Relax

Super uitje voor de zomervakantie


Ingelise is moeder van drie kinderen (van 9, 7 en 3). Met de oudste twee ging ze in de eerste week van de zomervakantie naar het Bostheater in Amsterdam
.

“Kijk mama, een hele lange regenworm! En pissebedden!” Het lijkt bijna of we een boswandeling aan het maken zijn, maar we zijn onderweg naar het Bostheater in het Amsterdamse bos. Samen met Eloise (9) en Hanna (7) bezoek ik vandaag de voorstelling De drie biggetjes en het wolfspak van theatergroep de Toneelmakerij. Het theater ligt midden in het prachtige en groene bos, onder de rook van Amsterdam maar de stad lijkt hier heel ver weg.

Ik ken het Bostheater nog uit mijn studententijd. En dan herinner ik me vooral de prachtige en soms wat ingewikkelde Shakespeare-stukken, die regelmatig werden onderbroken door het lawaai van laag overvliegende vliegtuigen. We dronken van huis meegenomen witte wijn terwijl we lek geprikt werden door de muggen, en na afloop van de avond waggelden we giechelend over een donker bospad op zoek naar onze fiets.

De vliegtuigen zijn er nog steeds. En de muggen trouwens ook op deze wat mistige maar gelukkig wel droge ochtend (tip: smeer je in met muggenspul!). Maar in de sprookjesachtige omgeving waar je binnenkomt valt dat eigenlijk meteen weg. Na de kaartcontrole komen we eerst langs een knus terrasje waar we aan de bar nog wat te drinken halen. Je mag ook zelf eten en drinken meenemen naar het theater en er een picknick van maken.

De “kleine zaal” waar het toneelstuk wordt gespeeld, ligt op een open plek in het bos. De decorstukken staan gewoon op de modderige bosgrond en de donkere bomen zorgen voor een magische sfeer. Ik verwacht ieder moment dat roodkapje komt aanlopen met een mandje vol lekkers. Bij binnenkomst krijgen we zitkussentjes uitgedeeld en kunnen we een plekje uitzoeken op de stenen tribune. Om alles coronaproof te houden zitten de ouders op anderhalve meter achterin. De kinderen mogen vooraan zitten zodat ze alles goed kunnen zien.

De voorstelling is een supergrappige, moderne versie van het sprookje de drie biggetjes.

De voorstelling is een supergrappige, moderne versie van het sprookje de drie biggetjes. De drie acteurs combineren moeiteloos spel, dans en zang en betrekken op een leuke manier de kinderen in de voorstelling. Door de dubbele laag in het verhaal en de vele woordgrapjes valt er ook voor volwassenen genoeg te lachen. De dames amuseren zich prima en ik hoor ze af en toe hardop schateren. “Wel een heel klein beetje eng, maar vooral heel erg leuk,” concludeert Hanna na afloop.

Kortom, een ideaal uitje voor de zomervakantie. Ook bij wat minder warm weer zit je hier heerlijk. Een ander voordeel aan een theater buiten vind ik dat het minder uitmaakt of de kinderen netjes op hun plek blijven, er is ruimte zat. Ideaal als je kinderen hebt die niet zo goed stil kunnen zitten, zoals die van mij. En als je na de voorstelling nog tijd over hebt dan ligt er vlak naast het theater ook nog een speeleiland waar ze nog even kunnen klimmen en rennen terwijl jij relaxed in het gras ligt. Meer zomer dan dat wordt het niet, toch?

De drie biggetjes en het wolfdspak: de hele zomer in het Bostheater

De drie biggetjes en het wolfspak is een familievoorstelling waarin de drie biggen Knor, Knar en Krul koste wat het kost uit de klauwen van de boze wolf te blijven. De broers en zus hebben al snel een eigen gepeperde mening over wat er moet gebeuren en hoe. Zo wil de een solo gaan en de ander La Famiglia bij elkaar houden. De knorrige sneren, krulstaartige debatten en ruzies vol nooit eerder gehoorde woorden vliegen over en weer. En dat alles onder de voortdurende dreiging van wolvengehuil in het Amsterdamse Bos.

Een vrolijke familievoorstelling vol prangende levensvragen met veel dans, muziek, taalgrappen en verkleedpartijen.  Meer weten over data en kaartjes? Kijk hier.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter