Leer

Wil je niet wakker liggen van de zorgkosten van je dier?

Iedereen die een gezin heeft, weet dat er altijd iets kan gebeuren waardoor je voor fikse kosten komt te staan: je kind schopt een bal door de ruit, de prijs van luiers stijgt ongekend of je werk verandert waardoor je je kind vaker naar de opvang moet brengen. Omdat je geen risico’s wilt nemen, is het interessant om te kijken welke verzekeringen je allemaal kunt afsluiten. Op die manier kun je een vangnet maken waarmee je kosten kunt betalen die je niet had zien aankomen en die anders fors op je balans zouden drukken. Een interessante verzekering is huisdierenverzekering. Dit is een polis waarmee je de kosten kunt dekken die je hebt gemaakt bij de dierenarts. Iedereen die weleens met zijn of haar huisdier bij een dierenarts geweest is, weet dat deze kosten heel snel torenhoog kunnen oplopen.

Wat is het nut van een verzekering voor je huisdier?

Stel dat je een hond hebt, dan kun je een hondenverzekering afsluiten Univé. Dit is een zorgverzekering zoals je hem zelf ook hebt, maar dan voor je hond. Met deze polis kun je 80 procent van de zorgkosten die maakt bij de dierenarts, laten vergoeden door je verzekeraar. Dat kan je heel veel geld schelen. Bovendien kom je ook nooit meer voor het dilemma te staan of je je dier naar de dierenarts moet brengen, of dat je het moet laten lijden omdat je geen geld hebt. Dit kan voorkomen dat je dier onnodig lang ziek blijft, of dat een klein kwaaltje uitgroeit tot een vervelende, langdurige ziekte. Met je verzekering kun je nog altijd zelf bepalen door welke dierenarts je je dier wilt laten behandelen, je hoeft dus niet bang te zijn dat je moet overstappen naar een andere dierenarts. De enige voorwaarde die je verzekeraar stelt, is dat je op tijd je verzekering afsluit. Je moet namelijk een maand wachten voordat je je polis kunt gebruiken. Dit om te voorkomen dat mensen pas een verzekering afsluiten op het moment dat hun dier ziek wordt. Dat zou niet eerlijk zijn.

Stem je verzekering volledig af op je huisdier

Zoals voor alle verzekeringen, geldt ook voor de verzekering voor je huisdier dat je er meer profijt van zult hebben wanneer je hem volledig afstemt op je dier. Met de basisverzekering worden alle standaardkosten betaalt, maar daarnaast kun je ook nog aanvullende verzekeringen toevoegen. Waarom zou je dit doen? Omdat je hiermee voorkomt dat je moet bijbetalen wanneer je hond bijvoorbeeld meer beweging nodig heeft onder begeleiding van een professional. Wanneer je het beweegpakket selecteert voor je dier, dan kun je jaarlijks tot 500 euro aan kosten vergoed krijgen wanneer je met je dier naar fysio- of hydrotherapie bent gegaan. Dit kan het herstel van je dier sterk bevorderen wanneer het bijvoorbeeld geopereerd is en dat terwijl je er via je verzekeraar maar een paar euro voor betaalt.

Je hebt een polis, je dier wordt ziek; wat mag je verwachten?

Je kunt via de site van je verzekeraar vandaag nog een huisdierenverzekering afsluiten. Wordt je dier na een maand ziek, dan kun je een consult aanvragen bij je dierenarts. De kosten daarvan en die van het onderzoek en de eventuele behandeling worden voor 80 procent door je verzekeraar vergoed. Je kunt de factuur doorsturen, of de dierenarts regelt het zelf met je verzekering. Heb je meerdere huisdieren? Vergeet dan niet om per dier een aparte polis af te sluiten. Je kunt namelijk niet al je dieren met slechts een polis verzekeren.

Foto: Pixabay

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter