Kook

Pad Kra Pao – snel Thais gerecht

Soms ontdek je een nieuw gerecht waarvan je zeker weet dat het een blijvertje is. Zo ook deze Pad Kra Pao, ook wel te vinden onder de naam Pad Krapow. Wie in Thailand op vakantie is geweest, weet dat dit naast Pad Thai hét streetfood gerecht is. Je maakt het in een handomdraai (als je eenmaal de ingrediënten in huis hebt), en bij ons thuis eet iedereen zijn vingers erbij op. Hieronder hoe wij het maken!

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

  • 500 gram gehakt 
  • 400 gram rijst
  • 250 gram sperziebonen (of kouseband), gedopt en in stukjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 6 tenen knoflook, geperst
  • 2 rode pepers (of als je van pittig houdt meer), gesneden
  • Thaise basilicum (of gewone als je de Thaise niet kunt vinden), hele blaadjes
  • 4 eieren 
  • 1 theelepel five-spicekruiden
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 eetlepel suiker
  • zonnebloemolie
  • peper en zout
  • Kewpie mayonaise (Japanse mayonaise, onze hit van deze zomer)

Zo maak je het (in 20 minuten)

Kook de rijst (beter nog: kook de rijst al een dag eerder, want dan bakt hij beter op)

Kook de sperziebonen kort (5 minuutjes) voor (of: gebruik sperziebonen uit de vriezer, makkelijk en net zo gezond)

Fruit de ui en bak het gehakt rul in de olie samen met de knoflook. Breng op smaak met de 5 spices kruiden en peper en zout. Als het gehakt bijna gaar is voeg je de (gekookte) boontjes, oestersaus, sojasaus, ketjap en suiker toe. Roer goed door elkaar zodat de smaken goed mengen en zet het vuur uit. Voeg dan de basilicum toe en roer ook die er goed doorheen.

Bak de eieren tot vier mooie spiegeleieren.

Verdeel de rijst over de (diepe) borden, schep daarop het gehakt en het eitje, en maak het af met een beetje Kewpie mayonaise.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter