Lees

Het jaar van … Susan

2020. Het jaar dat we nooit meer gaan vergeten. We zaten niet allemaal in het zelfde schuitje maar wel in dezelfde storm. Wij sluiten het jaar af met elke dag een terugblik op dit jaar van steeds iemand anders uit ons bloggersteam. Vandaag blikt Susan terug op het eerste jaar dat ze met haar gezin in New York woonde.

Wat ben ik dol op ze. De jaaroverzichten, de lijstjes, je meest beluisterde muziek op Spotify, je meest gelikete foto op Facebook, ja zelfs het mooiste voetbaldoelpunt. Ik verslind ze deze dagen. En wat voor jaar was het voor ons dan? ‘Lekker jaar om naar New York te verhuizen.’ Hoe vaak hebben we dat niet gehoord. Al is het eigenlijk niet te doen om dit krankzinnige jaar hier af te sluiten met slechts tien momenten, ik probeer het toch. De top 10 van meest memorabele gebeurtenissen van 2020. In willekeurige volgorde.

10. Dromen in het Engels. Onze puber die tijdens het kamperen β€˜s nachts in zijn slaap praatte, in het Engels. Engels is nu zijn eerste taal zegt hij en we worden regelmatig uitgelachen om ons Nederlands accent πŸ™‚

9. Onze (achteraf) laatste ‘echte’ uitgaansavond begin maart. Het jaarlijkse galafeest van school waarin we nog volop hebben gedanst, gedronken en zelfs nog een onverwachte afterparty hadden bij mensen thuis. 

8. Voeten in het water. Omdat in de eerste maanden van de pandemie de metro’s alleen voor essential workers waren bedoeld hebben we enorm veel gefietst. We hadden heel Brooklyn doorkruist om na ruim anderhalf uur uit te komen op het strand en onze voeten in het koude water te kunnen steken, aaaaah!

7. Ons eerste local IPA biertje op het terras in juni toen alles weer langzaam open ging. Om bars en restaurants te ondersteunen mochten zij de terrassen bouwen voor hun pand. Die terrassen staan er nu nog steeds, nu met heaters en dekentjes. 

6. De gezellige zoom calls met Nederland. Nu meer dan ooit. 

5. De 45 km lange bike protest tocht dwars door Manhattan voor Black Lives Matters. Zweet op mijn rug van het harde trappen. Kippenvel van alle juichende en zingende mensen.

4. De eerste rapportbespreking op school. Onze zoon: ‘I don’t feel like the new kid anymore and this feels like my school now.’ Trots!

3. Het langzaam opkomende gejuich vanaf de kade uit alle hoeken van de stad toen we op de ferry zaten en de verkiezingsuitslag bekend werd. 

2. β€˜s Mores (koekjes met marshmallows en chocola) maken op het kampvuur tijdens onze kampeertrips upstate New York. Omdat we niet mochten reizen, niet in de US of daarbuiten, was onze net aangeschafte tent een uitkomst. En wat is New York state mooi! 

En nummer 1 is niet vast te leggen in een moment. Het waren alle momentjes bij elkaar en het gevoel dat we het goed hebben gedaan samen, veel hebben geleerd, zijn gegroeid en een ook nog veel lol hebben gehad. Ondanks of dankzij dit krankzinnige jaar. Op naar 2021!Β 

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter