Leer

Kerst Challenge dag 7 Denk aan Hans en Grietje

Dit is al weer de laatste Challenge van de zeven! Met het einde van de vakantie in zicht, eindigen we met het opzoeken van wat spanning en sensatie. Want: niks verbroedert zo goed als samen iets spannends ondernemen. Hans en Grietje hadden tenslotte ook geen ruzie (althans… niet dat wij weten).

Probeer daarom iets te bedenken waar je kinderen eigenlijk nog net een beetje jong voor zijn en wat je normaal gesproken niet goed vindt, maar wat ze nu wel mogen. Laat hele kleintjes bijvoorbeeld een keer alleen boven spelen (ja, je mag gewoon via de babyfoon meeluisteren), of iets grotere aan het einde van de straat een brief posten. Als ze nog iets ouder zijn, kun je ze misschien met zijn tweeën zelf wat boodschappen laten halen, of samen een cadeautje laten uitzoeken voor oma (of beter nog: voor jou) in de stad. Nou goed… laat je fantasie gaan. Je kunt zelf waarschijnlijk beter iets verzinnen wat bij jouw kinderen past. Bij mijn kinderen werkte het behoorlijk verbroederend dat grote zus haar kleine broertje meenam voorop haar skateboard (bewijsmateriaal vind je hier).

Maak er een zo bijzonder mogelijk moment van door te benadrukken dat jij het eigenlijk best spannend vindt en dat je het nooit zou durven als een van hen het alleen zou doen, maar dat je het wel ziet zitten omdat ze sámen gaan.

Kinderen hebben vaak een enorme behoefte aan autonomie (volwassenen trouwens ook, maar die krijgen dat gemiddeld genomen ook iets meer dan kinderen) en daar kom je nu aan tegemoet. Ze zijn nu volledig op elkaar aangewezen en vaak zie je dan dat ze superlief en zorgzaam worden voor elkaar!

Wij zijn heel benieuwd wat jouw kinderen samen gaan doen!

In deze Challenge gaven we je om de twee dagen een broer-en-zussen-tip. Dit waren alle zeven tips:

broer-en-zussen-kerst-challenge

Wil je ze nog eens nalezen? Kijk dan hier.

omslag_samenspelen_hr

Samen spelen, wat nou delen

Deze maand verscheen het boek ‘Samen spelen, wat nou delen’, dat ik samen met opvoedkundige Eva Bronsveld schreef. Dit boek gaat over de band tussen broers en zussen, over vriendschap, over speelgoed delen en sorry zeggen. Maar ook over zelfvertrouwen, veerkracht, inlevingsvermogen en zelf leren ruzies oplossen. Samen Spelen, wat nou delen kost €17,50 en is te krijgen bij de boekwinkels en ook hier online.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter