een kwartier ademloos naar de verteller in een waanzinnig stoere outfit, een grappig, aandoenlijk ruimtemannetje met lichtjes in zijn kostuum, naar de zon in een gouden pak en op schoenen met enorme plateauzolen, de maan in een futuristische zwarte jurk, Papageno de sterrenvanger die ook breakdancet en beatboxt, Moon, het expressieve karakter met één hand, waarvan niet duidelijk is of het een monster of een vriend is en naar Pamina, een heel gewoon meisje dat zich zorgen maakt over haar ruziënde ouders. Ze moet een moeilijke keuze maken en wenst dat ze een hart van steen heeft, zodat ze zich de dingen niet zo aantrekt. Als ze uiteindelijk luistert naar haar eigen stem en haar eigen pad kiest, blijkt het juist mooi als je van alles voelt en zijn monsters niet wat ze lijken.

Ik vond dat het applaus wel heel lang duurde

Ik weet niet of Nina het verhaal helemaal begreep maar alle personages zijn heel toegankelijk voor kinderen. Ze is gefascineerd door de blauwe sterrenstof die rijkelijk over het podium wordt gestrooid, en gegrepen door de combinatie van opera, rap, dans, toneelspel, wonderschone samenzang. De Toverfluit biedt jonge kinderen meer dan genoeg te zien en oudere kinderen en hun ouders filosofische vragen en stof tot nadenken.

Nina had uiteindelijk wel een kritiekpuntje. ‘Ik vond dat het applaus wel heel lang duurde.’

We mogen 2 x 2 kaartjes weggeven!

De Toverfluit is tot en met januari 2020 op tournee door Nederland. Het is de kerstvoorstelling in het Internationaal Theater Amsterdam en speelt daar twee weken. We mogen ook deze keer weer twee keer twee kaartjes weggeven voor de voorstelling… . Wil jij kans maken op deze kaartjes? Laat hieronder weten waarom en met wie je wilt gaan!

Foto © Sanne Peper

 

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

60 Reacties

 • Reageer Marieke Tadema 26 oktober 2019 at 21:02

  De toverfluit. (Zauberflöte!) Was mijn eerste aanraking met opera. Dan wel in musical vorm. Ik was enorm onder de indruk. Het is hierdoor met stip mijn favoriet. Zou mijn passie en enthousiasme graag delen met mijn oudste dochter.

  • Reageer Nancy Campagne-Reuver 2 november 2019 at 15:00

   Met heel veel zin en enthousiasme zou ik met myn 2 zonen en man dit spektakel aanschouwen. Onze zoon van 8…Righley gaat op het puntje van zyn stoel zitten. Hy doet zelf aan breakdance en vindt dansen en toneel erg interressant. Onze oudste zoon Jayden gaat dit met zyn 12 jaar eerst voorzichtig bekyken om vervolgens ZWAAR te genieten en wy als ouders zullen ook meegaan in dit avontuur. Kopen gewoon kaartjes by. Ziet er nl SUPER uit en vooral met de invloeden van nu erin verwerkt. Ik verras myn gezin weleens met concerten of theater maar een opera is nieuw voor ons allen.Erg benieuwd dus …gaan duimen.

 • Reageer Elles Pot 27 oktober 2019 at 09:20

  Lijkt me superleuk om met mijn oudste zoon naar toe te gaan! Het muziekverhaal, zoals hierboven beschreven, is ook op ons van toepassing. Man en ik allebei nooit muziekles gehad en willen het wel heel graag meegeven aan onze kinderen. Oudste zoon is begonnen met blokfluit. Na twee jaar overgegaan op keyboard. Hoewel hij dat instrument zelf heeft gekozen (na proeflessen op verschillende instrumenten), is het oefenen telkens weer een strijd. Zó jammer, want talent heeft hij wel. Misschien dat hij door deze opera weer wat meer voor muziek gaat voelen… zou mooi zijn!

 • Reageer Ashna 27 oktober 2019 at 20:31

  Ow wat gaaf! Dit zou echt wat zijn voor m’n dochtertje Shanti. Ze is gek van dansen en zingt ook graag. Maar is erg verlegen. Ik zou haar graag willen laten zien dat het helemaal niet zo eng is en super gaaf om op het podium te doen wat je het graagst en liefst doet💕

 • Reageer Marieke Schut 27 oktober 2019 at 20:34

  Super leuk om met Lara naar toe te gaan. Afgelopen vakantie voor het eerst samen naar de Mac, mogen de lat best iets verleggen 😉

 • Reageer Simone 27 oktober 2019 at 20:51

  Ik zou hier heel graag met mijn nichtje Eva naartoe willen gaan. Sinds een paar weken zit ze op vioolles en elke dag oefent zij trouw.
  Vooral de reden waarom ze voor viool heeft gekozen, ze kan er bij dansen 🙂 is deze voorstelling perfect!

 • Reageer Petra Verdoorn 27 oktober 2019 at 21:01

  Het lijkt mij leuk om met mijn dochter te gaan. Ze houdt erg van muziek en vindt het (nog) heerlijk om af en toe met z’n tweeën ‘uit’ te gaan.

 • Reageer Alja 27 oktober 2019 at 21:04

  Zelf jaren geleden toen ik een half jaar in Wenen studeerde Die Zauberflote gezien. Wat zou het geweldig zijn dat nu met mijn dochter Fenna in deze versie te zien. Fenna zit zelf op musicalles en zal het fantastisch vinden!

 • Reageer Trix Planting 27 oktober 2019 at 21:14

  Ik aarzelde nog om hier met mijn kleindochter naar toe te gaan, maar dit blog heeft mij over de streep getrokken.

 • Reageer Sarah Zandboer 27 oktober 2019 at 21:16

  Ik zou heel graag met mijn oudste zoon gaan. Hij is nu een jaar geleden begonnen met vioolles en soms is het lastig om motivatie te vinden om te oefenen. Ik denk dat deze voorstelling hem zal verwonderen en inspireert!

 • Reageer Sarah 27 oktober 2019 at 21:18

  Ik zou heel graag met mijn oudste zoon gaan. Hij is nu een jaar geleden begonnen met vioolles en soms is het lastig om motivatie te vinden om te oefenen. Ik denk dat deze voorstelling hem zal verwonderen en inspireert!

 • Reageer Irene 27 oktober 2019 at 21:20

  Lijkt mij heerlijk om met mijn jongste dochter te bezoeken. Waarom? Omdat zij en ik dan even fijn tijd met z’n tweeën hebben en omdat zij het van onze drie kinderen denk ik het meest kan waarderen!

 • Reageer Cindy Beckers 27 oktober 2019 at 21:21

  Ik speelde zelf dwarsfluit en mijn oudste dochter van 6 wil dat ook graag gaan spelen. Mijn mooiste herinnering aan Die zauberflöte zaiberflöte de zomer nadat ik examen in fluiten had gegaan. Mijn examenstuk was een stuk uit die opera. En vervolgens ben ik in Praag in de open lucht naar de gehele opera gaan kijken. Tijdens zonsondergang heb ik genoten. Ik zou graag mijn liefde voor dit stuk overbrengen op mijn oudste

 • Reageer Lieke Brants 27 oktober 2019 at 22:09

  Hoi!
  Ik zou heel graag samen met Evi gaan. Mijn lieve meisje van 9 (en een half!!!) om haar te laten zien ervaren wat muziek en theater is. En om samen een relaxed moeder/dochter uitje te hebben wat ze zich nog heel lang zal herinneren en waardoor ze zich heel speciaal zal voelen. Want dat kan ze soms wel eens gebruiken😃!
  x Lieke

 • Reageer Natasja Anbergen 27 oktober 2019 at 22:17

  Erg leuk om op deze manier in aanraking met verschillende soorten muziek te komen….dochterlief vraagt momenteel in de auto om nr5 van de radio in te drukken want dat is haar lievelingsmuziek ( klassiek );-)

 • Reageer Ingrid Sneekes 27 oktober 2019 at 22:34

  Ik wil heel graag heen met mijn 7 jarige dochter Ilse. Sinds ze vorig jaar op blokfluitles is gegaan, speelt ze elke dag blij op haar fluit, terwijl ze voor andere dingen haar interesse snel verliest. Ik denk dat ze weer enorm van zal genieten!

 • Reageer Charlotte Beukers 28 oktober 2019 at 07:25

  Met m’n dochtertje Sophie, ze houdt van zingen… en sinds de komst vd tweeling gun ik deze ‘grote zus’ een uitje alleen voor quality time.

 • Reageer Bianca Metselaar 28 oktober 2019 at 07:40

  Héél graag met mijn dochter (bijna 7). Ze zou dit fantastisch vinden. Ze is dol op muziek en theater.

 • Reageer Marloes 28 oktober 2019 at 08:49

  Toen ik de kop las dacht ik.. Neeh.. maar door de blog ben ik heel enthousiast geworden. Zou graag mijn dochters meenemen. Deze dames kunnen wel wat muzikale opvoeding gebruiken 😉

 • Reageer Eline van den hombergh 28 oktober 2019 at 10:20

  Dit zijn precies de dingen die ik graag met mijn dochter zou willen delen!

 • Reageer mira 28 oktober 2019 at 10:56

  Het lijkt me leuk om samen te gaan met mijn zoon, hij is een groot theaterfan en gaat het liefst zo vaak mogelijk naar voorstellingen. Dus deze kan er ook mooi bij.

 • Reageer Jacqueline Hilgers 28 oktober 2019 at 14:04

  Ik zou hier heel graag met mijn zoon naartoe gaan, hij kan helemaal opgaan in mooie muziek.

 • Reageer Carine Dam 28 oktober 2019 at 14:07

  Jaaaaaa lijkt me geweldig om met mn zoon heen te gaan! Hij is dol op muziek, maakt hem echt blij! En als hij blij is, ben ik ook blij 🙂

 • Reageer Juliette 28 oktober 2019 at 15:18

  Wat een mooie blog en wat fijn dat dit voor kinderen toegankelijk gemaakt wordt. Ik zou heel graag met mijn zoon van 8 heen willen gaan, zodat hij betoverd kan raken van muziek en dit een stimulans kan zijn voor zijn gitaarspel <3.

 • Reageer Yvonne 28 oktober 2019 at 18:41

  Ik wil heel graag gaan met mijn zoon Stijn van 7 jaar. Hij is een ontzettend druk en energiek mannetje wat buiten de tv, alleen rust vindt in muziek. Ik ben ontzettend benieuwd wat hij van de Toverfluit gaat vinden en het lijkt me geweldig om te zien hoe hij die voorstelling beleeft!

 • Reageer Tessa 28 oktober 2019 at 20:08

  Jaaaaa supergaaf! Met mijn zoon James van 7 jaar die gek is op klassieke muziek. Hij neuriet alles ook na 😂 Nu nog een muziekinstrument uitkiezen voor muziekles. Misschien dat deze voorstelling hem helpt bij zijn keuze!

 • Reageer Marcelle 28 oktober 2019 at 21:20

  Dit is wat voor mijn oudste dochter. Ik zou dan ook graag de kaartjes winnen

 • Reageer Tamara 28 oktober 2019 at 21:25

  Ja, ik wil met mijn oudste dochter (11) naar de opera! Goed om de muzikale opvoeding een nieuwe input te geven 😉

 • Reageer Rosalinda 28 oktober 2019 at 21:39

  Oh met mijn dochter Nadia van 9!! Ik hou zo van opera en wat een mooie manier om haar kennis te laten maken. Ze is dol op muziek, maar begrijpt mijn liefde voor klassiek en opera niet zo(had ik ook op die leeftijd😂). Dit klinkt alles de perfecte mix en een geweldig uitje!

 • Reageer Jolande Severijn 29 oktober 2019 at 06:02

  Het lijkt me geweldig om hier samen met mijn jongste dochter heen te gaan aangezien zij nooit muziekles heeft gehad, Dit in tegenstelling tot haar oudere zus (die jaren fluitles heeft gehad). Zij sportte al jong veel en is dyslectisch, we wilden het haar niet aandoen dat ze naast haar dyslexie huiswerk ook nog moest oefenen voor muziekles. Ze houdt wel van muziek.

 • Reageer Rosalie 29 oktober 2019 at 09:26

  De blog is zo mooi geschreven, het lijkt mij super om daar naar toe te gaan. Waarom? Ook ik probeer te werken aan een muziek-verantwoorde-opvoeding. Spotify biedt veel mogelijkheden, maar deze voorstelling klinkt geweldig

 • Reageer Riana te Winkel 29 oktober 2019 at 09:35

  Super leuk! Mijn zoon is gek op muziek. Van KvK, tot rock, Enrique Iglesias. Wat zou het leuk zijn om dit samen te doen. Radio 4 word door mijn gezin maar kort getolereerd en dit is dan echt een uitje met mijn zoon!

 • Reageer D. Hoogeland 29 oktober 2019 at 14:04

  Leuk om samen met mijn jongste zoon te gaan. Hij houd erg van zingen en zingt ook in mijn koortje. Hij heeft vorig jaar voor het eerst een opera gezien (door goed amateur koor en professionele solisten).

 • Reageer Nina Romme 29 oktober 2019 at 16:44

  Ook ik probeer mijn kinderen van 3 en 6 jaar wat muzikale opvoeding mee te geven. Graag zou ik daarom met hen naar deze uitvoering gaan!

 • Reageer Caroline Visser 30 oktober 2019 at 15:14

  Eigenlijk ben ik niet zo van de winacties. Maar deze kan ik niet laten voorbij gaan. Onze zoon heet Tamino en hoe geweldig zou het zijn om dit stuk samen met ons gezin te bekijken ❤️❤️

 • Reageer Dagmar Boer 30 oktober 2019 at 16:25

  Mijn dochter heeft dankzij deze vreselijk relaxte moeder nog geen kennis gemaakt met een instrument. Wel met zang. Zou met mijn dochter dolgraag naar deze opera/voorstelling willen. Zal spekkie naar het bekkie zijn denk ik!

 • Reageer Nina Heijns 30 oktober 2019 at 17:38

  Wat zou dat leuk zijn om te doen met mijn dochter Bo!
  Ze zit in groep 8 en het lijkt me zo leuk om samen een middagje/avondje uit te gaan. Lekker samen genieten van mooie muziek 😍
  Liefs, Nina

 • Reageer Wendy van de Geest 30 oktober 2019 at 23:08

  Met mijn jongste dochter van 5. Een heerlijk dametje dat houdt van zingen, muziek en verhalen! Én van iets ‘Samen met mama doen’! Al eens een uitje alleen met de oudste gedaan. Nu is de jongste aan de beurt! Ik weet zeker dat ze zou genieten van zo’n moeder-dochter momentje!

 • Reageer Hellen 31 oktober 2019 at 23:16

  Ik zou graag mijn oudste dochter van 7 iets mee geven waar mijn ouders bij mij nooit hebben stil gestaan. Hetgeen ik ze ook niet kwalijk neem. ☺️
  Des te dankbaarder ben ik dat er nu meer mogelijkheden en kansen zijn.

 • Reageer Kristel 1 november 2019 at 06:58

  Jaaaah! Dat willen wij meemaken! Groeten Kristel en Stella en Lois

 • Reageer Sandra 1 november 2019 at 08:45

  Mijn zoon heeft een laag zelfvertrouwen en gaat er bij voorbaat al vanuit dat hij dingen niet zal kunnen. De blokfluitles op school eindigde dan ook in drama en ondanks zijn grote wens om te leren zingen, wilde hij niet bij het schoolkoor. Ik wil hem daarom nu muziek laten ervaren zonder de druk van iets goed of fout kunnen doen. We zingen samen heel veel. En kan het niet mooi en zuiver? Nou dan toch lekker hard en vals….

 • Reageer Heleen 1 november 2019 at 08:55

  Olav is bijna 7 (!) en dol op muziek in alle vormen. We gaan heel graag samen naar deze voorstelling <3

 • Reageer Sandra 1 november 2019 at 09:07

  Hier ook geen klassieke opvoeding gehad, maar in een lange autorit met de kinderen bij toeval op een klassieke radiozender gekomen en sindsdien is het voor ons “danseressenmuziek” waar mijn oudste dochter blij van wordt. Hoe gaaf zou het zijn als ze dat in het echt mag zien en meemaken! Zou dus graag kaartjes winnen voor Kyra!

 • Reageer Yvonne Darnaud 1 november 2019 at 10:44

  Wat zou ik ontzettend graag mijn zonen van 4 en 8 jaar laten kennismaken met deze prachtige voorstelling!! Ze houden beiden van muziek maar klassiek nog niet… hoop dat het een begin kan zijn!! ❤ 🎼🎹

 • Reageer Majorie 1 november 2019 at 11:08

  Wij willen graag samen met onze 2 dochters naar de toverfluit. Herkenbaar verhaal met muziekinstrumenten en oefenen. Genieten van de muziek doen ze allebei, maar het doorzettingsvermogen om het zelf te leren is soms nog ver te zoeken. Bij de toverfluit kunnen we genieten zonder doorzetten.

 • Reageer Mayella Stremmelaar 1 november 2019 at 11:53

  Ik ga al vanaf de geboorte van mijn dochter naar babyconcerten en andere kinder concerten. Onder andere Bach voor baby’s vond ze heel leuk! Nu is ze 3 jaar en lijkt me dit fantastisch! Zelf speelt ze veel op haar keyboard, dwarsfluit en lijkt ze echt gevoel voor het maken van muziek te hebben!

 • Reageer Celeste 1 november 2019 at 17:31

  Ik zou graag kaartjes voor mijn jongste zoon willen. Hij is twee jaar geleden naar ‘de 4 jaargetijden’ van Vivaldi geweest en sindsdien helemaal idolaat ervan. Hij speelt nu viool. Niet alleen de muziek zal hij prachtig vinden, ook het verhaal, omdat hij een heel gevoelig mannetje is. Ik gun hem dit zo!

 • Reageer Hanneke 1 november 2019 at 18:30

  Wat klinkt dat leuk! Mozart in een modern jasje. Ik wil er graag heen met mijn zoon van 8. Hij houdt heel erg van muziek. Van Armin van Buren, tot Michael Jackson en Phil Collins (hij zit op drummen). Maar zijn lievelingsmuziek is Rondo a la turca van Mozart. Omdat zijn vader dat in de avond voor het slapen speelt. Natuurlijk nemen we dan ook papa en dochter van 9 mee.

 • Reageer Rikste 1 november 2019 at 19:11

  Oh gaaf!! Lijkt me heel leuk met z’n viertjes heen te gaan, zoon (8) en dochter (11) en m’n man. Als we winnen koop ik er zelf gewoon nog twee kaartjes bij 😉.

 • Reageer Anna Eva 1 november 2019 at 22:08

  Making memories, lijkt mij schitterend om te ervaren hoe het is om samen met mijn dochter van negen gelijktijdig kippenvel te hebben. If the gods favour us..

 • Reageer Willeke Eikelenboom 2 november 2019 at 07:09

  Wat een leuke blog. Ik zou hier graag met onze pleegzoon van 7 (bijna 8 😉) naar toe gaan. Hij houdt erg van muziek, zit op drumles. Het zou zijn eerste kennismaking met klassieke muziek worden. Ben benieuwd hoe hij het zal vinden.

 • Reageer Eva van Noot 2 november 2019 at 07:23

  Dat klinkt als een magische voorstelling 💛 wow!! Heel leuk dat ‘de club’ dit deelt in een blog, want de volgende generatie breed laten kennismaken met muziek (en cultuur) vind ik ook zeker een must!
  Mocht ik kaartjes winnen, dan zou dat een mooie belevenis worden voor mijn 8-jarige zoon en mij!

 • Reageer Kirsten 2 november 2019 at 10:06

  Wat een verademing! … op een andere wijze in aanraking komen met een toontje lager ; ) Samen met de liefste, dochter Elise!

 • Reageer Eefje Veenker 2 november 2019 at 13:06

  Ooh wat zou ik graag met mijndochtertje hiernaartoe gaan! Met de trein naar Amsterdam en dan een magische voorstelling beleven.. 1x per jaar in december zoeken we zoiets moois uit en daar heeft ze het het hele jaar door nog over!
  Met deze voorstelling zou dat perfect zijn😍

 • Reageer Vivian 2 november 2019 at 20:05

  Dat zou geweldig zijn om samen met mijn zoon Just naar toe te gaan. Hij moppert weleens dat voorstellingen SAAI zijn, en ik wil hem graag weer een keer het tegendeel bewijzen. Ben nu al benieuwd naar zijn reactie!

 • Reageer Claudia Flameling 3 november 2019 at 11:45

  Heel leuk! Mijn zoon valt al 9 jaar met een muziekbol met klassieke muziek in slaap en mijn dochter van 9 maanden ook. Verder vooral de rappers en hippe top hits van nu. Ben benieuwd wat hij hier van zal vinden.

 • Reageer Angela schram 3 november 2019 at 14:45

  Oh wat een super gaaf idee ! Ook ik heb geen muzikale achtergrond van huis uit, en wil m’n kids zoooo graag iets meegeven, een drumstel vond ik geen goed plan en daar bleef t voor nu bij omdat ze wel heel sportief zijn beide gaat daar veel tijd in zitten…. en nu lees ik jou ervaring en eigenlijk ook DE oplossing , muzikale voorstelling bezoeken 🙏🏻
  Ik win graag de kaarten , heulll graag!!
  maar wil je ook al meteen bedanken voor t goede plan😉!!!
  Lieve groetjes Angela

 • Reageer Eliza 3 november 2019 at 19:44

  Leuk! Ik zou samen met mijn zoon Faas gaan! Helemaal geen klassieke ervaringen hier voor hem. Ik zelf ben groot Einaudi fan. Dit zou leuk zijn om er mee kennis te maken! En ook gewoon lekker een uitje met zn twee!

 • Reageer Desiree Hendriksen 3 november 2019 at 20:31

  Poging nummer drie. Mijn tablet wil absoluut niet dat Aafke gaat. Al twee keer sluit hij af wanneer ik wil plaatsen. Dus nu maar op de telefoon.
  Want ik zou het namelijk wel superleuk vinden wanneer Aafke (11) naar de voorstelling kan. Ze is in september begonnen aan haar 3e jaar bij de toneelvereniging. Ze vind theater erg leuk.
  Ze noemt het ook wanneer er gevraagd wordt welke sport ze doet. Als er dan gezegd wordt dat toneel geen sport is dan zegt ze: Jawel hoor, toneel is een sport voor je ziel.
  Ik zou graag zien dat ze kennis maakt met deze tak van sport.

 • Reageer Sharon Schaap 3 november 2019 at 21:23

  Mijn zoon en ik zouden hier graag samen naar toe. Behalve dat het weer tijd is voor een uitstapje voor ons 2, houd hij onwijs veel van muziek.
  Het zou een mooi vrolijk gebaar zijn naar een wat minder leuke tijd voor hem.

 • Laat je reactie achter