Kook

Relax mama Simply Jamie menu

Mijn idool in de keuken, Jamie Oliver, kwam afgelopen maand weer met een nieuw kookboek met de veelbelovende titel: Simply Jamie. Met dit boek belooft hij een boek waarmee je elke dag van de week een heerlijke maaltijd op tafel zet. Van makkelijke en snelle 20-minutenmaaltijden voor werkdagen tot gerechten die te maken zijn met wat er in de voorraadkast staat. Ik pluk er voor dit weekmenu een paar uit die volgens mij aan deze verwachting voldoen!

Maandag: Upside down mihoen rijst bowl

Eten in kommetjes (oftewel ‘bowls’) doen het goed bij ons en volgens Jamie is deze bowl uit het hoofdstuk ‘doordeweeks’ in 18 minuten te maken. Dus… het proberen waard! Je vindt het recept hier.

fotocredits DAVID LOFTUS
Teun’s Tuesday: smashburgers

Bij ons in huis is hij al een tijdje populair: de smashburger! Nu dus ook een recept in Jamie’s nieuwe boek. Ik ga Teun verleiden die komende dinsdag te maken. Je vindt Jamie’s recept hier.

fotocredits DAVID LOFTUS
Woensdag: Pasta met geroosterde paprika uit een pot

Een snelle pasta met paprika uit een pot. Ik vind hem er lekker uitzien en inderdaad ‘simpel’! Je vindt het recept hier.

fotocredits DAVID LOFTUS
Donderdag: ovenschotel ei met knoflook & paddenstoelen

Op donderdag gaan we voor een vegetarische ovenschotel met ei, knoflook en paddestoelen, maar ook met spinazie en cornichons. Dat laatste moest ik googelen, maar dat zijn augurkjes. Je vindt het recept hier.

Vrijdag: geroosterde groenten met camembert- fondue

‘Alles is lekkerder met gesmolten kaas,’ aldus Jamie Oliver. We couldn’t agree more Jamie! Dit lijkt me het perfecte borrelvoer voor de vrimibo! Je vindt het recept hier

fotocredits DAVID LOFTUS
Zaterdag: viskoekjes

Op zaterdag visburgertjes! Die staan ook in dit nieuwe boek, maar ik grijp terug op een ouder recept van Jamie Oliver, uit zijn boek 5 ingrediënten – Snel & simpel koken, omdat ik die al op de site heb staan. Het zijn deze Aziatische viskoekjes die hij in 2017 voor mijn neus klaarmaakte, toen ik de eer had bij zijn boekpresentatie in Londen te zijn.

fotocredits DAVID LOFTUS
Zondag: kip in broodsaus uit de oven

Dit recept is makkelijk om te maken, maar het moet wel zo’n 50 minuten in de oven. En daarom zet ik hem maar op zondag! Soort van Sunday roast wordt het dan.

fotocredits DAVID LOFTUS
  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina. Nu heb ik overigens wel even een zomerstop van de nieuwsbrief!
  • Wil je ook zo’n nieuw Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier kopen. Nu in een blok van 50 stuks, mét afscheurbaar boodschappenlijstje (én op de achterkant vind je trouwens de kanskaarten!).

De recepten in dit weekmenu komen uit het boek Simply Jamie, dat in september 2024 uitkwam. Een boek vol met recepten die doordeweeks snel te maken zijn, en met ‘voorraadkast-recepten’. Het boek is nu overal verkrijgbaar voor €29,99 bijvoorbeeld hier online.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter