Relax

20+ tips voor schoencadeautjes van 4 tot 6 euro! (voor alle leeftijden)

Bij ons mogen ze in het weekend hun schoen zetten. Dat zijn nog twee weekenden voordat het pakjesavond is. De georganiseerden onder ons hebben de schoencadeautjes waarschijnlijk al op orde, maar voor degenen die net zo last minute zijn als ik: hierbij nog wat inspiratie voor schoencadeautje die tussen de 4 en 6 euro kosten. Ik ging voor ideeën langs mijn favoriete cadeauwinkeltje in Utrecht en vroeg om tips via Twitter en via mijn Instagram-account.

De lijst met schoencadeautjes hieronder is voor allerlei leeftijden, ook voor pubers. Want wat blijkt? Ook die zijn in ruil voor een cadeautje nog best bereid een sinterklaasliedje te zingen bij de centrale verwarming.

Tip 1: Recycle Sint!

In het kader van de groen Sint kreeg ik van verschillende mensen de tip: ga langs de kringloop! Dat dus even als tip één.

Tip 2: Koop en deel

Heb je meerdere kinderen? Dan kun je ook een pak van iets kopen, bijvoorbeeld zes glitterstiften en geef ieder kind drie stiften!

Tip 3: Donald Duck pocket of ander tijdschrift

En dan als eerste cadeautip: een Donald Duck Pocket voor €4,50. En van Martine kreeg ik de tip voor het Ducklexie Winterboek. Voor kinderen die meer moeite hebben met lezen. Die is iets duurder: €5,99.

Tip 4: Gummen

Ik wist het niet, maar toen ik gisteren bij Winkel vol winkeltjes was, leerde ik dat gummen in alle vormen en maten een rage zijn. Ik vond daar deze leuke in dierenvormen (voor €4,95). Of popcorn-gummen die je achterop je potlood kunt doen.

Tip 5: Funko pop

De gouden tip voor ons kwam van Tabitha: Funko pops bij Kruidvat. Die hebben ze op dit moment voor €3,99 (zijn normaal gesproken veel duurder). Ik denk dat Teun (die een poppetjes-fetisj heeft) Tabitha heel dankbaar gaat zijn.

Tip 6: Zeepjes, bruisballen of bruisletters of douchegel voor mee naar voetbal

Sinds ik dit jaar een blog schreef over wat je zelf kunt doen tegen de plasticsoep, ben ik fan van zeepjes. Ik vond bij ‘mijn winkeltje’ fijne zeepblokjes voor €3,95. Ook nog onverminderd populair zijn de bruisballen merkte ik aan jullie reacties. Of, Rikste tipte, deze toffe bruisletters (bij Etos voor €3,99). Marijke en Judith open douchegel voor hun kinderen (voor mee naar voetbal) en Marijke doet dat dan met de ‘1+1 gratis’ aanbieding.

Tip 7: Kwartetspel

Kwartetspelletjes heb je voor allerlei leeftijden. Voor de kleinste dit Nijntje-kwartet bijvoorbeeld. Of voor iets oudere kinderen een Weetjes-kwartet.

Tip 8: Moppenboekje

Dit vind die van negen bij ons thuis op dit moment ook helemaal leuk: moppen vertellen. Dit moppenboekje van Kidsweek kost 5 euro en er zijn heel veel delen van. Dus vrees dat Teun voorlopig nog niet uitverteld is.

Tip 9: audiosplitter of selfie stick

In de categorie pubercadeautjes vind ik deze tip van Marije heel fijn: een audiosplitser voor je mobieltje. Deze kost €3,55. In deze categorie tipte Geertje me de selfiestick, die je bij Action al voor €3,89 hebt.

Tip 10: Space Age tekendoosje

Wat ook populair was afgelopen weekend in de winkel waar ik ideeën ging opdoen was dit Space Age doosje met een kleurenpen en mini kleurspel voor €3,99. In dat kleine doosje zit twee meter (!) bedrukt papier met allemaal spellen en kleurplaten. Superhandig om mee te nemen ook! Je kunt het online ook kopen bij Kek Kadootjes, waar nog veel meer originele cadeautjes te vinden zijn.

Tip 11: Nagelstickers

Mijn dochter maak ik er niet blij mee, maar hoe leuk zijn deze nagelstickers? Bij ‘mijn’ winkeltje kosten deze panda- en poezennagels €3,99. Online vond ik deze dolfijnenstickers voor €4,48

Tip 12: Makersdingen

Voor de klussers onder onze kinderen vond ik wat mini-gereedschap, een vergrootglas of een meetlint. Bij De Makerswinkel vind je allerlei mooie gereedschappen en leuke dingen voor technisch geïnteresseerde kinderen. Een kijkje waard!

Tip 13: Pakjekunst

Voor de iets oudere kinderen die open staan voor verrassende dingen, kreeg ik deze tip van Hugo: Pakje Kunst®. Pakje Kunst is een initiatief waarbij lokale kunstenaars op een laagdrempelige manier onder de aandacht gebracht worden in eigen regio. De kunstwerken zijn zo groot als een pakje sigaretten en trek je voor €4,- uit oude mechanische sigarettenautomaten  (de kunstenaars ontvangen hiervan €3). In een doosje kan je iedere kunstvorm tegenkomen. In Utrecht vind je een zo’n automaat bij de Stay OK op Neude. Voor andere automaten, check hun site.

Tip 14: Bouwpakketje vliegtuig, auto of helikopter

In mijn winkeltje zag ik een soortgelijk zweefvliegtuig-bouwpakketje als op deze foto voor  €4,25. Deze vond ik online voor  €2,95.

Tip 15: Pokémon- of Fortnite kaarten of magazine

‘Pokémon-kaarten. iets anders brengt mijn zoon in tranen op dit moment,’ schreef Annemei mij. Van anderen hoorde ik dat Fortnite kaarten ook een ding zijn, die vond ik hier! Judith voegde toe: Pokémon-, Fornite-, of Lego-magazine, gewoon bij de supermarkt!’ Ook een goeie.

Tip 16: Spelletjes van Clown Games

Noémi tipte me de puzzeltjes en spelletjes van Clown Games (en zij had de tip weer van een bevriende leerkracht). Ze hebben van alles. Deze Magic Puzzel kost €3,99

Tip 17: Pleisters van Frozen! Of andere kinderpleisters

Van Marijke kreeg ik deze tip: ‘Kinderpleisters van Hansaplast. Die zijn hier de bom!’ Top-idee bijvoorbeeld voor kinderen die helemaal gek zijn van Frozen. Zo heb je voor minder dan 3 euro toch al iets van Frozen.

Tip 18: Haarscrunchies of -klemmen

Haarschrunchies zoals deze of haarklemmen. Dit soort dingen kun je ook makkelijk in pakjes met meerdere tegelijk kopen. En dan verdelen onder je kinderen!

Tip 19: Noititieboekje

Notiteboekjes heb je in alle maten, soorten en prijzen. Kijk bijvoorbeeld eens op de site Love Life Happy. Daar heb je bijvoorbeeld dit Alpacaboekje voor €3,95.

Tip 20: vriendenbandje

Studio Zo Mooi heeft ook leuke cadeautjes voor kleine prijsjes. Bijvoorbeeld dit leuke vriendenbandje voor €4,95.

En verder….

Zit er nog niets bij voor jouw kinderen? Ik kreeg nog veel meer tips. Kijk maar: een sneeuwbol met dier er in (Action), lipgloss, scheetkussen, (discodip) chocoladeletter, jongleerballen, tandenborstel, Legozakjes (bij Kruidvat of Action), een flinke zak mandarijnen, potjes klei, stress-, knijp-, stuiter-, of slijmballen, puzzelboek, knikkers, Een houtbrandpen bij Action (kun je je snijplank personaliseren), een toverpen (die je alleen kunt lezen in het donker), houten speeltjes bij Flying Tiger, een sleutelhanger, dikke slofhakken bij Action voor 3,79, Frozen 2 leesboeken voor 2 euro bij Kruidvat, pennen (bij Hema heb je hele leuke met een cavia of vogel op het uiteinde), een stoffen squishy van Action, een hockeybal, of een klein pakje Playmobil.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter