Kook

Kind op kamers weekmenu

Het is zo ver. Onze oudste is sinds deze maand het huis uit! Nou ja…. het huis uit. Ze heeft haar eigen voordeur en haar eigen optrekje, maar ze is niet ver. Onze dochter Keet is namelijk verhuisd naar het zolderappartement dat wij al twintig jaar aan anderen verhuren. Een ander voordeur, maar nog onder hetzelfde dak dus. Ik heb het vermoeden dat ze nog regelmatig thuis zal eten, maar ik heb haar voor deze week een speciaal weekmenu beloofd met recepten die lekker zijn voor haar, en haar twee (vegetarische) huisgenoten.

Maandag: Pasta met spinazie en boursin

Toen ik op Instagram vroeg ‘wat eten jullie uitwonende kinderen?’, was het antwoord dat absoluut het meeste werd gegeven: pasta met spinazie en boursin. Conclusie: er lijkt in al die jaren niet veel veranderd, want volgens mij at ik dat als student ook al. Dit recept met spinazie vond ik op de site Lekker en Simpel. Maar dit recept op insta spreekt Keet misschien meer aan (alleen nog spinazie extra toevoegen):

Teun’s Tuesday: rodekool schotel

Zoals ik vorige week al vertelde is dinsdag bij ons sinds kort Teun’s kooktdag. Hij wil komende week leren om een van onze gezinsfavorieten te koken. Lijkt me ook een goed en makkelijk gerecht voor Keet om te leren. Teun wil graag leren om zelf aardappelpuree te maken, maar al student zou ik denk ik eerder naar de kant-en-klare aardappelpuree uit het versschap grijpen. Je vindt ons recept hier Keet 😉

Woensdag: vega poké bowl

Onder de uitwonende kinderen zijn poké bowls ook populair. En die kun je natuurlijk prima zonder vlees of vis eten. Deze vegetarische variant vind ik er bijvoorbeeld behoorlijk lekker uitzien. Alhoewel ik het vermoeden heb dat Keet er toch liever zalm en surimi bij doet.

Donderdag: wrap met krokante kip

En ja natuurlijk zijn wraps geliefd. Bij studenten, bij moeders, bij kinderen. Wie houdt er nou niet van wraps? Keet maakte vorige week voor het eerst zelf wraps met krokante kip. Met daarin onder andere kipkrokant schnizels (kan je natuurlijk ook zelf maken als je zin hebt), avocado, ijsbergsla, en cheddar. En mijn tip: afmaken met Algerienne saus. En van die krokante kip heb je gelukkig ook vega varianten!

Je kunt ook bijvoorbeeld ze maken zoals deze van Brenda kookt.

Vrijdagavond pizza-avond

Pizza kan je natuurlijk heel goed vega maken, maar weet je nog hoe lekker je deze vond Keet? De pizza carpaccio met burrata en p esto van Jadis van The Lemon Kitchen. Het recept vind je hier op de site van The Lemon Kitchen.

Zaterdag: Frittata met courgette

Ik gooi er even iets nieuws in wat denk ik wel leuk is om aan het studenten-assortiment toe te voegen: een fritatta. De oven doet het meeste werk, handig. Veel eieren, en dat is wel goed voor mijn sportende kind. Dit recept is van de leuke Sanne van Lierop. Stokbrood of Turks brood er bij. En misschien daar nog alioli bij en je hebt een topmaaltijd.

Zondag: curry

Wat ook zeker in je kookrepertoire moet zitten is curry! Dat kun je heel goed maken met een verspakket (wordt ook veel genoemd!). Of als je wat meer uitdaging wilt, maak je iets zelf vers. Bijvoorbeeld zoals deze tofu curry van Veggilaine. Die in deze leuke reel uitlegt dat ze ooit als student begon met kookfilmpjes opnemen. Ze had drie borden en één snijplank en daar deed ze alles mee. Nu heeft ze 197 duizend volgers op Instagram, is haar kookboek onlangs uitgekomen en inspireert ze dus heel veel mensen met haar kookkunsten.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter