Lees

Missen

Ik zou gelukkiger moeten zijn. Toch loop ik vaker met een frons in m’n wenkbrauwen, dan dat ik glimlach. Ik zucht me door de dagen. Zelfs op een zonovergoten dag, waarin ik een boek heb kunnen lezen in de tuin, we een ijsje gingen eten en we spelletjes rummikub spelen met elkaar, overheerst een zwaar gemoed.

Maar dat mag niet van mezelf. We zijn gezond, we hebben geen financiële zorgen, we hebben een fijn huis met genoeg ruimte voor een thuiskantoor en dat er ook nog kinderen kunnen komen spelen. We vieren een verjaardag door met de jarige langs alle familie te rijden en taartjes te brengen. We plakken een vuilniszak op de tafel en storten daar alle patat en mayonaise op, omdat het avondeten iedere dag zo hetzelfde was. ‘We maken er het beste van,’ hoor ik mezelf zeggen. En dat doen we goed. Ik zou met niemand liever deze tijd doorbrengen dan met mijn lief en kinderen. Zelfs als we dag in, dag uit op elkaars lip zitten, vind ik ze de leukste en liefste.

Angstig denk ik terug aan de tijd van m’n burn-out en depressie en ik vraag mezelf voortdurend af of ik weer in het drijfzand ben beland. Ik neem mezelf voor me voor de gek te houden. Om overal enthousiast op te reageren, ‘ja’ op te zeggen, alles een goed idee te vinden. Alles om maar niet opnieuw die afgrond in te vallen. Ik houd dat maar een paar uurtjes vol. Dan ben ik weer chagrijnig om kaplaarzen zand die uitgestort worden op de vloer, een nieuwe koers op m’n werk die ik ondoordacht vind, op de coronakilo’s. ‘Ja’ zeggen tegen chips en chocola gaat me namelijk wel heel goed af.

Ik mis de vrijdagmiddagborrels, de theaters, festivals, musea. Ik mis het knuffelen van zusjes, vasthouden van vrienden en omhelzen van m’n ouders. Maar nog meer mis ik mezelf. Ik zou gelukkiger moeten zijn.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

8 Reacties

 • Reageer Mariska 15 mei 2021 at 18:33

  Een dikke knuffel voor je😘

 • Reageer Anoniem 16 mei 2021 at 08:32

  Heel herkenbaar, sterkte. Ik hoop dat je snel je blije zelf vindt.

 • Reageer Gonda 16 mei 2021 at 09:11

  ♥️Deze komt even binnen hij is herkenbaar ♥️Veel liefde 🥰

  • Reageer Janine 22 mei 2021 at 20:21

   Brok in mijn keel…Het is k#t om je zo te voelen, maar het is op dit moment zo. Juist dan is het heel krachtig (en helend) dat je dit deelt. Virtuele knuffel!

 • Reageer Renske 16 mei 2021 at 13:17

  Harrie Jekkers heeft er een mooi nummer over geschreven: Ik hou van mij. Ik hoop dat het in je toekomst weer van toepassing kan zijn. Je bent mooi genoeg.

 • Reageer Anneke 18 mei 2021 at 21:53

  Ik zou toch wel even gaan knuffelen met zusjes. Op doktersasvies, bij deze. Sterkte!

 • Reageer Annemieke 2 juni 2021 at 08:10

  Aw… virtual hug! Heel herkenbaar bij vlagen dat gevoel “ik zou gelukkiger moeten zijn”. Hopelijk komt je gevoel binnenkort weer in lijn met deze feitelijke constatering van geluk.

 • Laat je reactie achter