Relax

Nog geen plannen voor dit weekend? Hier twee tips!

Heb je nog geen plannen voor dit weekend, maar wel zin om iets leuks te doen? Ik ga twee dingen doen die ik graag met je deel! Ik ga (natuurlijk!) naar het NK Skateboarden Junioren en naar de feestelijke opening van het nieuwe theater van Singer Laren.

NK Skateboarden Junioren in Amsterdam: 9 & 10 september

Dit weekend gaat het los in het nieuwe skatepark NOORD in Amsterdam-Noord. Op zaterdag en zondag is daar het Nederlands Kampioenschap Skateboarden voor Junioren. Op zaterdag is de finale voor kinderen tot en met 10 jaar én de finale voor de meisjes tot en met 16. Daar ben ik zeker aanwezig omdat mijn dochter Keet meedoet om haar titel te verdedigen!

Keet zal zaterdag haar titel Nederlands Kampioen verdedigen

Zondag is de grote finale voor de categorie tot en met 16 jaar. Op allebei de dagen kun je gratis komen kijken naar al dit spektakel in dit toffe nieuwe park. Dus als je kinderen geïnteresseerd zijn in skateboarden of in actie, dan is het hartstikke leuk om even een kijkje te komen nemen.

Amsterdam-Noord: sowieso leuk

Het is sowieso leuk om een keer die kant van Amsterdam een keer op te gaan. Om vanaf de stad met het pontje* naar Noord te gaan is al een feest. En eenmaal daar kun je naast naar het skatepark gaan ook nog een kijkje nemen in hotel de Goudfazant, de hotspot Hangar, of naar FC Hyena (een bioscoop, wijnbar en petit restaurant in een).

* Neem óf de pont naar het IJplein van CS (nog wel een stukje lopen), of de pont vanaf het Azartplein naar Zamenhofstraat.

Kijk voor het wedstrijdschema van het Nederlands Kampioenschap hier.

Dorpsfeest Laren met kinderboekenschrijfster Gitte Spee in Singer: 10 september

Op zondag ben ik samen met Teun te vinden in Laren. In Laren is een dorpsfeest én is de feestelijke opening van het theater van Singer. De Larense kinderboekenauteur en illustrator Gitte Spee schreef speciaal voor Singer Laren een kinderboek. Samen met muziekvereniging St. Jan Laren leest ze voor in de beeldentuin van Singer Laren en neemt ze je mee in de avonturen van de ‘Singer huiskat’. Ik heb hier een hele kleine rol omdat ik Gitte zondag in de beeldentuin mag aankondigen (om 14.15 uur en om 15.15 uur). De beeldentuin en het voorlezen van Gitte is gratis te bezoeken. Het programma van Dorpsfeest Laren vind je hier.

Verder ga ik tussen de bedrijven door zaterdagavond fijn uiteten in Amsterdam met twee vriendinnen bij restaurant Rijsel. En dat is sowieso een aanrader!

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter