Lees, relatie

Verlost

Onze single mom Lisa is moeder van een zoon van 8 en een dochter van 5. 

“Wanneer ben je weer van ze verlost?” app ik.
“Morgen!” typt mijn vriendin die zich net als ik bevindt in het team des single moeders. Ze typt er nog een dansende emoticon bij, én die ene blije met sterretjes als ogen. Ze kijkt er naar uit dat haar kinderen naar haar ex gaan, dat is duidelijk. Ik stuur een gifje terug van een ezel die met z’n kont vastzit in het hekwerk. Geen idee waarom ik dat deed.

Enfin. Feest dus. Verlossing. Rust. Stilte. Sushi in bed. En dansen op de keukentafel.

Ontladen en opladen zijn de sleutelwoorden in het overeind blijven van de single moeder. En ja, zoals in elk gezin heb je daarin soms de steun nodig van de andere ouder die dan even het stokje van je overneemt en meteen alle veertien ballen die jij dagelijks hooghoudt.

Ik weet nog dat ik me er in het begin voor schaamde. Ik voelde schaamte omdat ik blij was dat mijn kinderen even weg waren. Ik voelde me ook echt een sukkel als ik op vrijdagavond een diepvriespizza, een fles wijn en een pakje sigaretten afrekende in de supermarkt. De tune van Desperate housewives eronder en ik kon zo in de film.

Maar inmiddels schaam ik me er niet meer voor. Al zou ik nooit aan mijn kinderen laten merken dat ik blij ben dat ze even uit mijn gezichtsveld verdwenen zijn. De tijd heeft me geleerd te ontladen en mezelf weer op te laden, en zo weer een gezelligere en vooral relaxtere moeder voor ze te zijn.

“Hier gaan ze godzijdank ook morgen,” app ik terug.

🥳 💥 🍕 🍸 🍷 👠 💄 👋 🛀

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter