Lees

Een pop die niet in hokjes past

Naar een prinsessenfeestje ging Keet als ridder of cowboy. Als ze op school schoencadeautjes kregen had ze liever het ‘jongenscadeautje’ gehad. Haar klasgenootjes zeiden eens tegen haar dat ze in de verkeerde kleedkamer zat en in winkels werd ze steevast aangesproken met ‘jongeman’. Inmiddels is ze 15, heeft ze langer haar en loopt ze niet zo vaak meer tegen dit soort dingen aan. Alhoewel ze dit weekend in de rij bij de HEMA nog met ‘jongen’ werd aangesproken en hebben we op dit moment een uitdaging om passende kleding voor haar te vinden voor het sportgala waarvoor ze is uitgenodigd. Want nee, jurken draagt ze nog steeds niet.

Ze heeft er geen trauma aan overgehouden, dat ze geen typisch meisje-meisje was (en is), in de traditionele zin van het woord. Maar toch, het was wel lastig als je om je heen alleen maar andere voorbeelden ziet. Ik schreef al eens een blog over het belang van rolmodellen voor haar en hoe ze opbloeide toen ze die eenmaal vond. Maar ook in speelgoed kon ze zich dus vaak niet goed herkennen. Daarom werd ik heel blij toen ik de nieuwe poppen van Creatable World voorbij zag komen. Poppen die los staan van gender of stereotypen. Kijk dan, deze lijkt zelfs een beetje op Keet:

Hoe leuk is deze poppenlijn? Hij bestaat uit zes poppensets in verschillende huidskleuren. Elke set bevat één pop (van 30 cm) met twee verschillende kapsels en zes kledingstukken (ik mis alleen nog een klein skateboard erbij), zodat je hem (of haar!) helemaal kunt stylen zoals je wilt.

Keet is de poppenleeftijd inmiddels wel voorbij. En dat is best jammer. Want cadeautjes voor haar verzinnen vind ik echt heel moeilijk. Anders had ik het wel geweten…

Ik mag 5 poppensets weggeven!

Is dit ook echt iets voor jouw zoon of dochter? Laat het me hieronder weten. Ik mag er namelijk vijf weggeven!

Edit: Ik heb de 5 poppensets inmiddels verloot. De prijswinnaars hebben een berichtje van mij ontvangen.

Dit blog is geschreven in samenwerking met Mattel.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

89 Reacties

 • Reageer Alice Ermes 12 december 2019 at 18:00

  Onze dochter, 6.
  Liever met auto’s dan barbie.
  Wel lang haar, maar nooit een leuke vlecht, staart, speldje.
  Modder is gaaf.

  • Reageer Clara 13 december 2019 at 13:15

   Superleuk! mijn Keet zou daar ook heeeel blij mee zijn!

  • Reageer Saskia Sanders Klaver 13 december 2019 at 14:01

   Wauw super leuk voor mijn kleinkinderen en voor mijn gastkindjes, dan ben ik ook helemaal hip qua speelgoed 🤩

  • Reageer Stanske 13 december 2019 at 14:48

   Voor het zoontje van mijn beste vriendin, hij houdt zo van poppen en mooie jurken en rokjes maar ook auto’s en graafmachines. Het liefst allemaal lekker Door elkaar. .. Zo fijn dat dit precies aansluit op hoe hij speelt. Hoe leuk zou het zijn als ik hun hiermee zou kunnen verrassen

  • Reageer Erika 13 december 2019 at 17:47

   Dit is echt geweldig! Onze jongste is een heel stoer meisje met op haar verlanglijstje standaard Cars, Lego (niet Lego Friends!) en over wie de prinses is in Disney-films heeft ze nooit ruzie met haar grote zus, want zij wil altijd de stoere prins zijn. Als baby en peuter trok ik haar nog wel eens een jurkje of rokje aan, maar tegenwoordig is ze heel duidelijk: mama, ik wil een broek! En voor het kerstdinner was de compromis een legging met een “stoere glitter trui”. Ik zie veel van mezelf terug en ik had een stoere pop als deze geweldig gevonden, dus ik weet zeker dat ze hier heel blij mee zou zijn!

  • Reageer Dayenne Ooms 14 december 2019 at 10:15

   Oh dat zou geweldig zijn voor mijn tomboy !

 • Reageer Desiree Jautze 13 december 2019 at 11:43

  Jaa, voor onze dochter Keet, 4 jaar. Ook een stoere meid, die het liefst met poppen speelt z’n zonder kleren. Want jurkjes en roze is niet stoer. Zit het misschien in de naam 😉?

 • Reageer Kimberley 13 december 2019 at 12:15

  Super leuk deze nieuwe poppen!
  Mijn dochter is echt poppengek en zal deze stoere en leuke poppen helemaal geweldig vinden😍
  Hoe leuk, dat je zelf kan bepalen hoe ze eruit komen te zien!

 • Reageer Ezra 13 december 2019 at 12:23

  Die Aziatische met het zwarte steile haar, voor mijn eigenzinnige zelfbewuste dame van zes, die meer van de knuffels is, poppen maar zo zo vindt, behalve die een beetje op haar lijken. ‘Die zijn wel leuk mama, want die lijken een beetje op mij.’

 • Reageer Marieke 13 december 2019 at 12:23

  Die zijn gaaf! Mijn dochter van 5 is gek op verhaaltjes naspelen met poppen. Ik vind het mooi dat de poppen laten zien dat je in alle soorten en maten goed bent.

 • Reageer Kim 13 december 2019 at 12:24

  Loran is pas 2,5, wat voor mens hij wil zijn begint hij nu een beetje te tonen. Geldt het ook als mama het prettig zou vinden als hij niet persé een ‘blauweauto-jongen’ wordt?

 • Reageer Angelique 13 december 2019 at 12:28

  Superleuk!! Onze 3 kinderen (2 meisjes en een jongen) spelen regelmatig met de poppen, ieder op hun eigen manier. Deze pop zou zeker in hun spel passen ❤️

 • Reageer Lotte 13 december 2019 at 12:30

  Voor onze dochter Skyler, 3 jaar, die een dino-kamer heeft, gek is op Max Verstappen en alles wat met politie of brandweer te maken heeft. Ze wilde toch graag een barbie voor sinterklaas omdat ze zo graag met haar zus speelt en graag rollenspellen speelt, maar was toch teleurgesteld toen ze er een kreeg want, ‘ik hou niet van prinsessen’. Lastig voor haar. Het is sowieso een top idee voor haar verjaardag!

 • Reageer Ilse Hekman 13 december 2019 at 12:35

  Hoe leuk zijn deze poppen. Daar maak je mijn dochter van 3 en zoon van 1 erg blij mee. Allebei spelen ze met van alles. Hier geen verschil in wat ze leuk vinden dochter speelt graag met de auto’s en zoon vind het zorgen voor een pop geweldig, andersom trouwens ook. Duimen maar

 • Reageer Romy van der Stel 13 december 2019 at 12:36

  Superleuk voor onze rauwdouwer dochter! Die het toch stiekem ook heel leuk vindt om steeds opnieuw te stylen

 • Reageer Denise Hoogervorst 13 december 2019 at 12:36

  Wat super grappig dit.. ik lees jouw berichtje op Facebook en moet gelijk aan mijn dochter van 6 denken…. Die wordt elke keer boos, omdat ze in der schoen(ergens anders gezet) of als ze cadeautjes van andere krijgt meisjes dingen krijgt.. mama waarom krijg ik altijd meisjes dingen… Omdat je een meisje bent schat andere mensen weten niet dat jij jongens dingen leuker vind. Gingen we een pyjama voor der uitzoeken. Toch eerst even naar de meiden afdeling… Mama alles is roze waarom is dat? Dat is toch niet leuk? Mag ik die Spiderman pyjama van de jongens afdeling… Ja hoor schat tuurlijk. Ze heeft zelf wel lang haar, maar jurken doet ze ook echt niet aan. Barbie’s speelt ze wel mee, maar dan worden ze wel uitgekleed. Wie weet houdt ze deze poppen wel aangekleed, omdat deze wel stoer zijn. Super leuk!

 • Reageer Kerstin Lotze 13 december 2019 at 12:37

  Dit zou fantastisch zijn voor onze zoon met genderdysforie. Nee hij is geen meisje, maar wel een jongen die meidenkleding draagt. Non-binair wordt het genoemd. Een probleem? Nee welnee! Zijn wie je bent is het grootste geluk. Een pop als deze is een zeer welkome ontwikkeling voor hem! (Vooral omdat mode en styleren helemaal bij hem past.

 • Reageer Patricia Titulaer 13 december 2019 at 12:38

  Wij komen deze maand terug uit Sierra Leone, waar we 2,5 jaar hebben gewoond. Onze dochter van 4 zegt dat ze een jongen is, wil geen rokjes speldjes of iets wat met meisjes te maken heeft aan. Dat is in een land als Sierra Leone voor veel mensen onbegrijpelijk en ook moeilijk te accepteren. Ze wordt steevast met Princess of iets dergelijks aangesproken, wat voor haar een echte belediging is want ze is piraat, cowboy of wat dan ook!

  In haar spel is ze echter wel een echt meisje dat het liefste de hele dag met poppen speelt. En om de overgang naar Nederland wat makkelijker te maken lijkt het me super leuk als we haar deze poppem kunnen geven.

 • Reageer Karin 13 december 2019 at 12:38

  Jaaa heel gaaf! Ik ben dol op zulk speelgoed, waar je alle kanten mee op kunt!

 • Reageer Zana 13 december 2019 at 12:45

  Wow, wat herken ik dit verhaal!!! 😱 Onze dochter van 7 is de Spiderman of voetballer tussen alle prinsessen. Draagt sinds haar 4 jaar enkel broeken of shorten, haar lievelingskleur is al jaren ‘alle kleuren van de regenboog behalve roos en paars’ en ze heeft enkel een staart in haar haar als het zwemles is. Ze speelt nu haar 4de jaar rugby en ging deze zomer op skateboardkamp. Ze vindt dit allemaal niet zo erg en noemt zichzelf ook een ‘soort van meisje’. Als ouders toch niet altijd even gemakkelijk maar we zijn super fier op onze stoere meid. Oh en ik toonde onlangs het filmpje van Keet aan mijn dochter. Ze is een echte inspiratiebron, een rolmodel voor meisjes die niet de typische meisjesweg volgen!!
  Bedankt om al deze dingen te delen. Wij hebben er veel aan.

 • Reageer Mettie 13 december 2019 at 12:48

  Deze staat al op mijn wensenlijstje voor mijn dochter sinds ik van het vestaan weet! Zoooo gaaf en helemaal perfect voor mijn warrior princess die dol op lange jurken en vechten is.

 • Reageer Paula 13 december 2019 at 12:50

  Geweldig! Julia onze dochter van 5 is vaak een meisje, meisje met rokken, jurken en make-up. Maar ook speelt ze met auto’s en vind ze het heerlijk om met haar oudere broers door de modder te crossen. Julia mag zijn en worden wie ze is. Helaas is dit niet voor ieder kind zo. Hoe mooi zou het zijn dat er in iedere poppenhoek van alle basisscholen in Nederland van deze poppen te vinden zouden zijn. Dat de poppen een mooie goede bestemming mogen krijgen. Mocht er een pop voor Julia zijn dan zullen we deze schenken aan haar basisschool zodat het de komende jaren een heleboel kinderen kan helpen in de ontwikkeling en zoektocht naar hun eigen ik.

 • Reageer Astrid Diemel 13 december 2019 at 12:57

  Mijn dochter begint met de poppen te spelen, maar wat me opvalt is dat er alleen maar standaard poppen zijn – en maar heel weinig donkere poppen, of jongens poppen. Het lijkt me geweldig om haar nu al te leren dat iedereen gelijk is, hoe je er ook uit ziet. Mijn nichtje, met vader van de Antillen (dus prachtig chocolade-bruin), zei laatst dat ze net zusjes zijn, ondanks het verschil in huidkleur en haar.
  Wat zullen ze hier leuk samen mee kunnen spelen!

 • Reageer Aafke 13 december 2019 at 12:57

  Ja, heel graag voor onze dochter. Die juist wel een meisje meisje is, waar ik juist graag aan wil laten zien dat er meer is dan roze 🙂. Niet omdat ze niet mag zijn zoals ze is, maar vooral om te laten zien dat iedereen anders is en mag zijn.

 • Reageer Elske Weren 13 december 2019 at 13:01

  Heel graag voor mijn dochter Veerle van 7 jaar. Zij is vanaf 4 jaar heel duidelijk over het feit dat ze jongenskleren aan wil en je blog was erg herkenbaar. Gelukkig kiest ze zelf waarmee ze wil spelen en dat wisselt tussen poppen, Lego Frienda en jongensspeelgoed.
  Zo’n pop zou erg leuk zijn voor haar!

 • Reageer Greet 13 december 2019 at 13:05

  Wauw hoe geweldig is dit!
  Ik heb een zoon die ook niet past in al die hokjes. Hij laat z’n haar groeien en wordt daarmee uitgelachen of als meisje aanzien. Hij speelt voetbal, laat dat nu net een hele mannelijke macho omgeving zijn…
  Hij vraagt zich ook af wie ooit heeft uitgevonden dat nagels lakken voor meisjes is en bij uitbreiding ook rokjes of de kleur roos. Hij is heel gevoelig en laat dat ook zien. Dan krijgt hij steevast de opmerking dat huilen voor meisjes is.
  Wij proberen nu zo genderneutraal mogelijk op te voeden. Dit cadeautje zou daar prima bij passen 😉

 • Reageer Clara 13 december 2019 at 13:18

  Superleuk! Mijn Keet zou daar ook echt blij mee zijn!!

 • Reageer Marie Louise 13 december 2019 at 13:18

  Wow, eindelijk eens anders dan andere poppen! Mijn meiden net zo graag met autootjes dan met poppen. Hier dus ook niet altijd rokjes maar het liefste broeken. Hoe stoer zijn deze poppen waaraan ze zelf hun eigen draai kunnen geven en zeker niet persé roze zijn 😘👌

 • Reageer Kirsten 13 december 2019 at 13:24

  Heel tof! Doe graag mee voor mijn dochters. Alleen mijn jongste houdt echt van de typische “meiden” dingen. Mijn middelste en oudste spelen weer heel anders , en ja soms ook met wat een ander “jongensspeelgoed” noemt.

 • Reageer Miriam Zandvliet 13 december 2019 at 13:26

  Ja graag, voor onze zoon Melle van 4. Hij houdt van Ninjago, maar speelt ook graag met de poppenwagen. Hij integreert graag dino’s in het verhaal als hij met de kerststal speelt, maar vindt de roze beker het mooist. En hij wil later ‘politie’ worden, maar misschien ook ‘een meisje’ ❤️

 • Reageer Sandra 13 december 2019 at 13:28

  oooohhh wat leuk! Bij mijn dochter op school zit een kind met genderdysforie en dat levert verwarring op voor mijn dochter. Met deze pop kan je toch alles perfect uitleggen!

 • Reageer Tamara 13 december 2019 at 13:43

  Ohh wat super leuk. Vooral die Aziatische (😍)voor mijn dametjes waar van 1 echt een meisje meisje is en de ander valt onder de categorie tomboy. Wel allebei dol op poppenBeide gezegend met Aziatisch haar en hoe fijn zou de herkenning voor hun zijn.

 • Reageer Bente 13 december 2019 at 13:43

  Super gaaf! Ik doe graag mee aan de win actie. Mijn dochter en zoon kunnen de pop delen!
  Mijn dochter droeg vroeger altijd spiderman pakken. Tot ze er op school over aangesproken werd door andere kinderen, toen durfde ze niet meer. Echter is zij ontpopt tot meisje meisje. Een broek krijg ik echt niet bij haar aan! (Ze is nu 8).

  Mijn zoon was gek van roze tutu’s met glitters; hij is dit zelf ontgroeid maar speelt graag met de barbies; action mannen en zijn andere superheld(innen) poppen.

 • Reageer Linda 13 december 2019 at 13:46

  Wauw, Superleuk! Deze poppen zijn wat voor mijn dochter Kik (4) 🤘🏻

 • Reageer Marleen 13 december 2019 at 13:53

  Wat een toffe poppen en een verademing ook dat speelgoedfabrikanten hierover nadenken. Dat stereotype vind ik zo vermoeiend:)
  Mijn dochter van 6 speelt met alles; het liefst in de ene hand een nerf en de andere een pop.
  Of ze gebruikt haar föhn als pistool😅.

 • Reageer Renske Colli 13 december 2019 at 14:00

  Wat leuk! Fijn dat ze er ook in verschillende huidskleuren zijn.
  Onze dochter en zoon komen uit Thailand. We lopen er vaak tegenaan dat alle poppen blank en blond zijn. Zou zo fijn zijn als we eens een goede pop met een mooi tintje hadden! Nu lijken alle rolmodellen blank. Gelukkig wel een prachtig rolmodel voor onze dochter gevonden, haar Thaise danslerares is een fantastisch mens en een prachtige dansers. Ik herkende onze dochter heel erg in jouw blog over rolmodellen. Wel op een andere manier, maar toch zo herkenbaar!

 • Reageer Mariet Krijger 13 december 2019 at 14:03

  Dit zou mijn dochter van bijna 6 erg graag winnen. En ik ook, want hier in huis probeer ik van alles wat aan te bieden. Niet zo roze-blauw, zeg maar, er bestaat hier geen alleenvoormeisjesspeelgoed maar alles is kinderspeelgoed. Ze speelt nu graag verhalen uit en poppen zijn daarom nu erg in trek.

 • Reageer Inge 13 december 2019 at 14:13

  Heel leuk voor mijn dochter Yke, die hier vanuit haar grenzeloze fantasie alle kanten mee op zou kunnen.

 • Reageer Hilchien 13 december 2019 at 14:17

  Jente van 9 speelt nog graag met allerlei poppen. Vooral zelf kledingstukken ontwerpen in haar eigen stijl met allerlei verschillende stofjes en materialen is zo helemaal haar ding. Ik denk dat ze met zo’n leuke set echt zielsgelukkig zou zijn.

 • Reageer Natalie 13 december 2019 at 14:18

  Ja super leuk, wil ik graag winnen voor mijn dochter van vijf! Ook geen typisch meisje meisje. Gewoon lekker zichzelf 😁

 • Reageer Sanne 13 december 2019 at 14:20

  Ja! Voor mijn zoon (4) en dochter (1.5)! Onze zoon vindt prinsessenjurken heerlijk, een ons meisje ook. Hier kunnen ze gezellig samen mee spelen. (Nou ja, samen… Allebei aan een kant van speelgoed trekken en dan ‘samen!!’ roepen.)

 • Reageer Chantal koster 13 december 2019 at 14:27

  Mijn zoontje zou die graag willen hebben. Hij heeft voor sinterklaas een babyborn alexander gekregen en is er helemaal gek van. Hij zorgt er zo goed voor.
  Dus zo’n pop zou hij ook te gek vinden

 • Reageer Willeke 13 december 2019 at 14:31

  Jaa! Ik denk dat zowel bij zoon als dochter hier heel blij mee zijn. Ze kunnen er samen mee spelen!

 • Reageer Saskia 13 december 2019 at 14:49

  Superleuk voor onze oudste dochter die voor sinterklaas een black en decker werkbank vroeg en auto’s bouwt,. Maar ook lief met haar zusjes in het keukentje kan spelen.

 • Reageer Dot Maaskamp 13 december 2019 at 14:56

  Lijkt mij superleuk voor onze zoon Kaypo, met lang haar, en hij is gewoon Kaypo. En is dol op nagels lakken en poppen! Denk dat hij dat leuk kan spelen met z’n oudere broers

 • Reageer Caroline Haneveer 13 december 2019 at 15:02

  Mijn dochter en haar nichtje zouden deze pop ook super tof vinden. Ze spelen graag met poppen en zijn zelf ook zowel prinsessen als stoere meiden!

 • Reageer Janine 13 december 2019 at 15:06

  Wat leuk! Zoon en dochter spelen allebei graag met poppen, dus voor allebei zijn de poppen gooed voor uren speelplezier!

 • Reageer Sanne Tempelman Rozema 13 december 2019 at 15:30

  Jaa voor mijn twee meiden die zich niets aantrekken van jongens of meisjes dingen en dit dus te gek zouden vinden.

 • Reageer Willeke 13 december 2019 at 15:47

  Wat een leuke actie! We komen graag in aanmerking voor de poppen. Onze 3 pleegkinderen leeftijd 2, 5 en 7, zullen er zeker van genieten. Jezelf kunnen zijn staat bij ons hoog in het vaandel en deze poppen passen daar bij.
  Lang verhaal kort… Graag!

 • Reageer Cathelijne 13 december 2019 at 15:51

  Wat een gave poppen!
  Ik heb een dochter (5) en 2 zoons (3 en 1). Het zou erg leuk zijn als ze eens eens stoere pop zouden kennen. En dan kunnen ze er allemaal mee spelen!

 • Reageer Sara Dekema 13 december 2019 at 16:00

  Wat leuk dit en wat een feest der herkenning! Hier een 6-jarige meisje met kort haar, kleren van haar broer en worstelend met waar ze nu bij hoort (kleedkamer, fietsenhok, jongens-meisjes spelletjes). Wilde deze week een turnpakje aan naar gym, maar bang om uitgelachen te worden (want normaal ziet ze eruit als jonnen). Een pop waarbij alles kan en mag..prachtig!

 • Reageer Esther 13 december 2019 at 16:01

  Lijkt me erg leuk voor mijn zoontje van 4 en stoere dochter van 1,5!

 • Reageer Evelyn 13 december 2019 at 16:09

  Ja deze lijkt me echt leuk voor de kleine, heerlijk dat er een pop is die alles kan zijn, net als de lieverds zelf

 • Reageer Isabelle 13 december 2019 at 16:26

  Mijn kleine Kees een stoere dame met een stoere naam, van vier jaar, die alles liever blauw dan roze heeft en auto’s verkiest boven poppen, Kees die naast een keuken ook een gereedschapstafel heeft staan zou deze pop heel tof vinden!

 • Reageer Heidi 13 december 2019 at 16:26

  Mijn 6 jarig meisje doet aan BMX en breakdance. ‘Die wil ik hebben!’, riep ze toen ze de poppen zag. Toch denk ik dat vooral IK wilde dat deze poppen er vroeger waren en zocht ik vroeger naar een rolmodel. Op dit moment kan mijn 6-jarige nog helemaal zijn wie ze is. Hopelijk blijft ze zich geaccepteerd voelen.
  Fijn dat dit soort speelgoed gemaakt wordt om daarmee te helpen. Ook juist voor meisjesmeisjes, omdat die dan ook kunnen inzien dat kort haar en een ander uiterlijk dan standaard gewoon bij meisjea kan horen. Als wij volwassenen dan ook niet allemaal vinden dat je er op een bepaalde manier hoort uit te zien, kan iedereen zich geaccepteerd voelen.

 • Reageer Nikki 13 december 2019 at 16:40

  Geweldig! Ik heb een vierjarige dame die gek is van het bos en bomen klimmen. Ze verkleedt zich het liefst als vleermuis en ze speelt met loeppotjes en verrekijkers (beesten zoeken!). Ze vraagt altijd barbies en poppen, en ze heeft samen met grote zus een mooie collectie, maar de roze jurkjes en de flesjes en knipjes laat ze voor wat het is. Ze wil er mee rondsjouwen in een wagen en de pop van de glijbaan laten gaan. Een skateboard erbij zou het inderdaad helemaal afmaken!

 • Reageer Mirjam 13 december 2019 at 16:47

  Ik vind dit eigenlijk wel echt heel leuk voor mijn zoontje (3). Hij speelt supergraag met poppen maar vindt die van zijn zus toch net niet wat hij zoekt. Een eigen pop heeft hij nog niet. Deze zijn dan wel erg leuk ook voor een jongen. Hij speelt op het kdv graag in de ‘pokkenhoek’.

  Hij vindt bepaalde meisjesdingen echt leuk. Zo draagt hij graag lange kralenkettingen. Verder is het wel een echte jongen met een voorliefde voor graafmachines. Maar wil hij ook graag dingen uitproberen die hij van zijn zus ziet: een diadeem, een tule dansrokje. Ik denk dat hij echt blij wordt van een eigen pop. Al vaak over nagedacht maar het is er nog niet van gekomen. Hij speelt nu met die van zijn zus (als die niet thuis is, want delen is weer niet haar hobby 🙊)

 • Reageer Liesbeth 13 december 2019 at 17:18

  Oh wat zou ik graag een set winnen! Mijn oudste dochter Sara van 5 jaar wil het liefst een jongetje zijn. Ook zij is steeds op zoek naar rolmodellen en voelt zich gerustgesteld als ze vrouwen met kort haar ziet, zoals zij zelf ook heeft. Haar zusje Merel van 4 speelt graag met barbies. Sara speelt niet vaak mee. Ik denk ook een beetje omdat er geen pop hij zit waar ze zich mee kan identificeren. Kortom, deze poppenset zou perfect zijn voor ons gezin!

 • Reageer Lara van der Eijk 13 december 2019 at 17:27

  Heel graag voor Benthe van 5 die dolgraag met poppen speelt en net zo’n stoere zus heeft als Keet. Benthe is integenstelling tot onze Mila een echt “meisje meisje” die mede door de invloed van haar zus ook af en toe een broek draagt 😊.

 • Reageer Lianne' 13 december 2019 at 18:05

  Oh heel gaaf. Heb 2 hele leuke neefjes en 1 geweldig nichtje. Hoe gaat zou het zijn dat als ze bij tante komen spelen kunnen spelen met of een jongens of een meisjes pop al gelang wat ze willen. Je ik gun het mijn 3 kleinste liefste draakjes toe. Mijn zoon van 12 is er te oud voor maar zal met alle liefde met hun meespelen.

 • Reageer Judith 13 december 2019 at 18:12

  Mijn zoon vraagt om barbies, maar ik vind ze veel te roze! Deze zijn precies de poppen die passen bij hem, juist om het stereotype te doorbreken. Een meisje is meer dan roze en platinablond!

 • Reageer Lieke 13 december 2019 at 18:22

  En ook ik loot heel graag mee. Voor mijn zoon van 5 die soms struggelt puur omdat de wereld die zo in hokjes verdeeld is. Hoe erg dat is ervaar je pas als je zelf een kind heb die er tussen in zit. Wel eens een shirt gezien met een eenhoorn en glitters zonder taille, ruches of kapmouwtje?
  Hoe ik ook probeer zelf zo (gender)
  neutraal mogelijk te zijn, mijn kind wordt toch nog heel vaak geconfronteerd met dat het óf jongens is óf meisjes en wat kies je dan???
  Deze poppen sluiten denk ik heel
  goed bij hem aan omdat echte (meisjes)poppen hem toch vaak wat ongemakkelijk doen voelen.

 • Reageer Mamajanne 13 december 2019 at 19:20

  Hier een meid en een jongen en ze spelen over en weer met elkaars speelgoed. Ik hou niet van die labeltjes als jongens- meisjes speelgoed. Stoer en zorgzaam, zit er bij allebei wel in; buiten klimmen en vieze handen krijgen en binnen heerlijk samen voor de poppen zorgen en knutselen.
  Ik was ook blij dat de kleuters op school voor sint allemaal hetzelfde (klei). kregen.

 • Reageer Mirjam 13 december 2019 at 19:41

  Jaa wat een ontzettend leuke poppen! Precies leuk voor mijn dochter! 🤗

 • Reageer Sjoeke 13 december 2019 at 19:47

  Die zijn leuk! Onze dochter draagt zelf graag jurken en rokken, maar in haar topmodel boeken tekent ze altijd hele stoere ‘jongens-achtige’ kleding. Laatst hebben we een heel gesprek gehad over het kortknippen van haar haar. Dat vindt ze heel spannend, want wat denken de andere meisjes wel niet van haar. Waar onze oudste zegt ‘ het maakt me niet uit wat anderen van mij denken’ is zij juist heel bang voor reacties van anderen. Deze poppen kunnen haar hierbij te helpen.

 • Reageer Madelief Oosterink 13 december 2019 at 20:02

  Zo’n pop zou echt iets voor mijn dochters zijn. Ze zijn een tweeling van 5. De ene dochter is echt een meisje-meisje. Alles moet roze. Mijn andere dochter is heel erg zoekend, en deze poppen geven denk ik precies weer wat er in het hoofd van mijn dochter omgaat. Soms wil ze opeens een jurk aan, maar vaker wil ze met dino’s spelen en hutten bouwen. De ene dag zegt ze dat ze geen meisje is en de andere dag wel. Ik vertel ze vaak dat het er niet toe doet hoe anderen je noemen, maar dat het gaat over wat jij zelf vindt dat je bent. En meisje of jongen, glitter jurk of makkelijke joggingbroek…Ik blijf altijd van je houden.

 • Reageer Lisa 13 december 2019 at 20:03

  Super! Mijn twee meisjes (1 en 3) hebben nu twee barbies gekregen van een buurmeisje, en hoe leuk ze die ook vinden (twee verschillende huidskleuren gelukkig dat dan weer wel), ik vind ze echt zo’n slecht voorbeeld! Dat onrealistische figuur, gezicht… Dit zou echt tof zijn!

 • Reageer Merlijn 13 december 2019 at 21:04

  Wauw is dat Keet op de foto? Wat lijkt Teun op haar!!! Ik vind dat altijd zo mooi om te zien. Ook bij mijn eigen kids. En die zullen denk ik ook fan zijn van de poppen! Mijn dochter is wel een echt meisje meisje, maar doet ook graag stoere dingen (modder, bomen klimmen). Mijn zoon is een echte knul maar met een soft side. Met poppen spelen vind hij ook er leuk… En dan hebben we nog onze dreumes.. die vind alles nog super leuk 😉

 • Reageer Petra 13 december 2019 at 21:05

  Ja. Ja. Ja. Ik knok altijd hard voor gendergelijkheid en tegen de stereotypen. Voor mij en mijn kinderen, zoon en dochter. Heerlijk dat dit er is.

 • Reageer Anne 13 december 2019 at 21:07

  Jaaa, dat zou mijn meisje fantastisch vinden! Ook zo leuk dat er meerdere huidskleuren zijn – mijn dochter is wel een meisjes-meisje, maar is ook deels van Aziatische herkomst.
  Celebrate diversity!

 • Reageer Elske vD 13 december 2019 at 22:13

  Flashback naar mijn eigen jeugd! Overigens was ik lang niet zo zeker van mezelf tijdens mijn tienerjaren als Keet wel lijkt te zijn en heb ik me lang proberen aan te passen. Respect daarvoor! Pas vanaf mijn 25e ofzo ben ik weer schijt gaan hebben aan alle blikken die je ook nu nog krijgt wanneer je als vrouw ook af en toe op de mannenafdeling shopt.

  Mijn tip voor jullie zou ook zeker zijn om de jongens/mannenafdeling niet over te slaan voor Keets gala! Helemaal nu met kerst is er veel verkrijgbaar, bijv bij de WE. Stoere nette schoenen zijn er inmiddels ook volop voor vrouwen (al zijn sneakers onder een pak natuurlijk ook super hip)

  De poppen zou ik fantastisch vinden voor mijn twee zoontjes, waarvan de oudste ondanks het brede aanbod aan speelgoed en ondanks dat zijn twee mammas daar echt niets mee hebben, toch vooral voor de auto’s gaat :’) tijd voor wat diversiteit!

 • Reageer Addy 13 december 2019 at 23:34

  Roef (3,5) zou het prachtig vinden, zijn lievelingskleur is paars en draagt bij voorkeur zijn paarse Elsa hemd over zijn trui, want bedekken doe je zo’n mooi meisje niet. Hij speelt graag met een hijskraan, maar nog blijer wordt hij van de poppen op de creche. Hij zou het prachtig vinden, de haren te kammen en te kunnen kiezen tussen stoere broeken of prachtige rokken.

 • Reageer Manon 13 december 2019 at 23:39

  Dit zou fantastisch zijn voor alledrie mijn kinderen. Wij krijgen zo vaak te horen: “O, leuk! 3 meiden.” En dan kijken wij onze zoon aan en halen we onze schouders op. Onze zoon is bijna 10, met prachtige, lange haren. Het liefst draagt hij zijn gele joggingbroek of zijn roze eenhoorntrui. Hij winkelt graag bij “de meisjesafdeling”. Waar onze middelste met haar korte bob het liefst in haar spijkerbroek met Super Mario trui van de “jongensafdeling” loopt. De jongste wil alleen maar jurken en rokken aan en zij geniet enorm van kettinkjes, armbandjes, knipjes en haarbanden. Alle drie zo heerlijk zichzelf, zonder hokjes om hen heen!

 • Reageer Mariska 14 december 2019 at 05:12

  Heel gaaf die poppen!
  Mijn dochter zegt weleens, mam ik had beter een jongen kunnen zijn…
  Maar ik weet zeker dat ze deze poppen heel gaaf zou vinden! Een ik denk dat ik dan stiekem mee ga spelen ☺️🤩😉

 • Reageer Frederike 14 december 2019 at 06:28

  Wat geweldig! En dat je de haren kunt verwisselen, denk dat er misschien niet aan gedacht is, maar deze pop zou ook zo mooi zijn voor kankerpatientjes tijdens een chemokuur ivm “de pruiken”.

  Ik zou graag een set willen winnen en deze dan willen doneren aan een oncologische kinderafdeling.

 • Reageer Tamara 14 december 2019 at 06:48

  Heel mooi! Hier zouden mijn dochters wel weg mee weten! Hier is mijn oudste net wat op zoek naar wat ze zelf wil. Eerst was het een echt jurken meisje maar nu wil ze plots alleen maar broeken mee, ofnee op een feestje ga ik dan een mooi kleedje dragen he mama….

 • Reageer Ingrid Heijnen 14 december 2019 at 08:20

  Wat een super poppen! Ook hier een stoere dame, (hoewel ook soms echt wel meisje/meisje)…zij speelt graag met poppen/ barbies en andere ‘meisjesdingen’, terwijl ze op voetbal zit, met auto’s en Lego speelt. Deze poppen zou ik ook goed in mijn praktijk als coach kunnen gebruiken om samen met kinderen over gevoelens te praten en dat je je soms zo kan voelen en de dag erna ook anders. En zelfs wel hoe anderen jou zien ten opzichte van jezelf.

 • Reageer Anita Klootwijk 14 december 2019 at 08:24

  Wat gaaf! Hier zou dat geweldig zijn voor mijn gevoelige zoontje van 8 die gek is op zijn lading pluche knuffels, de meest coole kleuren nagellak op wil, kijkt of zijn kleding wel met elkaar matcht maar ook graag in bomen klimt en hutten bouwt. Niet een echt volgens de “boekjes” jongen dus, want voetballen met een groep jongens vindt hij maar niets. Zit nu al 15 maanden thuis van school wegens HB, vroeg van de week.tievallig aan me:” Mam, wat is transseksueel en genderneutraal? Dus alleen door die vraag zou deze pop al geweldig zijn!

 • Reageer Zooz 14 december 2019 at 08:28

  Oooh wat een leuke poppen! Die kende ik geeneens, slimme zet van Mattel. Wij zouden het heeeel graag voor onze 3 kids willen winnen. Representatie is heel erg belangrijk, weten wij als geen ander, maar wanneer je kids vragen waarom er bijna geen bruine poppen zijn, dan slik je toch wel even. Deze ’transformers’ poppen (aldus mijn zoon 😅) zijn echt heeeeel leuk voor zowel mijn meisje als mijn jongens met als extra bonuspunt dat het zowel kort als lang haar kan hebben, maar ook dat ze verschillende kleuren poppen hebben 😍

 • Reageer Astrid 14 december 2019 at 08:34

  Oh wow… Zo fijn dat dit vaker besproken wordt. Onze zoon (of dochter) is altijd meer meisje geweest dan jongen. Het begon bij speelgoed en interesses en zodra hij kon praten ook de kleding. Inmiddels is hij geen hij meer en dat is soms verwarrend. Zij past niet in een hokje en is erg op zoek naar wie er wil zijn . Deze poppen passen perfect bij haar! ♡

 • Reageer Natasja 14 december 2019 at 09:26

  Wat zou ik het gaaf vinden als ik deze in mijn klas kan inzetten!

 • Reageer Merel 14 december 2019 at 10:30

  Superleuk om te zien dat er meer en meer verscheidenheid is in speelgoed! Nu trekken kinderen zzich meestal nog niet zoveel van de stereotypes aan, alswel de ouders! Maar mijn zoontje houdt van poppen, en dat is prima. Als jongens en meisjes elkaar in hun fantasiewereld slechts zien als persoon, is toch prachtig!

  Hier zouden we heel blij worden van die mooie poppen! 😍🤩

 • Reageer Annemieke 14 december 2019 at 12:05

  Wat schrijf je dat mooi, en wat goed gevonden.
  Nuis het niet dat onze dochter geen jurken aan wil en geen lange haren heeft. Maar dat neemt niet weg dat ik haar graag zonder van deze vooroordelen op wil voeden. Wij willen haar leren dat iedereen mag zijn hoe hij/zij is, ongeacht het uiterlijk. Zo’n pop zal daar op een leuke manier bij helpen. Echt super dat ze er zijn.

 • Reageer Rachelle 14 december 2019 at 14:03

  Zijn zoals je bent en wil zijn, prachtig! En hoe mooi als je ouders je hierin steunen.
  Mijn jongens lopen met poppenwagens en rijden met auto’s, mijn dochter zweert bij haar zeemeerminnen én avengers. Ondanks dat heb ik een jongens ook wel eens een meisje genoemd met zijn lange haren en bloemenbroek (hoe leuk!). Laat die poppen maar komen, weten wij wel raad mee!

 • Reageer Maaike 14 december 2019 at 14:16

  Oh zo goed dat dit er is!!! Onze zoon van 4 is een jongen die zowel met auto als prinsessen spullen speelt. Vriendjes die langskomen vind het soms vreemd en zeggen dat het voor meisjes is. Wij hebben zelf nooit aangegeven dat veel mensen dit bestempelen als meisjes spullen. Hij loopt het liefst in jurken en zo zo’n pop helemaal geweldig vinden! Juist omdat er geen stereotype jongen/meisje bestaat. Hij is zo’n leuke, lieve, stoere jongen.

 • Reageer Eva 15 december 2019 at 07:40

  Wat goed dat ze dit maken. Onze dochter vindt ook vaak typisch jongens speelgoed leuk maar begint nu ook poppen te ontdekken. Er zijn zoveel mensen die haar in een standaard meisje hokje proberen te duwen door opmerkingen te maken zoals dat autootjes toch voor jongens zijn. Maakt me verdrietig om te zien hoe onzeker ze daardoor wordt

 • Reageer Kim de Koning 16 december 2019 at 21:44

  Ik heb een eeneiige tweeling van 6 jaar waarvan de één een meisje-meisje is en de ander aangeeft een jongen te willen zijn. Op haar verzoek zijn afgelopen jaar de haren kort gemaakt en ze wordt regelmatig als jongen gezien. Ze is nog zoekende naar wat ze echt leuk vindt, maar speelt wel graag met haar zusje. Afgelopen 5 december zijn hier ook wat dinosaurussen en robots gekomen. Ik herken het wel. Ik was vroeger zelf net zo, behalve dat er toen geen ruimte voor was. Ik merk dat ik haar graag de ruimte wil geven om zichzelf te vormen naar wie ze wil zijn en hoop dat de rest van de omgeving dat ook doet.

 • Reageer Iris pouw 17 december 2019 at 00:07

  Mijn zoon heeft altijd een voorkeur gehad voor meisjes kleding en speelgoed ..wij hebben dit nooit afgekeurd en hij mag gewoon zichzelf zijn …maar het gaf soms wat problemen idd met bijv sint kadootjes van school uit ..of de jongens en meiden groepjes , waar hij beide buiten valt ..lastige emotie ..blij dat het steeds meer ter sprake komt en meer wordt geaccepteerd !

 • Reageer Dieuwertje vd Jagt 18 december 2019 at 21:22

  Wat een super set!
  De Copper kleurige pop past helemaal in het straatje van mijn dochter, die af en toe de creatiefste kledingcombinaties bij elkaar zoekt.
  Kan ze zich heerlijk mee uitleven.

 • Laat je reactie achter