Lees

Douchen

Natanja blogt over haar leven als moeder van een zoon van negen en een dochter van twaalf. En over zichzelf natuurlijk 😉

In een hoekje van mijn douchecabine laat een naaktslak zich tergend langzaam het afvoerputje in zakken. Rillend van ongemak sta ik in mijn blootje te stampen op mijn slippers. Binnensmonds scheldend wens ik me even, heel even, een vijfsterrenhotel. Op een boerencamping als deze, omringd door kippen, schapen, ezels, hier en daar een veldmuis en een karavaan aan zwarte vliegen, lijkt enige hygiëne niet onwenselijk.
De campingeigenaren zijn het daar mee oneens. De spinnen die ik ‘s ochtends vind op het toilet hangen er na de schoonmaakbeurt nog steeds. Lafjes spoelt de campingeigenaar de boel eens per dag schoon met de tuinslang. Ik verdenk hem ervan eigenhandig de Franse slag te hebben uitgevonden. 

Toch blijf ik nog wat langer staan.

Toch blijf ik nog wat langer staan. Ik mag niet klagen, want als ik niet sta te douchen zit ik voor een glampingtent met uitzicht op het Rhone-dal en laaf ik me iedere dag aan de warme zon. Twee weken met z’n vieren op 15 vierkante meter is naast knus, bij tijd en wijle een beproeving. Alleen in een hokje onder een warme waterstraal is de meest verfrissende me-time die ik op vakantie ervaar. Ik struikel niet over kledingtassen, koptelefoons, Donald Duck-pockets of mijn man die zonodig een work-out in de voortent moet doen. Ik hoef geen kind voor de vijfde keer te vragen eindelijk eens richting zwembad te vertrekken, omdat dat meer levensvreugde opbrengt dan TikTok of YouTube Shorts. Ik zie geen emmer vol afwas die mij grijnzend aankijkt terwijl de theedoek van de vorige keer nog niet eens is opgedroogd.

Ik was mijn haren en wacht uitgebreid tot de conditioner is ingetrokken. Scheer mijn benen. Bekijk mijn tan-lines alsof ik weer 13 ben en het belangrijk was hoe bruin je werd. Druk nog eens op de doucheknop, de interval van warme stralen is me te kort. En daarna nog eens. Straks volgt het ritueel van langzaam afdrogen en uitgebreid insmeren. En morgen mag ik opnieuw! Voor nu doe ik mijn ogen dicht en geniet van dit moment. Nog geen tien naaktslakken krijgen me hier vandaan. 

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter