Relax

Tekenen voor een Betere Wereld

Een paar jaar geleden nodigde SOS Kinderdorpen me uit voor een bijeenkomst in Amsterdam. Kinderpsychologe Tischa Neve interviewde daar twee ambassadeurs van SOS Kinderdorpen. Sindsdien ben ik bevriend met Tischa én heb ik een zwak voor deze organisatie die wereldwijd kinderen helpt om te kunnen opgroeien in de warmte van een familie.

Daarom doe ik graag samen met Teun mee aan de tekenactie die kleurpotloden- en knutselmerk Crayola organiseert om geld in te zamelen voor SOS Kinderdorpen. Crayola wil kinderen over de hele wereld inspireren hun creativiteit en fantasie te ontplooien. Een veilig thuis is natuurlijk een absolute randvoorwaarde om tot bloei te kunnen komen. Het lijkt me te gek als wij als Club kunnen helpen om deze actie succesvol te maken.

Doe mee in drie stappen!

Deze actie is geen tekenwedstrijd en toch stiekem ook weer een beetje wel. Het is een sponsoractie, vergelijkbaar met een sponsorloop. Je kind (en niet stiekem jij) maakt een tekening van het ideale thuis voor ieder kind. Een plek waar ieder kind een gevoel van veiligheid en vrijheid krijgt.

Als de tekening af is, dan kun je een foto ervan op de site crayolahelpt.nl uploaden. En daarna begint het sponsorelement. Vanaf 31 oktober kun je de tekening namelijk laten sponsoren. Je kunt zelf op de tekening doneren, maar natuurlijk is het leuk als opa’s, oma’s, ooms, tantes, vrienden, buren en de zus van de achterneef van je kapper ook geld gaan doneren aan de tekening van jouw kind. En zo kan jouw zoon of dochter zelf bijhouden hoeveel geld zijn tekening wel niet heeft opgebracht voor kinderen die het minder goed hebben dan zijzelf.

img_5562

Zullen we het samen flikken?

Ik ga aan de slag met Teun. Doe je mee om er voor te zorgen dat deze actie een succes wordt? Het enige dat je hoeft te doen is een vel papier te pakken en een paar potloden of stiften. En een leuk gesprek met je kind te voeren over het ideale thuis voor alle kinderen in de wereld. Ben benieuwd wat er bij ons uitkomt. Beetje jammer wel dat Teun zijn tekentalent van mij heeft (niet veel dus…), maar het resultaat én het verhaal achter zijn tekening zal ik later zeker met jullie delen.

Dit artikel heb ik geschreven in samenwerking met Crayola. Een merk dat in 1903 begon met waskrijtjes, maar in de tussentijd allerlei kleurartikelen, knutselsets en ander kleurspeelgoed heeft. Meer info over Crayola vind je op: www.Crayola.nl

SOS Kinderdorpen helpt families

De beste plek voor een kind om op te groeien is bij zijn biologische familie. Helaas is dat niet overal even vanzelfsprekend. Sommige families zijn kwetsbaar door armoede, ziekte of overlijden van één of beide ouders, en kunnen ouders hun kinderen niet geven wat ze nodig hebben (een veilig en liefdevol thuis, de juiste (medische) zorg, onderwijs) en daarmee de kans op een toekomst.

SOS Kinderdorpen helpt kwetsbare families en gemeenschappen om zo de vicieuze cirkel van armoede te doorbreken. Ze geven in hun werk prioriteit aan het versterken van families door de ouder(s) te helpen met de zorg en bescherming van hun kinderen. Met alles dat nodig is. Zodat kinderen kunnen opgroeien in veiligheid, met zelfrespect, kansen en liefde – binnen hun eigen familie.

Per familie kijken ze naar hun problemen en wat er nodig is om te helpen op het gebied van:

– Opvoedvaardigheden en zorg
– Economische versterking
– Basisbehoeften en voorzieningen
– De gemeenschap versterken

 

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter