Lees, Zwanger

Pas op de plaats

We hebben een nieuwe blogger in ons midden. Maud is zwanger van haar eerste kindje. Vanaf vandaag mogen we wekelijks met haar meelezen wat dit allemaal voor haar betekent. Welkom Maud!

Hij ligt eigenlijk best lekker, die bank, bedenk ik me terwijl ik onderzoek wat Netflix allemaal te bieden heeft.

‘Pas op de plaats,’ kreeg ik van iedereen te horen afgelopen weken. Misschien was het ook niet echt nodig dat ik nog persoonlijke records snelwandelen in Strava wilde halen. Maar hé, ik had wel de 6,7 kilometer per uur aangetikt. Met mijn 20 weken zwangere buik. Pas op de plaats? Ik moet nog opruimen, de aanstaande babykamer moet nog leeggeruimd en ook onze slaapkamer vraagt om een Marie Kondo-aanpak.

Vanaf 20 weken zwangerschap krijg je toch juist weer meer energie?

Maar de afgelopen dagen stonden in het teken van harde buiken. Toen ik er vroeger wel eens over hoorde, dacht ik: wat een rare naam, hoe moet dat dan voelen? Maar die harde bal in m’n buik viel niet te missen. Zelfs als ik rustte voelde ik hem. In bed, op de bank, overal dook ie op. ‘Pas op de plaats Maud,’ fluisterde ik dus toch ook maar tegen mezelf.

Ik probeerde het vorige week heus wel. Maar een paar dingen doen kan toch geen kwaad? En de klusjes die ik nu niet zelf kan doen moeten toch ook goed uitbesteed worden? Ik probeerde mijn gezicht in de plooi te houden toen ik de man die de laminaat voor de babykamer kwam leggen, vroeg of hij iets van de prijs af kon halen. Maar ik voelde iets zuurs in mijn lijf omhoog komen. Kom op, even doorzetten, we moeten nu tot een goede prijs komen. Ik probeerde nog wat af te dingen, maar zag ineens zwart voor mijn ogen. En viel, op zoek naar een stoel, net iets te vroeg neer op de grond.

En hier lig ik dan, op de bank. Een hernieuwde kennismaking met het meubelstuk dat veel te vaak leeg bleef. Het voelt alsof ik tijdens mijn zwangerschap alle uren inhaal die ik hier vroeger nooit maakte. Wellicht is dit les één die baby boy mij leert over het aanstaande moederschap: loslaten al dat plannen en doelen stellen.

Ik scroll nog een keer langs het Netlfix-aanbod. Hé, Tydying Up van Marie Kondo is trending.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

1 Reactie

  • Reageer Zwaar afscheid - Club van relaxte moeders 7 juni 2019 at 12:31

    […] meer wanneer het mij uitkomt. De bank, waarop ik inmiddels mijn vaste plekje heb gevonden, ook al duurde dat even, voelt nu net zo fijn en vertrouwd. Ik ken zelfs uitstekend de weg naar de leukste films en series […]

  • Laat je reactie achter