Kook

Relax mama-restjes menu

Zoals jullie van mij gewend zijn maak ik geen kerst-weekmenu. Iets met schoenmaker blijf bij je leest. Er zijn veel betere plekken om je Kerst-inspiratie vandaan te halen. Waar ik jullie deze week tussen Kerst en Oud&Nieuw wél mee kan helpen is wat tips om jullie left overs van Kerst nog weg te krijgen! Check hieronder mijn tips voor koken met restjes.

Tip 1: Friet over? Maak een frittata

Daisy Scholten maakte een paar jaar geleden het boek Lekker koken met restjes. Ook op haar site staan een heleboel tips. Zoals deze, frittata maken met friet (of patat) die je over hebt. In dit geval wordt dat dus: friettata. Friet over maandag of dinsdag? Niet weggooien dus!

Tip 2: Restjessoep

Genoeg van alle uitgebreide diners? Doe een soepdag. Gooi alle groenten en kruiden in een pan die je over hebt. En misschien heb je er ook nog kaas bij? Check hier bijvoorbeeld hoe Nienke van Foxilicious dat doet.

Tip 3: Maakt Teun’s gekke taart of een variant daar op

Een hartige taart is natuurlijk fantastisch om restjes in te verwerken. Teun verzon eerder dit jaar zijn ‘gekke taart‘. Misschien kan het je inspiratie bieden. En anders verwijs ik je graag naar de hartige taarten special die ik ooit maakte!

Tip 4: Fried rice

Bij Francesca Berk van Francesca kookt is fried rice, oftewel gebakken rijst, favoriet. Dus heb je nog restjes groente in de koelkast liggen en nog rijst in de voorraadla? Dan is dit recept misschien wel wat.

Tip 5: Mac ‘n’ cheese-schotel met spinazie

Maak een Mac ’n Cheese-schotel, met spinazie of met andere groente die je over hebt. Ik weet in ieder geval één iemand die ik hier blij mee maak. 2023 was voor ons wel een beetje het jaar van de mac ’n cheese :)) Je vindt het recept voor deze schotel hier.

Tip 6: Broodsalade

Klaar met de zware maaltijden? Dit is misschien een fijne lichte variant: de broodsalade. Bijvoorbeeld zoals deze.

Tip 7: Flikker alles in de vriezer en gun jezelf een kanskaart

Klaar met koken en zorgen? Gun jezelf een kanskaart en bestel sushi, Chinees, of haal patat!

  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n nieuw Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier kopen. Nu in een blok van 50 stuks, mét afscheurbaar boodschappenlijstje (én op de achterkant vind je trouwens de kanskaarten!).

Meer succesrecepten van andere moeders? In het boek Relax Mama in de keuken vind je 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels en kost slechts €12,50.

Voor het échte relaxte gevoel in de keuken doe je natuurlijk zo’n tof schort van de club aan. Check de Shop van Relaxte Moeders voor deze leuke combi van schort en boek!

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter