Lees, relatie

Vijf tips voor verhuizen met kinderen

JAAAAAA, de verbouwing en verhuizing zitten erop. Zeven weken klussen, werken en een gezin draaiende houden. Hoe ik dat overleefd heb? Simpel: door deze vijf tips te volgen.

Tip 1: plannen
Plannen is het toverwoord. Op onze muur hing een gigantische rol papier met van boven naar beneden onze namen en van links naar rechts de dagen. Bij mijn naam stond dan dat ik op zaterdag moest behangen en bij Lieve en Pepijn stond bij wie ze ondergebracht werden. Zo kon ik precies zien dat ik veel te weinig tijd had voor wat we moesten doen.
giphy (1)

Tip 2: wees een slechte moeder
Breng je kinderen naar opa’s, oma’s, tantes en vriendinnen en ga zelf klussen. Voel je hier de hele dag schuldig over. Kom tot de ontdekking dat het eigenlijk ook wel lekker is om alleen maar bezig te zijn met behangen in plaats van zeurende kinderen te vermaken. Voel je daar dan opnieuw schuldig over.
giphy

Tip 3: budgetteren kun je leren
Maak in Excel een mooi overzicht van de inkomsten en uitgaven. Daar kun je van tevoren de bedragen van de offertes in zetten, om die na een paar weken te veranderen in veel hogere bedragen. Je kunt in zo’n tabel ook mooi zien dat een bouwmarkt een soort biologische supermarkt is: je koopt twee dingen en rekent honderd euro af. Ook is het hartstikke handig om in één oogopslag te kunnen zien dat je een hele maand moet werken voor dubbel glas.
giphy (2)

Tip 4: Pinterest all the way
Maak voor iedere kamer een pinterestbord. De woonkamer, de keuken, de slaapkamer, de badkamer en natuurlijk de slaapkamers van je kinderen. Kom er dan bij het bestellen van het behang achter dat één rol behang 92 euro kost, je voor dat ene wandje aan twee rollen net niet genoeg hebt en vraag je af of je de kosten van een weekend Londen wilt spenderen aan een muur. Verwijder je pinterestborden en verzoen je met het feit dat jij nooit die hippe instagrammoeder zult zijn.

giphy (5)

Tip 5: vraag hulp
Mooi te combineren met tip 1: het inplannen van wie er komt helpen. Dan zie je dat er op de dag dat er behangen moet worden mensen komen die van behanglijm alleen papier-maché kunnen maken en dat er op de dag van de verhuizing drie mensen komen die onlangs door hun rug zijn gegaan. En dat er die dag drie mensen de lunch maken.
giphy (3)

De gouden tip: let it goooooo
De enige tip die er echt toe doet. Want planningen vallen tegen, het kost meer dan je bedacht had, mensen zeggen af of verven slordiger dan jij zou doen en ja, je ziet je kinderen in zo’n drukke tijd even wat minder dan normaal. Maar de afgelopen maand was misschien wel de bijzonderste uit mijn leven: een nieuw nestje bouwen, zo ontzettend veel lieve mensen die ons geholpen hebben en de trots dat het ons gelukt is om al die ballen in de lucht te houden. Want als een bal valt, dan raap je die gewoon weer op. Of je verstopt er gewoon even eentje in een verhuisdoos. Dat kan ook.

giphy (4)

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter