Relax

Parkeerangst? Je bent niet de enige!

Ik zou hier natuurlijk heel bescheiden over kunnen doen, maar feit is dat ik heel goed kan inparkeren. BAM! So I said it. Deze mededeling wordt mij helaas meestal niet in dank afgenomen door mijn vriendinnen. Want uit een kort, niet-representatief, onderzoek onder vriendinnen concludeer ik dat veel van mijn soortgenoten niet dol zijn op parkeren. Onder een aantal heerst zelfs een ware parkeerangst. Herkenbaar? Om het parkeerleed een beetje te verzachten, hier een blog waaruit blijkt dat je niet de enige bent én (nog beter) mag ik van Parkmobile een jaar lang gratis parkeren verloten (lees onderaan het blog meer).

1. Parkeervermijdend gedrag

Vriendin één, bij wie ik zondag in de sauna dit onderwerp aanroerde, vertelde me dat ze onlangs twintig minuten rondjes had gereden om een makkelijke parkeerplek te vinden. En dat terwijl er precies waar ze moest zijn ruimte was. Maar omdat ze bang was dat dat plekje te klein was, reed ze liever 35 rondjes om een betere plek te vinden. Omrijden in plaats van proberen. Uit reacties van andere vriendinnen blijkt ze daarin niet de enige te zijn.

2. Honderduizend pogingen

En dan heb ik nog de vriendin die niet vermijdt, ‘maar,’ vertelt ze, ‘ik doe er gemiddeld tien minuten over voordat ik ergens netjes in sta.’ Al bij haar eerste achteruit-rij-poging begint ze het warm te krijgen en als de rij auto’s achter haar dan ook nog groeit raakt ze oververhit. ‘Als ik dan na honderdduizend keer steken alsnog belabberd geparkeerd sta durf ik amper de auto nog uit te komen.’

3. Gebrek aan ruimtelijk inzicht

Dit lijkt wel wat op vriendin drie, waarvan ik weet dat ze niet graag met de auto mijn kant opkomt. Met enige zelfkennis zegt ze: ‘ik heb zeer gebrekkig ruimtelijk inzicht, moeite met links en rechts én met achteruit rijden. Ik ben heel blij met stootkussens die veel parkeergarages tegenwoordig hebben.’

4. Irrationele angsten

‘En verder,’ vervolgt ze, ‘zit het allemaal in mijn hoofd, zijn het irrationele angsten.’ Ze somt ze op, die angsten van haar: angst dat het haar niet lukt een plek te vinden en dat ze dan heel ver moet rijden en dan verdwaalt. Angst dat mensen achter haar moeten wachten terwijl zij tracht haar auto in een plek te wurmen. Dat ze onlangs met haar voorwielen boven een greppel hing en eruit getrokken moest worden omdat ze de auto in de vierde versnelling zette in plaats van in zijn achteruit, zal haar zelfvertrouwen waarschijnlijk ook niet ten goede komen.

5. Auto kwijt!?

En dan kwam ik met verschillende vriendinnen nog op nummer 5: je auto niet meer kunnen terugvinden. Die herken ik ook wel. Ik zwerf regelmatig door onze buurt, omdat ik onze auto weer eens niet kan vinden. En hé in die grote parkeergarages, lijken al die verdiepingen ook wel verdomd veel op elkaar, toch? (Die Parkmobile app kan je trouwens helpen je auto terug te vinden, want de app onthoudt waar je hebt geparkeerd).

Overigens worden al deze vijf punten er niet beter op als je een hongerige baby, een peuter die moet plassen of twee gillende kleuters op de achterbank hebt zitten.

6. Parkeerkosten betalen wordt in ieder geval relaxter met Parkmobile

Mijn eigen grootste parkeerangst is dus niet dat ik het niet kán, maar dat de kosten uit de klauwen lopen. Met als koploper uiteraard parkeerboetes die je eigenlijk gewoon had kunnen voorkomen.

Parkmobile is de #1 parkeerapp in Nederland die je helpt je parkeergeld te betalen. Je betaalt je parkeergeld op basis van je gps-locatie in de Parkmobile app en je betaalt alleen voor de geparkeerde minuten. Aan het einde van de maand verrekent Parkmobile de parkeerkosten via automatische incasso of creditcard.

Parkeren in een privégarage?

Wat ik niet wist, maar wel interessant vind: Parkmobile heeft een partnership met ParkBee, een bedrijf dat ongebruikte parkeerplekken van privégarages van bijvoorbeeld kantoren en appartementcomplexen toegankelijk maakt voor het publiek. Deze garages open je via de Parkmobile app met de knop ‘open slagboom’. En in het kader van de ‘geen-plek-angst’ kun je deze plekken tegenwoordig ook reserveren.

Een jaar lang gratis parkeren winnen?

Ik mag van Parkmobile aan één iemand een jaar lang gratis parkeren weggeven. Hoe relaxt is dat? Vul onderstaand formuliertje in* en misschien win jij dat jaar gratis parkeren wel!

*door mee te doen aan de winactie geef je automatisch toestemming aan Parkmobile voor het verzamelen van je gegevens. De actievoorwaarden vind je hier.

Dit blog heb ik geschreven in samenwerking met Parkmobile.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

4 Reacties

 • Reageer Alice 23 januari 2018 at 20:28

  Kan een slechtziende die kaart ook winnen? Want ik hoor denk ik, bij die groep. Ik zie namelijk geen verzendknop (waar je je naam en mailadres en akkoord in moet vullen….)….

  • Reageer Elsbeth Teeling 24 januari 2018 at 11:36

   Ha Alice, bedankt voor je reactie. Er is inderdaad iets mis met het formuliertje. Er zou een button bij moeten staan. Ik ga kijken hoe ik dat kan oplossen!

  • Reageer Elsbeth Teeling 24 januari 2018 at 11:41

   Gelukt! Als het goed is zie je nu een knop ‘aanmelden’ erbij!

 • Reageer Alice 24 januari 2018 at 13:22

  Jaaaa nu staat het er. Bedankt!

 • Laat je reactie achter