Relax

Glamping

Ik vind vakanties boeken moeilijk. Ik vind het lastig om vooruit te plannen en ik vind al snel alles te duur. En van online zoeken naar de beste camping of een leuk appartementencomplex word ik bloednerveus. Alles behalve relaxt dus.
Dus toen mij dit jaar werd gevraagd of ik een van de nieuwe safaritenten van Eurocamp wilde uitproberen kwam dat voor mij als een geschenk uit de hemel.
Het werd Spanje. En zo zaten we vorige week zo’n veertig kilometer ten zuiden van Barcelona op camping Vilanova Park. Waar wij vorig jaar nog met zijn vieren drie weken op verschillende campings in een goedkoop zelf op te zetten koepeltentje doorbrachten, werden we nu door de Britse medewerker van Eurocamp naar onze ‘Glamp-tent’ gebracht. Zo’n tent waar ik voorheen alleen bewonderend langsliep zeg maar, met het idee ‘te duur’ in mijn hoofd.
Tja… en dat is waar. Goedkoop is het echt niet, zo’n weekje ‘glampen’, maar oeh wat vond ik het fijn. Een tent waar je gewoon doorheen kunt lopen. Met echte bedden en zelfs schone handdoeken en badlakens, een gewone koelkast en een echt vriesvak.

IMG_7515De camping zelf zou trouwens bij een eigen zoektocht op internet nooit door mijn selectie zijn gekomen. Té groot, te veel animatie, te georganiseerd, te dit en te dat. Op papier (op scherm) voldeed deze plek totaal niet aan mijn, in de afgelopen jaren opgebouwde, eisen. Maar ik ontdekte dit jaar dat het helemaal niet zo veel uitmaakt. Dat het vooral veel uitmaakte dat ik zelf relaxter op vakantie ging dan ooit. Wie mij al langer volgt heeft eerder kunnen lezen dat ik niet altijd even goed ben geweest in vakantie vieren. In verschillende blogs schreef ik hoe ik gestrest op prachtige stranden heb gezeten omdat ik de maanden daarvoor mezelf weer eens voorbij was gerend. Maar het lijkt alsof ik toch wat heb geleerd het afgelopen jaar. Deze vakantie lachte ik samen met Henno om de stoelendans die ’s ochtends plaatsvond bij het te drukke zwembad. Ik genoot van de foute liedjes van de minidisco die Teun na één dag al uit volle borst meezong. De camping was dan wel groter dan ik ooit had kunnen dromen, hij was wel rustig en de geluiden van het animatiecircus reikten gelukkig niet tot aan onze tent.
IMG_7537Dit blog zou natuurlijk hilarischer zijn als er allerlei vakantie-ellende op ons pad was gekomen. Maar het enige vervelende die week was dat dochter Keet anderhalve dag ziek werd en ik serieus bang was dat ze zou uitdrogen. Ook toen was die safaritent een redding. Want ziek zijn op een echt bed, in een tent die redelijk koel blijft én een ventilator heeft, is toch een stuk fijner dan ziek zijn in ons broeierige eigen tentje op luchtmatras.
Kortom, het was fijn in de safaritent. Het is vooral fijn als het je zelf lukt om relaxter op vakantie te gaan en last but not least, het is op vakantie ook fijn als je kinderen steeds iets zelfstandiger worden en je gewoon de kans hebt om een goed boek te lezen.

Deze drie boeken las ik deze zomer trouwens met veel plezier:

– Magnus van Arjen Lubach
– Wij van David Nicholls
– Kom hier dat ik u kus – Griet Op de Beeck

Dit jaar ging het dus goed. Hoe ik de afgelopen jaren wat meer aan het ploeteren was tijdens vakanties lees je bijvoorbeeld in deze blogjes:

http://www.elsbethteeling.nl/2013/08/ik-was-een-hele-goede-moeder-voordat-ik.html
http://www.elsbethteeling.nl/2012/08/vakantiespook.html
http://www.elsbethteeling.nl/2009/08/vakantiestress.html

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

4 Reacties

 • Reageer Sac Longchamp Pliage 29 januari 2016 at 09:10

  [url=http://www.skogarbondi.is/wp-content/vbm-6-35-fge-Contact-Cr.html]Sac Longchamp Pliage[/url] emplois Longchamp monstre [url=http://www.skogarbondi.is/wp-content/xda-6-17-x3v-Quadri-Noir-Et.html]Sac Hobo Longchamp Noir[/url] mn emplois monstre

 • Reageer Kathryn 29 januari 2016 at 09:47

  Nice blog! Is your theme custom made or did
  you download it from somewhere? A design like yours with a few
  simple tweeks would really make my blog shine.
  Please let me know where you got your theme.
  Cheers

 • Reageer Brooks 29 januari 2016 at 10:03

  I must thank you for the efforts you’ve put in writing this blog.
  I am hoping to check out the same high-grade blog posts
  from you later on as well. In fact, your creative writing abilities
  has motivated me to get my very own website now 😉

 • Reageer google.org 29 januari 2016 at 12:37

  Because E-commerce, online world business banking, an internet-based income transfer has grown to be typical at present
  so most pay day mortgage loan bank loan providers allow us its websites in which 1 can easily use
  through convenience of the respective dwelling Consequently, whether you are declaring an injury declare or combating for
  your positive aspects you will require the services of a Navy lawyers

 • Laat je reactie achter