Relax

Alone@Home: perfecte date night met je kind

We staan met drie stuiterende jongens in de foyer van de Stadsschouwburg in Utrecht: Jasper van 7, Teun van 8 en Niels van 9 kunnen niet wachten om de zaal in te gaan. Maar de moeders willen eerst nog wat drinken en de voorstelling begint pas over een half uur. We zijn op de premiere van Alone@Home. Een voorstelling met een dikke vette knipoog naar de bekende film.

Naar een premiere gaan in de laatste schoolweek van het jaar, bleek nogal een ambitieus plan. Mijn hoofd was vol, mijn lontje kort en de energie op. Maar ik hees me in een jurk en we fietsten tussen de buien door naar de Stadsschouwburg aan de andere kant van de stad. We hadden immers iets leuks te doen, en bovendien wachtten Joyce en Marieke met hun zoons op de kaartjes die ze hadden gewonnen via de Club op Facebook.

 ‘Wanneer gaan we weer?’ vraagt Niels onomwonden

Zo’n twee uur later stuiteren de jongens nog steeds en ook ik sta met een dikke grijns op mijn gezicht en weer helemaal opgeladen in de foyer. ‘Wanneer gaan we weer?’ vraagt Niels onomwonden. Het moge duidelijk zijn, deze voorstelling was een hit. Voor zowel moeders als zoons (en ja ook leuk voor dochters!).

De voorstelling draait om de twee totaal verschillende meiden Puk (gespeeld door Merel Pauw) en Jip (Soumaya Ahouaoui). Hun ouders zijn verliefd op elkaar geworden en plotseling zijn ze ‘zusjes’. Puk is een jongensachtig meisje dat van Stars Wars houdt en de film Home Alone al honderd keer heeft gezien en Jip houdt er vooral van haar te pesten. Als hun ouders (gespeeld door Femke Arnouts en Martijn Fischer) weggaan omdat ze op een cruiseschip gaan werken zijn ze tot elkaar veroordeeld. Het is uiteraard geen verrassing wat er volgt als de meiden home alone zijn.

Onbekommerd lachen

Een avondje onbekommerd lachen. Gewoon op het rode pluche plaatsnemen, je laten vermaken door alles wat er op het toneel gebeurt en af en toe kijken naar de gezichtsuitdrukkingen van het kind naast je. Ontdekken dat je kinderen lachen bij de scenes waarbij ‘de slechteriken’ een trap op proberen te komen die is ingesmeerd met zeep en dat de lachsalvo’s van de volwassenen om je heen komen bij de iets subtielere grappen en verwijzingen (bijvoorbeeld naar de André Hazes-vertolking van Martijn Fischer).

Ik kom die avond vol energie thuis. Het was de perfecte date night met mijn zoon.

Ook op date night met je zoon of dochter? Ik mag 30 kaarten voor deze toffe voorstelling!

Alone@Home speelt de komende vier maanden nog door het hele land. Ik mag kaarten weggeven voor de voorstelling in Amsterdam, Venray, Almelo, Heerlen, Roosendaal, Sneek, Spijkenisse, Rijswijk en Winterswijk. Zie voor deze data de lijst hieronder en kijk voor de hele speellijst hier. Wil je kans maken op de kaarten? Geef hieronder in het reactieveld aan naar welk theater je graag wilt gaan en waarom!.

Nog helemaal energiek na de voorstelling met Marieke en Jasper, en Joyce en Niels.

2 t/m 4 januari: DeLaMar Theater, Amsterdam – 4 x 2 kaarten
11 januari: Schouwburg Venray – 2 kaarten
12 januari: Theaterhotel Almelo, Almelo  2 x 2 kaarten
13 januari: Theater Heerlen, Heerlen – 2 x 2 kaarten
19 januari: De Kring, Roosendaal  2 x 2 kaarten
24 januari: Cultuur Kwartier Sneek, Sneek- 2 kaarten
27 januari: Theater de Stoep, Spijkenisse- 2 kaarten
6 februari: Rijswijkse Schouwburg, Rijswijk  2 kaarten
24 februari: Theater De Storm, Winterswijk – 2 kaarten

 

Foto van voorstelling: Raymond van Olphen

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter