Lees

Grote zus to the rescue

Sanne is moeder van Lieve en Pepijn. En ze is er maar druk mee.

*pling!* Een app van mijn jongste zusje. Ze heeft een paar maanden geleden haar eerste zoon gekregen en heel af en toe appt ze me met een praktische vraag. Het maakt niet uit op welk moment ze appt, ik stort me er meteen op. Grote zus to the rescue! Wat wil je weten? Ik vertel je alles!

Laatst hadden we het over de pittige tijd van het tandjes krijgen. Hoe zielig het is als je baby’tje zo moet krijsen van de pijn. Zielig voor het baby’tje en voor je eigen trommelvliezen. We hebben het gehad over kolfapparaten, over wel of geen pyjamaatje aantrekken en ‘je hebt gelijk, je gebruikt hydrofieldoeken echt overal voor!’

Dat kleine lieve zusje heeft af en toe goed advies nodig

Het is grappig hoe die zussendynamiek nooit helemaal verandert. Want ze mag ondertussen een dertigjarige zijn met hypotheek en alles, ze blijft ook mijn kleine zusje. Mijn kleine zusje dat vroeger onder de grand foulard van de bank kroop om daar stiekem alle chocolaatjes op te eten en dat bij mij kwam logeren toen ik net op kamers woonde. En dat kleine lieve zusje heeft af en toe goed advies nodig van haar wijze grote zus.

Ik ben ondertussen alweer elf jaar moeder. Van zowel een dochter als een zoon. Ik kan je alles vertellen over zwanger zijn, bevallen, borstvoeding en kolven. Of over hoeveel je nog blijkt te kunnen met maar drie uur slaap. Wat wil je weten, lief zusje?

Ik kan helemaal niks bedenken

Terwijl ik m’n telefoon pak probeer ik te bedenken waar ze hulp bij nodig zou hebben, maar ik kan helemaal niks bedenken. Ze is zo ongelooflijk relaxt. Nergens lijkt ze zich druk om te maken. Ze neemt hem overal mee naartoe, kolft met alle gemak hele literpakken vol en straalt in alles rust en vertrouwen uit.

In de app staat een foto van m’n neefje met een prachtige wollen muts. Misschien moet ik haar eens om advies vragen.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter