Kleuter, Lees

In goede banen

Dit blog schreef ik voor mijn boek Relax Mama in de Keuken. Op een dag dat ik dacht het allemaal goed voor elkaar te hebben.

Zelfvoldaan steek ik de straat over naar de bushalte. Dat heb ik toch maar mooi allemaal in goede banen geleid vandaag. Lekker gewerkt tot half drie. Op tijd op het schoolplein om twee jongetjes naar zwemles te brengen. Interessante gesprekken gevoerd met de kleuters op de achterbank over ‘dat onze auto al heel oud is omdat hij zo groot is. En dat kleine auto’s nog heel jong zijn.’ In het zwembad vervolgens bijna fluitend twee jongetjes uit de kleren en in hun zwembroek gekregen terwijl ze al rennend verstoppertje speelden in de kleedhokjes én zich in de lockers probeerden te vouwen. Daarna in een oase van rust in mijn eentje boodschappen gedaan, een praatje met een oude meneer gemaakt in de rij voor de kassa, een pakketje opgehaald bij het postkantoor, een broccolitaart voorbereid terwijl ik op uitzendinggemist.nl een aflevering van Pauw terugkeek waar een vriendin in zat, én iets leuks aangetrokken voor de bijeenkomst van vanavond waar ik een column zal voorlezen.

Nog steeds behoorlijk in mijn nopjes met mijzelf stap ik de bus in en stuur ondertussen onze oppas Mariska een berichtje:
‘De taart staat in de koelkast! Teun is om 18.15 uur klaar met zwemles, dus wordt iets na half zeven thuisgebracht. Ben jij half zeven bij ons? Kun je de broccolitaart alvast in de oven zetten.’
‘Komt goed!’ appt ze terug.
Ik: ‘O ja de room-kaas-ei-mix moet er nog wel overheen. Die staat in de beker naast de taart.’
Ik krijg een duim terug van Mariska, dat komt goed.

Tevreden zak ik onderuit in de bus en check de tijd op mijn telefoon. Vijf voor zes. Mooi op tijd voor de trein van tien over. Eenmaal op het station moet ik toch wat harder doorlopen om op tijd op perron zeven te zijn. Tijdens mijn ingehouden drafje op een overvol Utrecht CS dringt de geur van pizza’s, friet en kroketten mijn neus binnen en voel ik plotseling een leeg gevoel in mijn buik. Pas op dat moment dringt tot me door dat ik toch iets vergeten ben. Misschien had ik zelf ook wat moeten eten.

RelaxMama_3DRelax Mama in de Keuken

Deze column komt uit Relax Mama in de keuken. Een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met: nog vier columns van mij, met hele handige tips van verschillende deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes! Het boek is nu verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99. 

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter