Leer

Kinderen meeverzekeren op uitvaartverzekering: dit moet je weten

Als moeder weet je waarschijnlijk als geen ander hoe fijn het is om wat zekerheid te hebben in het dagelijks leven. Misschien ren je van hot naar her met je kids en zijn de dagen gevuld met school, werk, sociale afspraken en wat al niet meer. In dat geval is het wel zo prettig om een aantal zaken gewoon geregeld te hebben zodat je daar niet meer naar om hoeft te kijken, zoals sommige verzekeringen.

Neem bijvoorbeeld de uitvaartverzekering; een van de enige verzekeringen waarvan je zeker weet dat hij uitbetaalt. Wanneer je kind nog onder de 18 jaar is, kun je hem of haar vaak gratis mee laten verzekeren als je zelf een uitvaartverzekering afsluit. In dit artikel lees je daar meer over, zodat je goed voorbereid bent voor het geval dat.

Uitvaartverzekering voor je kind: hoe zit dat precies?

Natuurlijk moet je er niet aan denken dat je binnen afzienbare tijd gebruik moet maken van de uitvaartverzekering van je kind(eren). Maar: het is wel verstandig om goed voorbereid te zijn en je kindjes mee te laten verzekeren op je eigen dekking. Wanneer je kinderen nog onder de 18 jaar zijn dan kun je ze vaak gratis mee laten verzekeren. Dit gebeurt niet automatisch, maar moet je vaak even zelf aanpassen in de online omgeving van de verzekeraar. Als jouw verzekeraar dit aanbiedt, is je kind voor hetzelfde bedrag verzekerd zonder dat je daar meer premie voor hoeft te betalen.

Een van de grootste redenen om nu al een uitvaartverzekering voor je kind af te sluiten, is om op die manier zorgen voor later weg te nemen. Een uitvaart kost namelijk gemiddeld tussen de € 6.000 en € 10.000 in Nederland; afhankelijk van de wensen die daarbij komen kijken. Er moet immers van alles worden geregeld. Sluit je op tijd een uitvaartverzekering af, dan ben je gedekt tegen dit soort kosten. Dat betekent dat je je uitvaart of die van een ander gezinslid kunt betalen met behulp van de uitvaartverzekering. Ideaal, want met deze zekerheid komt niemand in het gezin voor onverwachte financiële verrassingen te staan.

Uitvaartverzekering voor kinderen vanaf 18 jaar

De gratis dekking vervalt wanneer je kind 18 jaar wordt. Hier krijg je voordat het gebeurt gewoon een melding van, zodat er op tijd actie kan worden ondernomen. Als je kind 18 jaar of ouder is, moet er een eigen uitvaartverzekering op eigen naam worden afgesloten. Omdat het kind al die tijd op de gezinsdekking verzekerd is geweest, moet de verzekeringnemer van die polis actie ondernemen. Over het algemeen kun je zelf deze wijzigingen doorgeven, maar je kind van 18 jaar of ouder mag dit ook zelf doen. Welke keuze het wordt, is afhankelijk van jullie eigen wensen. In het laatste geval kan het kind bijvoorbeeld zelf wijzigingen doorvoeren als dat moet; iets wat sommigen handig vinden.

Als moeder kun je er ook voor kiezen om de uitvaartverzekering van je kind of kinderen te blijven betalen. Ook dit kun je zelf wijzigen en doorvoeren. Mocht je alsnog na een tijdje de verzekering over willen dragen aan je kind(eren), dan kan dat (ongeacht de leeftijd). Je kunt tussen de 18 jaar en 75 jaar een uitvaartverzekering afsluiten, waarbij de hoogte van de maandelijkse premie afhangt van hoe oud je bent. Het is namelijk zo dat des te jonger je bent als je de verzekering afsluit, des te lager de maandelijkse premie is. Goed om te weten: ook stiefkinderen kunnen tot hun 18e verjaardag gratis worden meeverzekerd op de polis. De gegevens van het desbetreffende kind kun je doorgeven via de online omgeving van je verzekeraar.

Kindje op komst: is het kindje automatisch meeverzekerd?

Wat tot slot nog goed is om te weten, is dat een ongeboren kindje automatisch is meeverzekerd op de polis van de moeder of vader (van de beste verzekerde binnen het gezin). Dit gebeurt al vanaf de 20e week vanaf de zwangerschap tot meestal één maand na de geboorte. Tot die 20 weken kun je meestal gebruikmaken van een pakket van diensten onder bepaalde voorwaarden. Zo mag er geen achterstand van betaling zijn en moet een polis al minstens een paar maanden zijn afgesloten.

Wordt het kindje na een zwangerschap geboren, dan hoef je alleen nog maar de gegevens door te geven aan je verzekeraar. Vanaf dat moment is je kind tot 18 jaar vaak gratis meeverzekerd op je uitvaartverzekering. Als hij of zij 18 jaar wordt, doorloop je de bovenstaande stappen in dit artikel. Let trouwens altijd wel even op de kleine lettertjes op je polis over het meeverzekeren van een ongeboren kindje. Wanneer je hier meer over wil weten, is het aan te raden om contact op te nemen met je verzekeraar.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter