Lees, Peuter

Parttime dag

Ingelise is moeder van drie kinderen van 8, 6 en 3 en blogt sinds kort voor de Club over haar leven als moeder. En de combinatie met haar werk.

‘Mama!’
‘Mama, kom nou!’
‘Mamaaaaaa!!!’
Mijn zoon van drie trekt hard aan mijn arm. Ik moet zijn racebaan komen bewonderen. ‘Prachtig schat,’ roep ik, terwijl ik met een half oog het scherm van mijn laptop in de gaten houd waarop al mijn collega’s in postzegelformaat te zien zijn. Ze voeren een lange discussie over iets met groepen, thema’s en weer een nieuwe tabel die iedere week moet worden ingevuld. Ik probeer me te concentreren op wat er gezegd wordt, maar het lukt me maar half.

Het is vrijdag, mijn vrije dag. Of parttime dag, mama-dag, hoe je het ook wil noemen. In elk geval hoef ik eigenlijk niet te werken. Het is ook de enige ochtend in de week die ik samen met mijn jongste doorbreng. In mijn ideaalplaatje vullen we de ochtend met boekjes lezen, een treinbaan bouwen en een bezoekje aan de speeltuin. Hij is de laatste peuter die ik thuis heb en ik wil zo graag met volle teugen van hem genieten. Me onderdompelen in zijn wereld, die weer zo anders is dan die van zijn zussen.

Een telefoontje, een mailtje, een formulier dat moet worden ingevuld.

De realiteit is dat de ochtend meestal opgaat aan het aan elkaar knopen van alle losse eindjes van de week voor werk en gezin. Een telefoontje, een mailtje, een formulier dat moet worden ingevuld. Daarnaast zijn in mijn internationale werkomgeving parttime moeders maar een curieus fenomeen en dus moet ik regelmatig, net als vanochtend, even inbellen bij een vergadering. Ondertussen glipt de tijd tussen mijn vingers weg en voordat ik het weet, moeten we ons alweer haasten om op tijd op het schoolplein te staan.  

Mijn zoon kan het niet veel schelen, die is tevreden als hij met zijn auto’s om me heen kan spelen. Maar bij mij knaagt er iets. Over zes maanden wordt hij vier en dan zijn de ochtenden samen verleden tijd. Alhoewel ik niet kan ontkennen dat ik af en toe uitkijk naar die paar uurtjes die ik straks helemaal voor mezelf heb, ik weet ook dat deze ochtenden met hem er straks niet meer zijn. En dat maakt me weemoedig. Ik kan de tijd niet stilzetten, en wil dat ook helemaal niet. Maar ik wil deze momenten wel koesteren.

De driejarige wurmt zich op mijn schoot. Ik voel zijn blonde haren in mijn gezicht en duw mijn neus erin. Zijn rode raceauto rijdt over mijn toetsenbord. Ondertussen zijn mijn collega’s verwikkeld in een verhitte discussie. Ik ben al lang blij dat ze niet naar mijn mening vragen, want eerlijk gezegd ben ik de draad een beetje kwijt. Dan neem ik een resoluut besluit. Mijn muis zoekt naar de rode knop waar ‘leave meeting’ op staat en ik druk hem in. Als er iets belangrijks is dan hoor ik dat later wel. ‘Pak je jas en je schoenen,’ zeg ik tegen mijn peuter. We gaan een nieuwe raceauto uitzoeken voor zijn verzameling. Gewoon, omdat het kan.

Meer over werk en moederschap combineren in het boek Mom You Can

In het boek Mom You Can van Elsbeth lees je hoe je werk en kinderen op een fijne en relaxte manier kunt combineren. Elsbeth ontdekte negen succesfactoren die kunnen zorgen voor meer geluk in werk en moederschap. Keuzes maken is de 3e succesfacto, focussen is nummer 7. Het boek kost €20,00 en is online hier te bestellen (zonder verzendkosten!). Wil je de eerste hoofdstukken alvast lezen? Kijk dan hier voor het voorproefje.

Wil je blogs lezen over alle succesfactoren? Die vind je hier.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter