Leer

Kerst Challenge dag 6 zorg voor vers bloed

Of je nou ultiem aan het genieten bent van deze kerstvakantie, of je bent de dagen aan het aftellen tot de ‘normale’ structuur weer terug is, feit is dat we over de helft zijn. Nog een kleine week te gaan. Misschien zit je er juist net lekker in, misschien beginnen jullie inmiddels wel een beetje op elkaar uitgekeken te raken.

De Challenge van vandaag is vooral voor degenen die in de laatste categorie vallen: Zorg voor vers bloed! Oftewel: maak een gezamenlijke date met een ander gezin, of met een vriendin met kinderen: breng nieuwe energie binnen. Of buiten natuurlijk. Want er op uittrekken is bijna altijd een wondermiddel voor hernieuwde energie.

Daten met een andere moeder of ander gezin is dubbele winst: voor jou de kans om op eigen niveau een gesprek te voeren over belangrijke kwesties in de wereld de rechten van de vrouw, de uitverkoop of je goede voornemens. En voor je kinderen is het ook wel fijn om wat verse input te krijgen. Dus: pak nu je telefoon, scroll door je contacten en app die ene vriendin nu voor een dubbeldate. Samen een bos- of strandwandeling maken en na afloop pannenkoeken eten, een uitgebreide lunch klaarmaken en daarna spelletjesmiddag of gewoon lekker bij elkaar hangen en de kinderen met elkaar laten spelen. Teun en ik gaan vandaag met mijn vriendin Tischa en haar zoon Dim naar ‘Mees Kees langs de lijn’ in de bios.

Gaat zo’n dubbeldate niet lukken? Kijk of je een speelafspraakje voor je kinderen kunt maken. Als je het een beetje handig aanpakt spelen ze de ene middag bij jou thuis, en een andere dag daar. Heb je dan meteen een middagje vrij om zelf weer even helemaal bij te tanken.

Veel plezier met de Challenge van vandaag!

In deze Challenge gaven we je om de twee dagen een broer-en-zussen-tip. Dit is al weer de ene laatste. Na deze nog één te gaan dus. De laatste tip volgt donderdagochtend. Je kunt je hieronder ook inschrijven voor de nieuwsbrief, dan krijg je de Challenge gewoon in je mailbox.

Ja, ik wil de nieuwsbrief van de Club van Relaxte Moeders graag ontvangen!

* indicates required
Deze maand verscheen het boek ‘Samen spelen, wat nou delen’, dat ik samen met opvoedkundige Eva omslag_samenspelen_hrBronsveld schreef. Dit boek gaat over de band tussen broers en zussen, over vriendschap, over speelgoed delen en sorry zeggen. Maar ook over zelfvertrouwen, veerkracht, inlevingsvermogen en zelf leren ruzies oplossen. Samen Spelen, wat nou delen kost €17,50 en is te krijgen bij de boekwinkels en ook hier online.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter