Kook

Relax mama wereldmenu

‘Ik wil het menu wel voor komende week maken,’ schreef mijn vriendin Mariëlle toen ik vroeg of iemand het op zich wilde nemen. ‘Leuk!’ antwoordde ik. ‘Hoeveel monden heb je tegenwoordig eigenlijk te voeden,’ appte ik er achteraan. Want de tijd dat al Mariëlle’s zeven kinderen thuis aten, is inmiddels wel voorbij nu de oudsten het huis uit zijn. Er zijn er nog drie thuis over. Waaronder Linde van 18 en die kookt ook vaak. Zij heeft uiteindelijk dan ook de recepten voor ons erbij gezocht. Dank dus Linde voor het menu van deze week!

Maandag: Indische pindasoep met broodjes bapao

Deze Indische pindasoep is al jaren populair in het gezin. Omdat niet iedereen in het gezin vlees of kip eet, doen ze de kip apart, en maken ze de soep met groentebouillon in plaats van kipbouillon. Ze doen er taugé over en eten er broodjes bapao bij. Die heb je ook in een vegetarische variant.

Dinsdag: Shakshuka met libanees brood

Voor deze shakshuka met libanees brood gebruiken we het verspakket van Albert Heijn. Je vindt het recept hier.

Woensdag: Pasta pesto (versgemaakt)

Woernsdag is Italiaans! Wij maken deze verse pasta pesto met dit recept van Miljuschka. Je kan de pasta en de pesto zelf maken of gewoon een pak of pot kopen natuurlijk!

Donderdag: Chili con carne

Wij maken deze makkelijke chili con carne volgens dit recept van Leuke Recepten. Je kan ook een vegatarische versie maken, door het met vega gehakt te maken!

Vrijdag: Fish and chips

Op vrijdag eten we Brits! Fish and chips! Met dit recept.

Zaterdag: Couscous salade met feta

Super lekker zomers gerecht: deze couscoussalade met feta.

Zondag: Zomerstamppot

We eindigen de laatste vakantieweek weer in Nederland, met deze zomerstamppot met ijsbergsla van Ohmyfoodness (hij kan natuurlijk ook zonder de spekjes!).

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter