Relax

Festivaltip juni: naar Oerol met je kinderen!

Sommige dingen kunnen nou eenmaal niet meer als je kinderen hebt, verzucht ik soms. Binnen vijf minuten de deur uitgaan, spontaan een avondje uit eten, een festival bezoeken. Ik heb me er maar bij neer te leggen. Dahaaag spannend leven. Maar ik heb me vergist. Want een festival bezoeken met kinderen: dat kan gewoon prima! Sterker nog, er schieten steeds meer leuke kindvriendelijke festivals uit de grond!

Het festival Oerol staat al heel lang hoog op mijn lijstje om te bezoeken. En wat blijkt? Oerol is dit jaar extra leuk voor mensen met kinderen.

Tijdens Oerol verandert het eiland Terschelling tien dagen lang in één groot podium voor theater, dans, straattheater, beeldende kunst en muziek. Jaren geleden was ik er eens en ik was onder de indruk van hoe het hele eiland bruiste van de creativiteit en vrolijke mensen.

Dit jaar besteedt Oerol extra aandacht aan gezinnen: er zijn kindervoorstellingen voor alle leeftijden, zoals de voorstelling Tik Tak Slaap van Sanne Zweije / Feikes huis voor kinderen vanaf twee jaar, waarin een ladekast wordt omgetoverd tot een huis met kamertjes en verdiepingen van Pop, die bang is voor het donker. Of de muzikale theatervoorstelling Valavond van Het Houten Huis / De Noorderlingen die je meeneemt naar een toekomst waarin nachtrust er alleen is voor wie het zich kan veroorloven. Deze voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf twaalf jaar, maar het is voor mij als moeder van twee jonge nachtbrakers eigenlijk ook wel een aansprekend thema.Verder is het hele festivalterrein één groot speelparadijs. Overal is wat te beleven aan straattheater, muziek of beeldende kunst en bij de bar hebben ze ook gewoon limonade, kinderstoelen en een magnetron om iets op te warmen voor je kroost.

Zin om te gaan?

Er zijn nu speciale arrangementen, zoals een midweek met een voorstelling voor kinderen van twee tot vijf jaar of een weekendarrangement met een voorstelling voor oudere kinderen die doordeweeks naar school moeten. Bij het arrangement zit een compleet ingerichte familietent, dus ook daar hoef je je geen zorgen over te maken. Hou je niet van kamperen? Dan kun je bij het hostel Stayokay kamers met stapelbedden boeken via het arrangement Bunkbeds for kids.

Oerol is van 15 tot en met 24 juni. Ik ben er het eerste weekend bij!
Alle details over de kindervoorstellingen, expedities, activiteiten en speciale arrangementen vind je hier.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

1 Reactie

  • Reageer Festivaleiland Oerol - Club van relaxte moeders 19 juni 2018 at 10:40

    […] Een festival met kinderen, dat kan gewoon prima. Deze mensen met kinderen doen het ook! […]

  • Laat je reactie achter