Leer

Babyvoeding: vers of een potje?

Als je baby tussen de vier en zes maanden oud is, kan je naast de borst- of flesvoeding beginnen met de eerste oefenhapjes van vast voedsel. Natuurlijk wil je het beste voor je kind, ook op het gebied van voeding. Twijfel je of je je kindje vers voedsel of potjes wilt geven? Het kan allebei! Mijn oudste at als baby alleen maar potjes (en is inmiddels topsporter), mijn tweede spruit moest daar juist niets van hebben en at alleen maar vers. In dit artikel lees je de voor- en nadelen van beide opties. Zo kun je misschien makkelijker kiezen wat het beste bij jullie past.

Potjes: gemengde en afgevlakte zoete smaken

In babyvoeding zitten vaak gemengde en afgevlakte zoete smaken. Dit komt door de manier waarop de hapjes worden gemaakt. Fabrikanten kiezen voor zoete groenten en fruit, zoals wortel, pompoen en appel. En ze voegen ook wel vruchtensapconcentraat toe.

Hierdoor kunnen baby’s soms minder goed wennen aan de verschillende en pure smaken van groente en fruit en hier op latere leeftijd minder van lusten, omdat ze het niet gewend zijn.

Zelf variëren met groente en fruit

Het voedsel in potjes wordt vaak op hoge temperaturen gekookt, waardoor er veel vitamines en mineralen verloren gaan. Als je het eten van je kleintje zelf bereidt, kun je variëren met groente en fruit en zelf de kooktemperatuur bepalen. Zo weet je precies welke voedingsstoffen je kindje binnenkrijgt en hoe het voedsel gekookt is.

Meer gemak met potjes

Potjes geven over het algemeen meer gemak. Ze zijn namelijk al klaar en je hoeft ze alleen nog maar op te warmen. Dat kost natuurlijk minder tijd. En dat is fijn, vooral na een lange en drukke (werk)dag. Als de potjes niet open zijn geweest hoef je ze niet koel te bewaren.

Kant en klare potjes zijn soms goedkoper dan vers voedsel. Je hoeft namelijk geen verschillende groente en fruit en vlees of vis te kopen. En misschien vind je zelfs wel een mooie babyvoeding aanbieding!

Doe waar je je goed bij voelt

Vers voedsel en potjes babyvoeding hebben beiden hun voor- en nadelen. Of je jouw baby of dreumes dus vers voedsel of potjes moet geven, hangt vooral af van je persoonlijke voorkeur. Doe dus waar je je goed bij voelt en wat voor jou het beste werkt.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter