Leer

Kerst Challenge dag 2 Start een nieuwe traditie

Dit is dag 2 van de broer-en-zus-Kerst-Challenge! Naar aanleiding van ons nieuwe boek ‘Samen spelen, wat nou delen’ maakten Eva en ik een Challenge speciaal voor deze kerstvakantie. We willen je uitdagen deze Challenge met ons te doen. We geven je om de twee dagen een broer-en-zussen-tip. En dit is tip 2: Start een nieuwe gezinstraditie.

Elk jaar samen op de fiets op dezelfde plek een boom uitzoeken, op kerstavond altijd met zijn allen een spel doen, op tweede kerstdag een gezinsselfie maken met de ezel (ja, dat doen wij). Veel gezinnen hebben (bewust of onbewust) wel zo hun eigen rituelen. Jullie ook?

Een gezinsritueel, iets speciaals, wat echt van jullie is, kan echt bijdragen aan een goede relatie tussen je kinderen. Het is iets wat alleen jullie delen, iets wat jullie bindt. De periode rond Kerst is daar natuurlijk bij uitstek geschikt voor.

De Challenge van vandaag is daarom: verzin (samen) jullie eigen nieuwe ritueel. Iets wat jullie allemaal leuk vinden: allebei de kerstdagen allemaal volledig in pyjama lopen (oeh hoe lekker zou dat zijn), pannenkoekenontbijt op eerste Kerstdag, kerstkoekjes bakken en die uitdelen in de buurt, iedereen bij iemand anders in huis ‘logeren’, een wandeltocht in het donker om overal naar kerstbomen te gluren, een wens opschrijven voor het nieuwe jaar en die ritueel verbranden. Nou ja, wat dan ook. Als jullie er maar lol in hebben.

En het zou leuk zijn als je hem hieronder met ons deelt!

In deze Challenge geven we je om de twee dagen een broer-en-zussen-tip. Zo krijg je gedurende de vakantie zeven tips in totaal. Zin om mee te doen? Houd deze pagina of de Facebook-club in de gaten. Of schrijf je hieronder in voor de nieuwsbrief, zodat je hem zeker niet mist. Dan krijg je de Challenge gewoon in je mailbox.

Ja, ik wil de nieuwsbrief van de Club van Relaxte Moeders graag ontvangen!

* indicates required
 

Deze maand verscheen het boek ‘Samen spelen, wat nou delen’, dat ik samen met opvoedkundige Eva omslag_samenspelen_hrBronsveld schreef. Dit boek gaat over de band tussen broers en zussen, over vriendschap, over speelgoed delen en sorry zeggen. Maar ook over zelfvertrouwen, veerkracht, inlevingsvermogen en zelf leren ruzies oplossen. Samen Spelen, wat nou delen kost €17,50 en is te krijgen bij de boekwinkels en ook hier online.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

5 Reacties

 • Reageer Else 26 december 2016 at 09:29

  Wij hebben al een traditie die ik al bijna 11 jaar vol hou en dat is alleen niet op tweede kerstdag maar nieuwjaarsdag. Dan lopen we de hele dag in ons pyjama of huispak en kijken we films en hangen rond op de bank. Even geen stress of iets. De oudste twee begonnen afgelopen maand al dat ze er naar uitkijken om weer lekker te hangen op de bank. De jongste twee hebben het nog niet door.

 • Reageer Alexandra 26 december 2016 at 15:35

  Sinds vorig jaar een nieuwe traditie met z’n allen naar de bioscoop op 1 van de kerstdagen ?

 • Reageer Denise 26 december 2016 at 21:49

  Ook al jaren een traditie hier, tweede kerstdag met vrienden borrelen. Was het eerst nog met zijn vieren in de stad, sinds de geboorten van onze kinderen gewoon relaxt bij een van ons thuis. Pantoffels aan, en relaxt met elkaar de middag doorbrengen.

 • Reageer Kerstritueel – Beeing around 26 december 2016 at 22:44

  […] een beetje uitdaging houd. Ondanks dat dit er geen was op sportief vlak, sprak ze me toch wel aan. De club van relaxte moeders en de upvoedclub daagden haar lezers uit om een mooi/leuk/grappig kerstritueel te verzinnen. Om met […]

 • Reageer Coja 28 december 2016 at 07:01

  Een nieuw ritueel zijn we nog aan het bedenken, we zitten nu in de fase van eens worden welke we doen omdat we te veel leuks bedachten 🙂
  Door dit stuk realiseerde ik me ook dat we er al jaren een hebben: op tweede kerstdag samen lunchen met bonusdochter en haar twee gezinnen ene kerst hier volgend jaar weer bij haar moeder thuis, gezellig en kan me nog steeds haar vrolijke gezicht herinneren toen we dit voor het eerst deden ze hield niet op met lachen <3

 • Laat je reactie achter